۱۵ دی ۱۳۹۳، ۱۶:۰۰

آیت الله جوادی آملی:

زکات هنر بهره‌ گیری از آن در راه خداوند است

زکات هنر بهره‌ گیری از آن در راه خداوند است

قم - یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان اینکه هر چیزی که خداوند به انسان می‌دهد باید زکاتش را بپردازد، گفت: زکات هنر بهره گیری از آن در راه خداوند است.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله عبدالله جوادی آملی در دیدار هنرمندان ششمین جشنواره نماز و نیایش به روایت دوربین که ظهر دوشنبه در مجتمع علوم وحیانی اسراء برگزار شد، اظهار کرد: امیدوارم خداوند به همه هنرمندان توفیق دهد تا هنر خود را در راه درست استفاده کنند و مردم به خصوص جوانان بتوانند از هنر آن‌ها بهره دینی ببرند.

وی با بیان اینکه نعمت‌هایی را که خداوند به انسان عطا می‌کند باید در راه او صرف شود، افزود: با وجود اینکه برخی هنر‌ها کسبی است اما باید دانست هر توفیقاتی که انسان کسب می‌کند عنایتی از سوی پروردگار است.

استاد برجسته حوزه با اشاره به اینکه هنرهای کسبی گاهی انسان را فریب می‌دهند، گفت: افرادی که می‌گویند دود چراغ خوردم وخودم زحمت کشیدم تا به اینجا رسیده‌ام این گفته آنها اسلامی نیست چرا که تمام موفقیت‌ها و توانایی‌هایی را که انسان به دست می‌آورد از جانب خداوند است.

وی تصریح کرد: کسی که خوش آهنگ است، خوش خط است و در کل هنری دارد مسؤلیتش مضاعف است و به گفته قرآن و ائمه(ع) هرکسی باید زکات چیزی را که دارد، بدهد.

آیت الله جوادی آملی ضمن بیان اینکه هر مال و کمالی زکاتی دارد، گفت: هر کسی که از جمال بیشتری برخوردار است باید زکات بیشتری بپردازد و زکات جمال عفیف‌تر بودن است، همچنین زکات هنر این است که در راه خداوند صرف شود.

وی گفت: به ما گفته شده کمال را حفظ کنید تا او شما را حفظ کند لذا باید این کمال را در راهی صرف کرد که بتواند ما را حفظ کند و آن راه دین، عقل و عدل است.

این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه دین با یک جلال و جمال هنرمندانه‌ای آراسته شده است، افزود: مسجد نمونه‌ای از این جمال است زیرا کسی که در مسجد اذان می‌گوید باید از خوش صدا‌ترین افراد و کسی که در محراب به نماز می‌ایستد از مناسبترین افراد باشد.

وی خطاب به هنرمندان گفت: هنر خود را بی‌جا صرف نکنید و آن را در خدمت دین به کار ببرید تا اثر شما ماندگار شود که در این صورت این هنر همواره با شما خواهد بود و علاوه بر اینکه خودش را حفظ می‌کند می‌تواند شما را نیز حفظ کند.

وی در مورد اهمیت هنر در اسلام بیان کرد: حضرت امیر(ع) که در رعایت حقوق بیت المال ممتاز و سخت گیر بودند به هنر اهمیت می‌دادند و به کاتبان خود می‌گفتند با خطی زیبا بنویسند.

مرجع تقلید شیعیان با بیان اینکه طی این چند سال هنرمندان زیادی آمدند و رفتند، افزود: هنر افرادی مانند حافظ و سعدی متنزل است یعنی هنر آنها از بالا آمده و می‌تواند انسان را بالا ببرد.

وی پرداختن به موضوع نماز و برگزاری چنین جشنواره‌ای را کار بزرگی خواند و تأکید کرد: اگر کسی لذت نماز را بچشد هرگز لذایذ دیگر برای او کامیاب نخواهد بود و لذت آن است که برای همیشه بماند و آن یاد خداوند است.

آیت الله جوادی آملی در ادامه از خداوند خواست به هنرمندان و کسانی که در راه دین قدم بر می‌دارند توفیق دهد تا بتوانند احکام و معارف دین را در جان هنر به دیگران انتقال دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هفته وحدت، گفت: از ذات اقدس الهی می‌خواهیم تا به برکت ولادت نبی اکرم(ص) نظام ما را از گزند دشمنان حفظ کند.

این مرجع تقلید همچنین در این دیدار، ارتحال آیت الله انصاری شیرازی را به حوزه علمیه و شاگردان آن عالم ربانی و نیز به بیت ایشان تسلیت گفته و برای آن فقید سعید علو درجات و غفران الهی را از خداوند مسئلت کرد.

کد خبر 2456665

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha