مدير نشر هژيردر گفت و گو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب ، افزود : سياست هاي جاري در نشر كشور منجر به رشد ناشران و سرمايه داراني در اين حوزه مي شود كه با سوء استفاده از موقعيت تبديل به كارتل هاي قدرتمندي مي شوند كه در عين بي اعتقاد بودن به سياست هاي جاري ، فقط به فكر سود بردن بيشتر هستند .
وي خاطرنشان كرد : در اين شرايط بيش از همه فرهنگ كشور لطمه مي بيند و با خرد شدن ناشر كوچكتر در زير پاي ناشران گروهي ، بزرگ و كارتل ها ، مناسبات اقتصادي شكل خواهد گرفت كه ديگر هيچ كس حتي خود وزارت ارشاد و سياست گذاران اين حوزه هم توانايي مقابله با آن را ندارند .
وي در ادامه افزود : ايران با اين كه از نظر تعداد ناشر رتبه اول در دنيا را دارد اما با بزرگترين معظلات هم در زمينه نشر دست و پنجه نرم مي كند و تعدد مراكز تصميم گيري و تاثير گذاري رمقي براي فعاليت در اين حوزه براي ناشران باقي نگذاشته است .
اين ناشر در ادامه خاطر نشان كرد : مشكلات نشر ايران يكي دو تا نيست ، به عنوان مثال : پكا ؛ پخش كتاب ايران قرار بود در زمينه توزيع كتاب به نشر در ايران كمك كند اما بعد از مدت كوتاهي تبديل به يك كارتل شد و در قبول كتاب از ناشران با تبعيض برخورد مي كند .
وي درباره ديگر مشكلات توزيع كتاب ، گفت : تا كنون بسياري از توزيع كنند از ناشران كلاهبرداري كرده اند و ما ناشران نمي دانيم به چه كسي اعتماد كنيم ؟
تنباكويي ، درادامه افزود : يكي از پخش هاي كتاب با نام " نگاران " از ناشران كتاب مي گرفت اما بعد متوجه شديم كه پخش كننده حرفه اي كتاب نيست بلكه شغل اصلي او برج سازي است و از ناشران زيادي هم كلاهبرداري كرده است .
اين ناشر در ادامه با ذكر نمونه اي ديگر ، گفت : مساله ديگر مربوط به تعاوني توزيع تهران است كه مدتي قبل ورشكست شد ؛ با اتفاقي كه براي اين شركت افتاد تمام نشريات و ناشراني كه با تعاوني توزيع تهران همكاري مي كردند ضربه خوردند و از بابت اين ورشكستگي بسياري از موسسات متضرر شده و پول هايشان را از دست دادند .
مدير نشر هژير افزود : درباره مشكلات ديگر نشر كتاب در ايران ، گفت : مشكلي كه ما در شركت تعاوني و در ارشاد داريم بي نظمي است ، من بعد از دوسال كه به ارشاد مراجعه كردم مي گويند تمام فرم هاي اعلام وصول كتاب كه بعد از بازديد و شمارش كتاب از سوي وزارت ارشاد صادر مي شود ، دور ريخته شده و از بين رفته است !
وي تصريح كرد : وقتي با اعتراض ما مواجه مي شوند هيچ پاسخي ندارند ، در حالي كه وقتي به ناشر كاغذ مي دهند رسيدش را تا صد سال هم نگه مي دارد ، اما مدارك مربوط به تسويه كاغذ و يا اعلام وصول كتاب دورريخته مي شود ؟!
تنباكويي در ادامه افزود : يكي از مشكلات ما در ارشاد اين است كه معلوم نيست متولي توزيع كاغذ كيست ، يك زمان خود ارشاد راسا كاغذ توزيع مي كرد و يك زمان ديگر اين كار را به نهادهاي ديگر سپرد و در عين حال خودشان هم كاغذ ميان برخي از ناشران نورچشمي توزيع مي كنند .
وي با انتقاد از برخورد سيستم اداري وزارت ارشاد با ناشران ، گفت : اگرچه در كلام مي گويند كه ناشر كار پراهمتي انجام مي دهد ولي در عمل ناشران در ارشاد از كمترين احترام هم برخوردار نيستند ، كارمنداني كه با ما برخورد مي كنند از ابتدا فكر مي كنند با مجرم مواجه هستند !
مدير نشر هژير در پايان به مهر ، گفت : سياستي كه در ارشاد در جريان است كه مي خواهند همه ناشران را از دور خارج كنند و نشرايران به دست پانصد ناشر گردن كلفت (!) و نورچشمي بسپارند اصلا زيبنده كشور ما نيست و در آينده مشاهده خواهيد كرد كه چه صدمات جبران ناپذيري از بابت كارتل شدن نشر در ايرنا به بدنه فرهنگ كشور وارد خواهد شد .
نظر شما