به گزارش خبرنگار مهر، علی عباسی پیش از ظهر دوشنبه در حاشیه برنامه حمل و نقل استان، با اشاره به اینکه ضربه به سر و شکستگیهای متعدد علت بیش از ۹۳ درصد مرگهای موتورسیکلت سواران است و این در حالیست که بیش از ۵۳ درصد کشتههای موتورسیکلت سواران، زیر ۳۰ سال هستند.
عباسی تصریح کرد : بخش قابل توجهی از تلفات حوادث رانندگی در هر سال، مربوط به موتورسیکلت سواران است و بیشترین علت مرگ موتورسواران، ضربه به سر با ۵۶ درصد و پس از آن شکستگیهای متعدد با ۳۷ درصد گزارش شده است.
وی گفت: از سویی درصدی از موتورسواران در همان محل وقوع حادثه درگذشتهاند که تمامی این موارد لزوم استفاده از لوازم ایمنی مانند کلاه ایمنی، لباس مناسب و در کنار آن احتیاط بیشتر در رانندگی و حفظ سرعت مطمئنه را بیش از پیش روشن میکند.
عباسی گفت: همچنین در این گزارش آمده است که از نظر سنی نیز افراد ۱۰ تا ۳۰ سال با ۵۳ درصد موارد بیشترین کشتههای تصادفات موتورسیکلت را به خود اختصاص دادهاند.
مدیرکل پزشکی قانونی مازندران گفت: در این مدت، ۹۶ درصد کشتههای تصادفات موتورسیکلت سواران مرد و چهار درصد آنان زن بودهاند، این در حالی است که ۷۹درصد این افراد راکب موتور و ۲۱درصد افراد ترک موتورسیکلت گزارش شدهاست.
وی گفت: بیشترین تصادفات منجر به مرگ موتورسواران در فصل تابستان و در ماههای شهریور با ۱۷ مورد، مرداد با ۲۴ مورد و تیرماه با ۱۶ نفر و کمترین آن مربوط به فصل زمستان بودهاست.
عباسی گفت: از جهت تحصیلات نیز ۲۶ درصد افراد متوفی دارای تحصیلات راهنمایی، ۱۸درصد با تحصیلات ابتدایی، ۱۶ درصد با تحصیلات دبیرستان و۱۲ درصد بیسواد، ۲۲درصد دیپلم، ۴درصد دانشجو و ۲ درصد لیسانس بودهاند
عباسی افزود؛ هرچند به موتور به عنوان وسیلهای نه چندان ایمن و به دیده وسیله نقلیه درون شهری نگریسته میشود اما جالب است بدانیم ۷۱درصد کشتههای موتورسیکلتها مربوط به راههای برون شهری و ۲۹درصد آنها مربوط به معابر درون شهری گزارش شده است.
وی بیان داشت: اما در میان شهرستانهایی که بیشترین کشتهها را داشتهاند بابل (۲۵)، ساری(۲۰)، بهشهر (۱۳)در صدر جدول و نور(یک)، چالوس(۳) در انتهای جدول قرار دارند.
مدیر کل پزشکی قانونی استان تصریح کرد : در مجموع به نظر میرسد با توجه به ایمنی پایین این وسیله نقلیه و به تبع آن درصد بالای کشتههای ناشی از تصادفات موتورسیکلتها و تعداد قابل توجه مجروحان، مصدومان و معلولان این نوع تصادفات که طبق آمار، بیشترین آنها از افراد نوجوان و جوان کشور هستند، توجه جدی دستگاههای تصمیم گیرنده و نظارتی به اتخاذ تصمیمات مناسب از یک سو و هموطنان استفاده کننده از این وسیله نقلیه به نکات و توصیههای ایمنی از سوی دیگر کاملاً ضروری به نظر میرسد.
نظر شما