۶ دی ۱۳۹۳، ۱۱:۴۶

آخرین جزئیات فعالیت‌های ثبت احوال / هشدار نسبت به پیری جمعیت

آخرین جزئیات فعالیت‌های ثبت احوال / هشدار نسبت به پیری جمعیت

رئیس سازمان ثبت احوال گفت: 31 درصد جمعیت کشور 15 تا 30 ساله و 24 درصد زیر 15 سال هستند و آمارها نشان می‌دهد که جمعیت فعلی کشور، جمعیت جوان است که در آینده به سمت میانسالی و پیری می‌رود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد ناظمی اردکانی در مراسم همایش ملی «روز ثبت احوال» که صبح شنبه در وزارت کشور برگزار شد، افزود: سازمان ثبت احوال سه وظیفه مهم و حاکمیتی ثبت وقایع حیاتی، صدور اسناد هویتی و تولید و نشر آمار و اطلاعات جمعیتی را بر عهده دارد؛ به طوری که در حال حاضر ثبت ولادت به بیش از 98.5 درصد رسیده و ثبت فوت نیز به بیش از 97.5 درصد رسیده است.

وی گفت: در حال حاضر 40 هزار ثبت‌یار در سراسر کشور نسبت به ثبت آمار وقایع حیاتی با ثبت احوال همکاری می‌کنند که در همین راستا از وزارت کشور، شهرداری و شوراهای شهر و روستا تشکر و قدردانی می‌کنیم.

ناظمی اردکانی تاکید کرد: اِتقان اسناد هویتی ، صدور شناسنامه‌های مکانیزه و ... از جمله اقداماتی است که سازمان ثبت احوال انجام می‌دهد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر 100 دستگاه در 140 هزار نقطه کشور به پایگاه جمعیتی ثبت احوال متصل هستند، گفت: سازمان ثبت احوال علاوه بر آمار ولادت، وفات، ازدواج و طلاق، آمار مهاجرت را نیز با ثبت تغییرات کد پستی، ثبت می‌کند.

به گفته ناظمی اردکانی، در حال حاضر جمعیت کشور به 78 میلیون نفر رسیده و با در نظر گرفتن دو میلیون ایرانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، آمار جمعیت به 80 میلیون نفر می‌رسد.

وی تاکید کرد: یک درصد از جمعیت جهان را ایران تشکیل می‌دهد؛ به طوری که در هر کیلومتر مربع 46 نفر ساکن هستند در حالی که در کشورهای پرجمعیت در هر کیلومتر مربع 380 نفر ساکن هستند.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه 30 درصد از جمعیت ایران در روستاها زندگی می‌کنند، گفت: 70 درصد جمعیت ساکن شهرها هستند و 51 درصد را مردان و 49 درصد را زنان تشکیل می‌دهند و همچنین از لحاظ ترکیب سنی، 24 درصد جمعیت کشور زیر 15 سال، 31 درصد بین 15 تا 30 سال و 39 درصد بین 30 تا 64 سال هستند و همچنین بیش از شش درصد جمعیت کشور نیز بالای 64 سال سن دارند.

به گفته ناظمی اردکانی، در وضعیت کنونی جمعیت جوان کشور تحت عنوان «پنجره جمعیتی» شناخته می‌شوند و با توجه به جمعیت جوان در بهترین وضعیت جمعیتی از نظر سنی قرار داریم اما این جمعیت رو به میانسالی و پیری است و دیر یا زود به سمت میانسالی و پیری می‌رود.

وی با اشاره به اینکه سالانه یک میلیون و 400 هزار ولادت در کشور رخ می‌دهد، گفت: همچنین 400 مورد وفات و 800 هزار مورد ازدواج و همچنین 160 هزار واقعه طلاق در کشور به وقوع می‌رسد.

معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه از لحاظ بعد خانوار به سمت کوچک شدن هستیم، گفت: بر اساس آمارهای موجود، 14 درصد خانواده‌ها تمایلی به داشتن فرزند ندارند و 19 درصد نیز تک فرزند هستند و در مجموع 33 درصد ازدواج‌ها یا بدون فرزند و یا تک فرزند است.

ناظمی اردکانی گفت: در دهه اخیر شیب ولادت به جای افزایش، کاهش، شیب وفات افزایش و همچنین ازدواج کاهش و طلاق افزایش داشته به طوری که نمودارها نشان می‌دهد جامعه ما به سمت کاهش جمعیت در حرکت است.

وی با اشاره به اینکه نرخ باروری 1.7 درصد است، گفت: نرخ باروری 1.7 و کمتر از آن برای کشوری که زمانی نرخ باروری بیش از سه درصد را تجربه کرده، سقوط جمعیت را در پیش خواهد داشت.

معاون وزیر کشور همچنین به ابلاغ سیاست‌های جمعیتی اشاره کرد و گفت: سیاست‌ها در 14 بند از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد و امیدواریم با همکاری دستگاه‌ها به اجرا دربیاید و در این سیاست‌ها، استحکام، پایداری و تحکیم خانواده، توانمندی جمعیت عنوان شده و همچنین ارتقای امید به زندگی و مدیریت مهاجرت نیز مطرح شده است. همچنین در بند 14 رصد جمعیت کشور به عهده ثبت احوال گذاشته شده که در این خصوص تدابیر و اقدامات لازم در حال انجام است.

ناظمی اردکانی با اشاره به اینکه کارت هوشمند ملی کلید ورود به دولت الکترونیک است، گفت: با استفاده از کارت هوشمند ملی، شناسایی هویت اشخاص راحت‌تر انجام خواهد شد.

کد خبر 2449804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha