۵ آبان ۱۳۸۴، ۱۷:۰۳

از سوي موسسه مطالعات و تحقيقات علوم انساني منتشر شد

جام نو و مي كهن، مجموعه مقالاتي از اصحاب حكمت جاويدان

جام نو و مي كهن، مجموعه مقالاتي از اصحاب حكمت جاويدان

جام نو و مي كهن، مجموعه مقالاتي از اصحاب حكمت جاويدان به كوشش مصطفي دهقان در 540 صفحه و شمارگان 1100 نسخه منتشر شد.

خبرگزاري "مهر" - گروه دين و انديشه : عمر كوتاه اما آكنده از فعاليت حكيمان سنتي عصر ما چنان وسعت و نفوذي داشته است كه تقريبا هيچ خطه شايان توجه را در سراسر آفاق ناگشوده باقي نگذاشته است. مراودات و مفاوضات با حكيمان و عالمان اسلامي و مسيحي و يهودي و بودايي و چيني و هندي در شرق و غرب و تاليف و تصنيف در وحدت متعالي اديان و آشنايي با فلسفه اولي و مباحثه و مناظره با فيلسوفان معاصر و مبارزه بر ضد دعوت تجددگرايي و تقرير مقالات در دفع ورد تاليان آن و سعي در كشف رموز سنتي و بذل همت در جرح شبهات بعضي هنرمندان عصر در باب هنر و سياحت در بلاد سرخ پوستان و برهمنان و صحبت با مشايخ معاصر صوفيه در آفريقا همه احاطه و وسعت آگاهي ايشان را از فرهنگ امروز و ديروز نشان مي دهد و از مساعي ايشان در عين حال مكتبي صاحبنظر، دعوتگر، منتقد، عارف، و خوش تقرير و لطيف مي سازد كه تعليم عموم اهل اديان را با عرفان و در قالب حكمت خالده تلفيق كرده است.

مسئله عرفان را اساس اديان تلقي كرده اند و همين مسئله است كه آنها را از تعصب خاص ارباب شريعت  دور ساخته است و بدون آن كه بي برهان و از روي حب و بغض در تخطئه اهل مقال بكوشند از هر فرقه و نحله راست ديني آن چه را موجب تزكيه نفوس انساني مي پندارند، ستوده اند. بدين گونه تعليم آنها ناچار نمي تواند از جنبه عرفاني خالي باشد و خود آنها نيز به لزوم اين مطلب كه موجب معرفت حقيقت اديان و در عين حال استفاده از مواريث حكمت انبياء و حكماست تصريح دارند.

جام نو و مي كهن، مجموعه مقالاتي از اصحاب حكمت جاويدان از شش بخش تشكيل شده است كه همه اين مقالات از نظم و هماهنگي خاصي برخوردار است كه خواننده بتواند از منظرهاي مختلف مباحث مطرح شده در يادداشت فوق را به خوبي دريابد. همچنين طبع و نشر اين مقالات پر شور اغلب به حوزه هاي ديدگاه سنتي در فرانسه و انگليس و آمريكا محدود است. قطعا محيط اين كشورها كه ميدان مجادلات مكاتب نوخاسته و شكوفايي صنايع جديد بود در خاطر سنتيان تاثير مي كرد.

بخش اول: متافيزيك

آتما - مايا/ فريتهوف شوان، روح و عقل/ رنه گنون، مثل جاويد/ رنه گنون، كلمه و سمبل/ رنه گنون، فهم و اعتقاد/ فريتهوف شوان، آيا مسئله شر وجود دارد؟ / ماركو پاليس، فلسفه جاودان در زمينه اي عمومي/ رابرت كامينگ نويل، پاسخ به رابرت كامينگ نويل/ سيد حسين نصر.

بخش دوم: نقد مدرنيته

پيوند پنهان علم و اسطوره/ ولفگانگ اسميت، حضور و قدرت تقدس/ روژه دو پسكيه، سنت قدسي و نياز امروز/ جاكوب نيدلمن، شكواي زمين/ گاي ايتن، آموزش و پرورش جامع/ آلدوس هاكسلي.

بخش سوم : رمز پردازي

معناي رمزي سه گانه رنگهاي اصلي/ مارتين لينگز، معناي رمز آينه/ تيوتس بوركهارت، شمشير روح ساختن يك تسبيح در سنت ارتدكس/ دي ام ديد.

بخش چهارم: هنر

چرا كارهاي هنري را به نمايش بگذاريم؟/ آناندا كوماراسوامي، فلسفه هنر مسيحي و شرقي يا فسلفه راستين/ آناندا كوماراسوامي، نقش و جهان شناسي/ كيت كريچلو، مراتب نماد پردازي در هنر اسلامي/ تيتوس بوركهارت، نكته اي در حقيقت خوبي و زيبايي/ لرد نورثبورن، آيا زيبايي يك ساحت است؟/ آناندا كوماراسوامي.

بخش پنجم: دين و عرفان

حضرات پنج گانه الهي/ فريتهوف شوان، رمز پردازي/ ويتال پري، پاره شدن پرده معبد/ ژان بورلا، جهان مادي و مغاك كيهاني/ لئو شايا.

کد خبر 244925

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha