به گزارش خبرگزاری مهر، این دیدار با حضور حجتالله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی و استاد احمدی شاهرختی، استاد علوم قرآنی و از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم و همچنین حمكاحق، رییس و تعدادی از اعضای اصلی سازمان بیتالمسلمین اندونزی، برگزار شد.
در این دیدار، حمكاحق، عضو پارلمان كشور اندونزی و رییس سازمان بیتالمسلمین، ژنرال غزالی، رییس هیأت مشاوران بیتالمسلمین، عرفان شاه، رییس بخش سازماندهی این سازمان و عضو سابق پارلمان اندونزی و همچنین محمودالدین مسلم، رییس بخش اقتصادی، خانم عالیه میسره، معاون خزانهداری، رامی كوشتانیاتو، معاون بخش همكاریهای بینالمللی، نصیر الفلاح، عضو فعلی پارلمان و رییس بخش جوانان، اربی آپریانتو معاون دبیركل و نورمان شاه، دبیركل سازمان بیت المسلمین، حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم، ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی، از ضرورت برپایی این نشست یاد كرد و گفت: هدف ما برقراری ارتباطات فرهنگی و دینی در راستای همكاریهای دو جانبه است و امید میرود مجموعه مباحث مطرح شده در جلسه امروز برای آینده دو كشور مفید فایده باشد.
در ادامه این مراسم، حمكاحق، عضو پارلمان اندونزی و رییس سازمان بیتالمسلمین اظهار كرد: این سازمان در راستای اهداف اجتماعی و دینی قدم برمیدارد و در ۲۸ استان از ۳۴ استان اندونزی شعبه دارد. ما در این سازمان نگاه تقریبی داریم؛ چرا كه اعضای آن، هم از سازمان نهضتالعلما هستند و نیز از سازمان محمدیه كه ایده اصلی این سازمان از طرف توفیق حماس، رییس شورای خلق و همسر خانم مگاواتی، بوده است.
وی گفت: ما و منطقه پارسی و مذهب شیعه، اشتراكاتی داریم كه از جمله آنها میتوان به اهتمام اندونزیاییها به اول سال قمری با «سورا» كه همان عاشوراست، اشاره كرد. همچنین در هنگام نكاح، دعایی را میخوانیم كه پیامبر(ص) برای حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) قرائت كردند و از سوی دیگر در منطقه آچه اندونزی، آیین سینهزنی شبیه ایرانیها داریم. همچنین حدود ۳۵۰ اصطلاح و كلمه فارسی را در این كشور داریم كه جزو مشتركات به شمار میروند.
عضو پارلمان اندونزی ادامه داد: همه این موارد نشان میدهد كه ما ارتباطات دینی و فرهنگی داشتهایم و باید هماكنون نیز آنها را تعمیق ببخشیم كه برای همین منظور با پیشنهاد رایزن فرهنگی ایران در كشورمان موافقم كه در آینده نزدیك، انجمن فرهنگی و دینی، در راستای تعمیق روابط بین دو كشور ایران و اندونزی تأسیس كنیم.
در ادامه حجتالاسلام احمدیشاهرختی، استاد علوم قرآنی، درسخنانی گفت: سازمان بیتالمسلمین میتواند با محور قرار دادن ۵ امر مهم، تأثیر بسیار مثبتی در اندونزی و در عرصه بینالمللی داشته باشد. این ۵ اصل عبارت است از ارتباطات بین سازمانی و بینالمللی، توجه به بخش كارشناسی، اهتمام به امر پژوهش، اهتمام به امر آموزش و توجه به رسانه كه میتواند با استفاده از آنها به نتایج مطلوب برسد.
احمدیشاهرختی در ادامه به تبیین یكی از محورهای مهم پرداخت و تأسیس انجمن فرهنگی و دینی را در زمان كنونی بسیار مهم توصیف كرد و گفت: ما در حوزه علمیه قم و نیز مجمع تقریب مذاهب اسلامی هم میتوانیم برای تحقق این مهم قدمهایی را برداریم.
در پایان حمكاحق، اظهار كرد: ما از طرف سازمان بیتالمسلمین و نیز سازمانهای نهضتالعلما و محمدیه، با ارسال دعوت نامه خطاب به دكتر ابراهیمیتركمان، از ایشان درخواست میكنیم كه ما را در ایجاد چنین كمیتهای در راستای تعمیق روابط فرهنگی و دینی دو كشور كمك كند.
حضور احمدیشاهرختی در مجتمع علمی ـ آموزشی الاتفاقیه
خبر دیگر از اندونزی اینكه، حجتالاسلام احمدیشاهرختی، مبلغ اعزامی به اندونزی، با حضور در مجتمع علمی ـ آموزشی الاتفاقیه اندونزی، در جمع دانشپژوهان این مركز سخنرانی كرد. وی ضمن بازدید از این مركز و ارایه سخنرانی، به پرسش دانشپژوهان پاسخ داد.
شاهرختی در ابتدای ورود خود به این مركز مورد استقبال خواهران و برادران طلبه این مركز قرار گرفت و مسئولان این حوزه به صورت رسمی از این مبلغ ایرانی، استقبال كردند.
این مركز كه به عنوان حوزه علمیه اهل سنت در اندونزی، مطرح است در ایام تعطیلی با برنامهریزی اقدام به برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری، علمی و ورزشی در ۳۲ رشته ویژه برادران و خواهران كرده است. در پایان این دیدار، از برترینهای این دوره ورزشی با اهدای هدایایی قدردانی شد كه برخی هدایا به دستان حجتالاسلام احمدیشاهرختی به نفرات برگزیده، اهدا شد.
جلسه پرسش و پاسخ با شیعیان پكالونگن
حجتالاسلام احمدیشاهرختی، در ادامه فعالیتهای تبلیغی خود دراندونزی كه با هماهنگی و برنامهریزی رایزنی فرهنگی ایران در این كشور، انجام میشود، در جلسه پرسش و پاسخ با حضور شیعیان شهر پكالونگن اندونزی، شركت كرد.
بنابر این گزارش، تحلیل شرایط كشور عراق،برگزاری اربعین حسینی،نحوه رویارویی با داعش،خدمات عامالمنفعه در منطقه برای جذب جوانان، چگونگی تأسیس صندوق صدقات و امور خیریه و ... از جمله سؤالاتی بودند كه حجتالاسلام احمدیشاهرختی، به آنها پاسخ داد.
حضور در جشن میلاد پیامبر(ص) در مسجد كیانی میرگان
بر اساس اعلام اخبار ارسالی از اندونزی، با حضور حجتالاسلام احمدیشاهرختی، مراسم جشن میلاد پیامبر رحمت (ص) در مسجد كیانی میرگان شهر پلمبنگ در استان سوماترای جنوبی اندونزی، برگزار شد. احمدیشاهرختی، مبلغ علوم دینی و از طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، در سخنرانی خود در این مراسم گفت: حق پیامبر (ص) بر عهده ما یكبهیك بسیار است و ایشان چون حق حیات بر عهده ما دارد و ما را از جهالت و خرافات و نادانیها نجات داده و به نور ایمان و اسلام مزین كرده، باید همواره در مناسبتهای مختلف به یاد او باشیم؛ چنان كه این نكته مهم در هر نماز ما با ذكر صلوات، محقق شده است.
وی افزود:در طول زمان، انسانهای زیادی آفریده شدهاند؛ اما گل سرسبد عالم كه اسوه كامل و مورد اقتدا بوده، وجود نازنین پیامبر (ص) است.
این مبلغ علوم دینی و كارشناس مسایل فرهنگی با اشاره به برخی گفتهها در خصوص اینكه عدهای برگزاری جشنهای ائمه اطهار (ع) و پیامبر رحمت (ص) را منع میكنند، اذعان كرد: چگونه است كه برای فرزند خود كه ممكن است هیچ جایگاه معنوی در حیات دیگران نداشته باشد، مجلس جشن میگیریم و از مردم هم دعوت میكنیم كه حضور داشته باشند؛ اما نوبت به اولیای خدا كه میرسد میگوییم بدعت است!؟ باید به این افراد گفت كه خیر، اینگونه راهنمایی كردن بدعت است و هیچ سنخیتی با پیامبر (ص) و اولیای الهی ندارد.
