به گزارش خبرنگار مهر، شهر جدید هشتگرد در استان البرز به عنوان یکی از شهرهای تازه تاسیس کشور ساکنان زیادی را در خود جای داده و روزانه سفرهای زیادی از این شهر انجام می شود که مقصد بسیاری از این سفرها، کلانشهرهای کرج و تهران است.
شمار زیادی از ساکنان این شهر زمانی ساکن تهران و کرج بودند که به علل متعدد که مهمترین آن هدایت جمعیت از این کلانشهرها است مهاجرت کرده و در هشتگرد جدید ساکن شدند اما محل کارشان همچنان در این دو کلانشهر است و روزانه برای رفتن به محل کار خود یا برای امور دیگر ناچار به طی کردن مسافت شهر جدید تا تهران و کرج هستند.
این شهروندان سفر خود را یا با وسیله نقلیه شخصی انجام می دهند یا از وسایل حمل و نقل عمومی شامل تاکسی، مینی بوس و اتوبوس استفاده می کنند؛ امری که علاوه بر همراه داشتن خطرات جانی و مالی به علت فرسوده بودن بسیاری از این وسایل نقلیه عمومی، موجب ترافیک آزاده راه قزوین- کرج- تهران و آلودگی هوا می شود؛ ترافیک و آلودگی ای که اوقات ارزشمند و سلامت جان شهروندان در سایه آن از بین می رود و به خطر می افتد.
بماند که هزینه های رفت و آمد از هشتگرد به کرج و تهران، اضافه بر هزینه های بالای زندگی، باری بر دوش شهروندان تحمیل کرده است.
گرچه ادامه خط پنج متروی تهران از ایستگاه گلشهر کرج به هشتگرد در برنامه های توسعه این خط پیش بینی شده و حتی بخشی از کار نیز پیشرفت فیزیکی داشته تا تاثیر قابل توجهی در کاهش ترافیک اتوبان داشته باشد، اما با توجه به اینکه تاریخ مشخصی برای بهره برداری از این خط اعلام نشده و معلوم نیست ساکنان شهر جدید هشتگرد چه زمانی ایستگاه مترو را در شهرشان خواهند دید، فرماندار ساوجبلاغ (هشتگرد قدیم) بر آن شد چاره دیگری برای یکی از دغدغه های مهم مردم این شهر بیندیشد.
انتقال مسافران از طریق ایستگاه راه آهن سراسری، گزینه قابل اجرایی بود که با در نظر گرفتن استقرار ایستگاه راه آهن در هشتگرد در دستور کار قرار گرفت.
مسافران ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و آبیک در ایستگاه هشتگرد
ابوالقاسم پالیزگیر فرماندار ساوجبلاغ درباره جابجایی مسافران با استفاده از قطارهای راه آهن سراسری در جلسه هماهنگی با شهرداران ساوجبلاغ، نظر آباد و آبیک، از توافق با سازمان قطارهای مسافربری کشور خبر داده و گفته بود که با توافق به عمل آمده تا ششم دیماه اولین خط مسافری این شهرستان از ایستگاه هشتگرد کار خود را برای جابجایی مسافرین شهرستانهای ساوجبلاغ، نظرآباد، آبیک و طالقان آغاز خواهد کرد.
وی افزوده بود: ایستگاههای انتقال مسافرین از طریق تاکسی توسط شهرداریها تعبیه می شود و مسافرینی که قصد دارند با وسیله شخصی به ایستگاه مراجعه کنند می توانند از پارکینگ محصور راه آهن که امنیت لازم را هم دارد، استفاده کنند.
پالیزگیر با بر شمردن مزایای استفاده از قطار برای جابجایی مسافرین و کاهش حجم ترافیک صبحگاهی و عصرگاهی بزرگراه کرج - قزوین تاکید کرد: شهروندان علاوه بر اطمینان از حرکت به موقع قطار از امنیت خاطر و کاهش هزینه ها نیز بر خوردار خواهند شد.
ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی مردم را ناراضی کرده است
در این باره شهردار شهر هشتگرد(ساوجبلاغ) در گفتگو با مهر، با بیان اینکه ناوگان حمل و نقل برون شهری هشتگرد توان جابجایی مسافران را تا حصارک کرج را دارد و مردم باید مبلغی دیگر بپردازند تا به مرکز شهر کرج یا تهران بروند، اذعان داشت: کمبود خدمات و فرسوده بودن وسایل همگانی موجب نارضایتی شهروندان شده بود.
داریوش یگانه گفت: با توجه به اینکه خطوط ریلی یکی از امن ترین خطوط مسافری در تمام دنیا به شمار می رود، امید است با راه اندازی این ایستگاه شاهد کاهش بسیار زیاد ترافیک در اتوبان و جاده کرج - هشتگرد باشیم.
وی یادآور شد: تبلیغات شهری و اطلاع رسانی در خصوص استقرار ایستگاه های ویژه راه آهن برای استفاده مردم از قطار در شهر انجام شده و روز افتتاح طرح نیز اداره ترافیک با گشت زنی های شهری به مسافران اطلاعات لازم و ساعات آمد و شد قطار را از طریق بروشور اعلام می کند.
یگانه از تدبیر فرماندار ساوجبلاغ در اجرا و پیگیری این طرح قدردانی کرد و افزود: ما برای استقرار اتوبوس برای حمل و نقل برون شهری به خصوص در سال های اخیر مشکل داشتیم که با اجرای این طرح می توانیم توجه و تمرکزمان را به نو سازی حمل و نقل برون شهری اختصاص دهیم.
تشویق شهروندان به استفاده از قطار برای عزیمت به کرج و تهران
شهردار شهر جدید هشتگرد نیز با بیان اینکه بیشترین مشکل شهروندان شهر جدید هشتگرد آمد و شد به تهران بود، گفت: شهروندان برای رفت و آمد هر روزه به تهران باید هزینه ای پرداخت کنند که این امر موجب نارضایتی آنان شده است اما با راه اندازی این خط ریلی می توانند با هزینه ای بسیار ناچیز به تهران یا کرج سفر کنند.
کامران عظیم زاده از تمام شهروندان و دانشجویانی که مجبورند برای امورات خود به تهران بروند خواست از طریق ایستگاه هشتگرد به تهران عزیمت کنند که هم ارزان است و هم مطمئن و از همه مهمتر امنیت بیشتری برای شهروندان به همراه دارد.
وی ضمن قدردانی از اقدام صورت گرفته تاکید کرد: به طور قطع این راهکار تا راه اندازی مترو، بهترین راه حل برای کم کردن مشکلات مردم در رفت و آمد به تهران، کرج و بالعکس است.
عظیم زاده یادآور شد: ایستگاه ویژه ای برای انتقال مسافران در شهر جدید تعبیه شده و مکان های آن به مردم اطلاع رسانی می شود.
به گزارش مهر، شهر جدید هشتگرد هم اکنون دارای 50 هزار نفر جمعیت است و با استقرار مالکان واحدهای مسکن مهر، این شهر جمعیت بیشتری را به خود خواهد دید.
براساس اعلام قبلی، جابجایی مسافران از مبدا هشتگرد به مقصد کرج و تهران در چهار نوبت صبح و بعد از ظهر انجام خواهد شد.
نظر شما