به گزارش خبرنگار مهر، کنسرت موسیقی "وداع" در سوگ امام حسین (ع) شامگاه گذشته با اجرای زنده حسام الدین سراج در سالن هتل "ثامن"، در مشهد مقدس برگزار شد.
حسام الدین سراج در اين مراسم و در جمع خبرنگاران در خصوص اهمیت موسیقی گفت: موسیقی دارای احترام و حرمت بسیار فراوانی است و در این میان موسیقی سنتی از ارزشی چند برابر برخوردار است.
وی همچنین در خصوص اهمیت موسیقی و شعر آئینی اظهار داشت: این نوع شعر و موسیقی در فرهنگ مملکت تاثیر گذار است لذا توقع من این است که مسئولان از این گونه کارها حمایت بیشتری را انجام دهند.
این خواننده اشعار آئینی درباره آلبوم "وداع" بیان کرد: این آلبوم یک کار کاملا آئینی است و بر این اساس اشعاری در مدح حضرت سید الشهدا و روایت و انتقال فضای حماسی عاشورا انتخاب شده اند که شامل روایتی از واقعه عاشورا، وداع حضرت علی اکبر (ع) و وداع امام حسین(ع) است.
وی با اشاره به اینکه حساسیت های بسیار زیادی برای برگزاری این کنسرت در شهر مشهد مقدس وجود داشت عنوان کرد: این اولین اجرای موسیقی زنده در این شهر بود و هرچند این یک کار کاملا آئینی بود، بازهم تنگ نظری هایی وجود داشت ولی برخی از این حساسیت ها منطقی است لذا به نظر می رسد از این پس می توان در شهر مشهد مقدس چنین کنسرت هایی اجرایی شود.
سراج با گلایه از ظلم هایی که به موسیقی آئینی شده است اظهار کرد: برخی از مسئولان، ناخواسته ظلم های بسیاری بر علیه موسیقی کشور روا می دارند لذا این برنامه که قرار بود در ایام ماه محرم و صفر در مشهد مقدس برگزار شود به دلیل برخی از ناهماهنگی ها با تاخیر برگزار شد که این جای تاسف دارد و بنده در ابتدای اجرا نیز به آن اشاره کردم و از این بابت از مردم پوزش طلبیدم.
رسانه ها موسيقی سنتی و آئينی را به مردم معرفی كنند
سراج در خصوص جایگاه موسیقی سنتی و آئینی در میان موسیقی روز اذعان كرد: جایگاه این نوع موسیقی کاملا مشخص است اما به آن بها داده نمی شود و رسانه ها نقش بسیار مهمی در معرفی این نوع موسیقی و چهره های برتر آن به مردم دارند.
وی ادامه داد: مثلا در تهران یا هر جای دیگری ممکن است چندین کنسرت موسیقی پاپ برگزار شود اما يك سالن هم برای اجرای موسیقی آئینی در نظر گرفته نشده است لذا طبیعی است نسل جوان ما امروز شناخت کافی نسبت به اشعار ائینی نداشته باشد.
این خواننده در ادامه افزود: مردم هنوز بزرگان موسیقی سنتی را نمی شناسند ولی دیگر خوانندگان پاپ چهره ای کاملا شناخته شده دارند لذا به نظر می رسد رسانه ها باید بیشتر موسیقی آئینی را به مردم معرفی کنند.
وی در خصوص مرتضی پاشایی و محبوبيت وی تصریح کرد: برخی اوقات حقیقت و ارزش واقعی یک اثر با طرفداران زیاد آن مشخص نمی شود و من تا قبل از فوت، مرتضی پاشایی را نمی شناختم و بعد از فوت وی با برخی از کارهایش آشنا شدم، قطعا این موجی که در کشور برای مرتضی پاشایی شکل گرفت به وسیله رسانه ها هدایت شده است البته عوامل زیادی در این بین دخیل هستند.
وی با اشاره به نظر مثبت مقام معظم رهبری در خصوص موسیقی عنوان کرد: موسیقی احترام دارد اما حرام نیست و لذا نمی توان گفت موسیقی به طور مطلق حرام است.
سراج اضافه کرد: من با مبانی فقهی موسیقی آشنا هستم و حتی در دانشگاه نیز این درس را تدریس می کنم کسانی که حرف از حرام بودن همه نوع موسیقی می زنند آن را نشناخته اند.
وی همچنين گفت: در گذشته كارهايی با محوريت امام رضا (ع) کارهایی را انجام داده ام، اما در آینده ای نزدیک یک کار جدید ديگر و با محوریت ايشان وارد بازار میشود.
نظر شما