۷ دی ۱۳۹۳، ۱۶:۰۳

کارگروه پیگیری مشکلات باغستان سنتی قزوین تشکیل می شود

کارگروه پیگیری مشکلات باغستان سنتی قزوین تشکیل می شود

قزوین- با تصویب شورای اسلامی شهر قزوین و تشکیل کارگروه ویژه ضمن بررسی مشکلات باغستانهای سنتی قزوین زمینه حل آنها با سرعت بیشتری فراهم خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه شورای اسلامی شهر قزوین که روز یکشنبه در تالار مردم برگزار شد با تشکیل کارگروهی از اعضای شورا برای پیگیری و حل مشکلات باغستان سنتی موافقت شد.

در این جلسه لایحه ای درباره سازمان باغستان سنتی به منظور جدول گذاری و درختکاری با هدف توسعه و حفظ باغات سنتی ارائه و مقرر شد اعضای شورا با تصویب کلیت لایحه، پیشنهادات خود را برای تشکیل و پیگیری کارگروهی از نمایندگان شورا در راستای حل مشکلات باغستانها ارائه کنند که این موضوع نیز مورد موافقت قرار گرفت.

علی فرخزاد نایب رئیس شورای شهر با تأکید بر اینکه شهرداری در کنار اجرای پروژه های عمرانی اعتبار مشخصی نیز برای باغات سنتی در نظر گرفته تا به احیاء آنها کمک شود.

وی اختصاص پساب تصفیه خانه فاضلاب برای احیای باغات سنتی را اقدامی مهم در راستای تأمین آب این محدوده طبیعی دانست و گفت:حدود 25 میلیارد تومان برای ساخت این تصفیه خانه هزینه شده و لازم است بخش اعظمی از آب آن به باغستانها اختصاص یابد.

در ادامه فاطمه اشدری رئیس کمیسیون پیگیری و نظارت بر مصوبات شورا ضمن بررسی این لایحه به تصمیمات و پیشنهاداتی که در جلسات کارگروه قزوین+20 برای ثبت جهانی باغستانها اخذ شده، اشاره کرد و گفت: یکی از این دستگاهها سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است که همانند شورا و شهرداری تأکید به حفظ این میراث کهن و طبیعی دارد.

وی افزود: باید شرایطی فراهم شود تا شهرداری در بودجه سال 94 پروژه های ضروری را در دستور کار قرار دهد و حفظ باغستان سنتی نیز پروژه ای شاخص است که ضرورت دارد برای حفظ آن گامهای اساسی برداشته شود.

این عضو شورا یآدآورشد: می توان از کارگروه قزوین+20 درخواست کرد تا برای داشتن پروژه ای مناسب برای سال جدید در کنار شورا و شهرداری قرار گیرد و این موارد در سیاستهای کلان شهر لحاظ شود و انتخاب مشاور برای شورا همانند آب در هاون کوبیدن است که علیرغم این که همگی بر تحقق این موضوع تأکید داریم ولی در عمل اتفاقی نیفتاده است.

اشدری با تأکید بر اینکه شورا باید بیش از پیش به تدوین سیاست گزاری ها و تعیین سیاستهای کلان سازمانهای مختلف شهرداری بپردازد گفت: در جلسات بودجه بر این موارد تأکید می شود و خواسته شورا از شهرداری اجرای پروژه های مصوب است و نباید جایگزین پروژه ای دیگر شوند.

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی شورا همچنین از شهرداری خواست در کنار اهمیت دادن به پروژه های عمرانی که اعتبار خوبی دارد برای حفظ باغات سنتی نیز اعتبارات لازم و کافی درنظر گرفته شود تا دلواپسی هایی که در این بخش داریم از بین برود.
 
وی افزود: باید بررسی کرد تا چه میزان از بودجه مصوب شده سازمان باغستانها محقق شده که این مهم در راستای تحقق تلاشهایی است که این سازمان برای حفظ باغات باید انجام دهد.

علی صادقی نیارکی رئیس کمیسیون اداری و مالی شورا نیز با تأکید بر اینکه انتظار و دغدغه شورا از سازمان باغستانها زیاد است و حضور سازمان باغستانها در شورا و ارائه گزارش از آخرین اقداماتی که در دستور کار قرار داده ضروری است.

وی یادآورشد: ضمن اینکه اعضای شورا قبل از تصویب و اصلاح لایحه بودجه تأکید داشتند که سازمان باغستانها تحرک و پویایی بیشتری داشته باشد باید کاری کرد تا سازمان باغستانها تحرک بیشتری داشته باشد.

حسین صلح جو رئیس کمیسیون فرهنگی شورا نیز در راستای حل مشکل باغستانها به آخرین تصمیماتی که در کمسیون باغات سنتی اخذ شده اشاره کرد و گفت: انتقال پساب و احداث چاه از جمله تصمیماتی بود که در این جلسه برای حل مشکل باغات سنتی تعیین و مصوب شد.

در پایان جلسه ضمن تصویب لایحه تعدادی ازاعضای شورا برای تشکیل کارگروهی برای پیگیری موارد مطرح شده در راستای حفظ و نگهداری باغات سنتی انتخاب شدند و درراستای حفظ باغات سنتی دستگاههایی مانند استانداری و سازمانهای میراث فرهنگی و گردشگری و جهاد کشاورزی موظف به همکاری شدند.

 

کد خبر 2451020

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha