رئیس مرکز تحقیقات غدد علوم پزشکی تهران:

پیگیری جدیدترین روش سلول درمانی در دیابت/ تشخیص قند خون از بزاق

پیگیری جدیدترین روش سلول درمانی در دیابت/ تشخیص قند خون از بزاق

رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران از فعالیت این مرکز برای ارائه روش سلول درمانی مناسب جهت درمان دیابت خبر داد و گفت: این روش در دنیا هم چالش هایی با خود همراه دارد.

دکتر باقر لاریجانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: دیابت یکی از مسایل مهم برای سلامت مردم است. از همین رو کارهای متعددی در این زمینه در مرکز ما در حال انجام است.

وی افزود: توانسته ایم یک مدل برای تحقیقات دیابت سامان بدهیم که در آن هم از تحقیقات پایه، تحقیقات بالینی تا تحقیقات جمعیتی استفاده می شود. در این مدل مطالعات ژنتیک و تحقیقات مبتنی بر دانش برای دیابت انجام می گیرد. در واقع مسیر اصلی این تحقیقات طراحی شده است. 

لاریجانی یادآور شد: در تحقیقات بالینی هم که آن بخش هایی که می تواند در ارایه خدمات موثر باشد و یا تحولی در خدمات ایجاد کند را مورد توجه قرار داده ایم . 

وی گفت: راهنمای بالینی دیابت را بر اساس جدیدترین اطلاعات موجود در دنیا و ایران مورد بازبینی قرار دادیم و آن را منتشر کردیم. 

رئیس مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به روش های درمانی جدید در درمان دیابت گفت: ما روش های درمانی و روش های تشخیصی جدید را هم مورد بررسی قرار دادیم که از آن جمله می توان به روش جدیدی اشاره کرد که در این روش با بزاق دهان می توان میزان قند خون را تشخیص داد. همچنین در حال پیگیری روش های درمانی جدید مانند سلول درمانی هستیم اما هر کار جدیدی چالش های خود را دارد. 

وی با تاکید بر اینکه متناسب با پیشرفت هایی که می شود این تحقیقات هم سامان می یابد، درباره تبلیغات ماهواره ای برای درمان دیابت گفت: این روش ها به نظر ما سلول درمانی نیست، البته همین الان هم روش سلول درمانی در مراکزی در آمریکا و آلمان انجام می گیرد اما روش سلول درمانی روش شناخته شده ای است که در درمان برخی بیماری ها مانند پارکینسون و یا ALS اسکلروز جانبی آمبوتروفیک یا برخی بیماری های صعب العلاج و مزمن مانند دیابت به کار گرفته می شود. 

لاریجانی اضافه کرد: در دیابت نتایجی هم درباره سلول درمانی منتشر کرده ایم ولی متاسفانه به دلیل اینکه طبیعت بیماری مشکلات خاص خودش را دارد ممکن است برگشت بخورد ولی در عین حال ما اکنون بر روی نوع سلول اش کار می کنیم. روش های دیگری را پیگیری کرده ایم که بتوانیم سلول انبوه تری را ایجاد کنیم تا اگر برگشت خورد بتوانیم دوباره انجام دهیم، به هر حال  در آینده نه جندن دور کارهای جدیدی روی آن انجام می دهیم.

کد خبر 2444109

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha