به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از خبرگزاري فرانسه،"جان چيپمن" مدير"مؤسسه بين المللي مطالعات استراتژيك" (IISS) كه درلندن زمينه امنيت بين المللي تحقيق مي كند در گزارش خود آورده است :" تركيه و عربستان سعودي از جمله كشورهاي همسايه ايران هستند كه اگر اين كشور به يك بمب اتمي دست يابد گزينه هايشان را بررسي خواهند كرد".
در اين گزارش آمده است : درمرحله كنوني بعيد است كه تلاشهاي ديپلماتيك سه كشور اروپائي انگليس، آلمان و فرانسه بتواند ايران را از برنامه هاي غني سازي اورانيوم منصرف سازد.
چيپمن گفت : فكر مي كنم درجائيكه مساله در مرحله حساس گفتگوها است آنچه كه ممكن است در توازن قواي منطقه اي اتفاق بيافتد اين است كه ايران روزي بر توسعه توانائي تسليحات هسته اي خود تاكيد و آن را بقبولاند و اگرچنين شود اجماع متخصصين بر اين است كه حداقل چند كشور منطقه از جمله تركيه، مصر و عربستان سعودي بايد با شادماني موقعيت خود را مورد بررسي قرار دهند و به اين دليل است كه بسياري از كشورها علاقمند به تضمين اين هستند كه برنامه هاي هسته اي ايران بطور كلي و قابل تائيد ماهيتي صلح آميز داشته باشد.
چيپمن درباره حضور ديگر كشورها علاوه بر سه كشور اروپائي و آمريكا در گفتگوها براي فشار بر ايران به خبرنگاران گفت : " اين مساله براي كشورهاي منطقه و همچنين براي بيان آشكارا نگراني هايشان درباره چگونگي امكان دست يابي ايران به تسليحات هسته اي توانائي هسته اي كه ملاحظات استراتژيك و توازن قوا را در منطقه تغيير خواهد داد، مطلوب خواهد بود .
وي گفت: هنوز ديپلماسي مي تواند براي حل موضوع هسته اي ايران موفق باشد و ارجاع موضوع ايران به شوراي امنيت نيز مورد مخالفت چين، روسيه و هند است و ترس از آن است كه كمي لغزش در اين مسير ما را به سوي جنگ سوق دهد.
اين كارشناس گفت: اما اگر محمد البرادعي مدير آژانس بين المللي انرژي اتمي بتواند درباره توسعه موشك شهاب 3 ايران دليل و مدركي ارائه دهد اين مي تواند براي حمل تسليحات هسته اي بسيار مناسب باشد و راهگشاي مساله تلقي مي شود.
نظر شما