به گزارش خبرنگار مهر، مسئله فضای سبز همواره یکی از موارد مورد اهتمام شهرداری قم بوده است. شهر قم در حال حاضر هزار و ۷۰۰ هکتار فضای سبز شهری و جنگلی دارد که ۱۹۴ هکتار آن در سال قبل احداث شده است.
آنطور که سخنگوی شورای اسلامی شهر قم در جلسه نود و ششم شورا مطرح کرد این عدد ۶۶ هکتار کمتر از چیزی بوده که قرار است اتفاق بیفتد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم قبل از ظهر سهشنبه در جلسه نود و نهم این شورا اعلام کرد شهرداری از ابتدای سال تنها ۱۴ درصد توسعهای را که در برنامه بوده محقق کرده است.
هر چند این عدد مورد قبول ذاکریان قرار نگرفت اما به هر حال سؤالات و ابهاماتی که در جلسه امروز درباره موضوع فضای سبز شهرداری قم مطرح شد، موجب شد شهردار قم از اعضای شورا درخواست کند، سیاستهای شهرداری در زمینه فضای سبز را بار دیگر با حضور مسئولان این سازمان بازنگری کنند.
بر اساس اعداد و ارقامی که رئیس کمیسیون خدمات شهری اعلام میکند، بودجه در زمینه توسعه و نگهداری فضای سبز غیر واقعی دیده شده و هزینههای واقعی بیش از این مقدار است.
به خاطر رفع همین مشکل شهرداری لایحهای به شورای شهر فرستاده بود تا بتواند ۳۲۰ نیرو برای نگهداری و توسعه فضای سبز به کارگیری کند. این لایحه ابتدا در کمیسیون خدمات شهری بررسی و پس از آن به کمیسیون برنامه و بودجه رفته بود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در جلسه قبل شورا این لایحه را مطرح کرد اما ابهامات در ردیف بودجهای که قرار است این نیروها از آن تأمین شود، لایحه را به کمیسیون بازگرداند.
جلسه امروز با مطرح شدن دوباره این لایحه توسط حجتالاسلام سید محمد آتشزر شروع شد.
وی با اشاره به اینکه کمیسیون با به کارگیری ۵ ماهه ۳۲۰ نیرو موافقت کرده اظهار داشت: این مصوبه در سه ماه سال جاری و دو ماه در سال آینده فرصتی برای شهرداری ایجاد میکند تا برنامهریزیهای آتی صورت گرفته و اقدامات در حوزه فضای سبز در بودجه ۹۴ منطقی دیده شود.
وی با اشاره به اینکه ۳۵ نفر هم به صورت ۶ ماهه به کار گیری میشوند گفت: در بودجه سال آینده باید کار را از حالت امانی خارج کنیم تا هزینهها کمتر شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر قم با اشاره به اینکه رقمی که برای این افراد در نظر گرفته شده زیاد است، گفت: بالاترین قیمت نیرو در سازمان آرامستانها به کار گیری شده که یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است اما دوستان یک میلیون و ۹۴۰ هزار تومان درخواست کردهاند.
آتشزر خاطرنشان کرد: برای این ۵ ماه هم دو میلیارد تومان در نظر گرفته شده است اما چون در دو ماه گذشته هم بدون ترک تشریفات این افراد به کار گیری شدهاند، مبلغ کل به ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان میرسد.
وی افزود: ردیف بودجه هم از پروژههای عمرانی اولویت سوم کم شود چرا که کمیسیون زیر بار نشستن این عدد در ردیف دیون مرکز نرفت.
انتقاد از فربه شدن شهرداری
محسن عابدینیپور یکی از مخالفان این تصمیم بود. این عضو شورای اسلامی شهر قم عقیده داشت کار با این قیمت دارد برای شهرداری گران تمام میشود.
وی با اشاره به اینکه کارها باید پیمانی انجام شود خاطرنشان کرد: سیاست کلی نظام این نیست که به بهانههای مختلف دنبال اضافه کردن بدنه مجموعهها باشیم.
عضو کمیسیون امور زیربنایی با اشاره به اینکه توجیهاتی که میشود با آنچه در عمل اتفاق میافتد فرق دارد ادامه داد: اینها نتیجه کار امانی انجام دادن است.
نائب رئیس شورای شهر هم انجام این کار را موجب فربه شدن مجموعه شهرداری دانست.
حسن بختیاری با اشاره به اینکه این کار تبدیل به رویه شده افزود: یک تصمیم سال گذشته برای جذب این نیروها اتفاق افتاد به خاطر اینکه شهرداری قرار بود کار جهادی در حوزه توسعه فضای سبز انجام دهد که همان زمان هم گفتیم که این نباید تبدیل به رویه شود.
وی افزود: این لایحه با برون سپاری واقعی در تناقض است. هر روز داریم مجموعه شهرداری را بزرگتر میکنیم و این منطقی نیست.
آتشزر هم با تائید این اشکالات گفت: کمیسیون در واقع یک فرصت پنج ماهه را به شهرداری داده تا کار را با این نیروها پیش برده و مشکلات این حوزه را برطرف کند.
سیاستها برای سال آینده بازبینی شود
در نهایت این لایحه با رای اعضای شورا تصویب شد اما شهردار قم که ابهامات اعضای شورا در این زمینه را دید، خواستار بررسی دقیق مسائل مرتبط با سازمان فضای سبز شهرداری در جلسه دیگری شد.
محمد دلبری افزود: مصوب کنید در جلسه بعد سازمان پارکها و فضای سبز گزارش عملکرد خود را در جلسه بعد ارائه دهد و اعضای شورا هم صحت و سقم اتفاقاتی که در فضای سبز افتاده را پیگیری کنند.
وی ادامه داد: از الآن برای سال بعد تصمیم بگیریم که برای سال بعد باید دنبال توسعه فضای سبز باشیم یا وضع موجود را نگهداری کنیم.
شهردار قم با اشاره به اینکه یکی از پرهزینهترین کارها در قم نگهداری فضای سبز است گفت: در قم هم زمستانها، فضای سبز با مشکل مواجه میشود و هم در تابستان.
وی افزود: تابستان امسال به خاطر به خاطر گرمای هوای بیش از حد نگهداری فضای سبز هزینه مضاعفی را به دوش ما گذاشت.
دلبری از شورا خواست کمیتهای از اعضای شورا تشکیل شود تا یک مطالعه دقیق در مسئله فضای سبز صورت بگیرد تا بدانیم نقشه راه آینده چیست و بدانیم در بودجه ۹۴ چه وضعیتی خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه مسئله فضای سبز فقط توسعه نیست گفت: باید به نگهداری و آبیاری و مسائل دیگر هم فکر کرد.
شهردار قم با اشاره به هزینههای کلان نگهداری اضافه کرد: فضای سبز را نمیشود رها کرد چرا که یک مجموعه زنده به وجود آمده و نیاز به نگهداری و هزینه دارد.
نظر شما