وی همچنین عنوان كرد: در قرآن نسبت به تعظیم شعائر الهی و یادكرد ایامالله صراحتاً آیه نازل شده است و كدام روز از ولادت این مولود گرامی برتر و مهمتر است؟ ما باید در میلاد پیامبر (ص) آنچه در توان داریم در ذكر و یاد او بكوشیم؛ چنانچه كه خداوند نسبت به اولیا با آیه «والذكر» این تعلیم را داده است.
احمدیشاهرختی در ادامه سخنان خود، بیان كرد: ما انسانهای ناقصی هستیم که با پیروی از مقتدای کامل یعنی وجود پیامبر کامل میشویم و این معنای آیه «لقد کان لکم فی رسولالله اسوه حسنه» است.
وی افزود:: متأسفانه در بین امت اسلام، افراد منحرفی پیدا میشوند كه یاد پیامبر (ص) را بدعت میدانند و شرك و كفر تلقی میكنند و اینها نه از قرآن چیزی میدانند و نه نسبت به تكریم كسی كه به ما خدمت كرده چیزی را متوجه میشوند و قطعاً كسانی كه اینگونه بگویند، هیچ جایگاهی بین ما ندارند و ما آنها را پس میزنیم.
ایران به اندونزی در موضوع «وقف» مشاوره میدهد در دیدار رایزن فرهنگی ایران در اندونزی با مدیركل اوقاف وزارت دین این كشور، موضوع استفاده از تجربیات ایران در امور وقف توسط اندونزیایی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. حجتالله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی، به منظور تعامل در خصوص سفر رییس سازمان اوقاف و امور خیریه كشورمان به اندونزی، با حضور در وزارت دین اندونزی با حمکا، مدیركل اوقاف وزارت دین این كشور دیدار و گفتوگو كرد. در ابتدای این دیدار، حمکا، گفت: ما در اندونزی كه ۸۷ درصد از جمعیت ۲۵۰ میلیونیاش را مسلمانان تشكیل میهند، ۴۳۵ هزار مكان وقفی داریم. در اصل ۴۱ قانون اساسی اندونزی به وقف اشاره شده است و همچنین در قوانین عادی نیز به موضوع وقف، تصریح شده و وزارت دین اندونزی كه امور وقف در كشور را بر عهده دارد با سایر وزارتخانهها و نیز با بانكهای اسلامی، همكاری دارد. دكتر حمکا ادامه داد: برای ما ایجاد همكاری با كشور بزرگی همچون ایران، مایه افتخار است. علاوه بر ادارهكل وقف در وزارت اندونزی، طبق دستور دولت، سازمانی در اندونزی وجود دارد به نام سازمان اوقاف كه به نحوی به دولت وابسته اما مستقل است و در حال حاضر دكتر مفتوح بیسونی، وزیر سابق وزارت دین، عهدهدار این سازمان است. در ادامه محمد نورصمد، مسئول دفتر سازمان اوقاف اندونزی كه در این دیدار حاضر بود، در سخنانی گفت: سازمان اوقاف اندونزی با دستور رییس جمهور ایجاد شده است و از مسئولیت این سازمان این است كه دولت را در اداره وقف كمك كند تا سود حاصله از فعالیتها، به نفع مردم هزینه شود. وی بیان كرد: این سازمان در ۲۷ استان نمایندگی دارد و در سال جدید میلادی، در تمامی ۳۴ استان اندونزی نمایندگی خواهیم داشت. محمد نورصمد ادامه داد: ما در این سازمان دغدغههای اقتصادی برای كمك به مردم را نیز داریم و بسیار خوشحال میشویم كه با جمهوری اسلامی ایران رابطه داشته و از تجربیات این كشور بهرهمند شویم. در ادامه این نشست، حجتالله ابراهیمیان، رایزن فرهنگی ایران در اندونزی، نسبت به فعالیتهای سازمان اوقاف كشورمان، توضیحاتی را ارایه داد. وی همچنین گفت: در اندونزی، اولیای ۹ گانه وجود دارند كه ۷ نفر آنها سید و به امام حسین (ع) منتسب هستند و این شخصیتها كسانی بودهاند كه اسلام سمحه و سهله (تسامح و تساهل) را در اندونزی ترویج دادند. ابراهیمیان افزود: امروز برای تبلیغات وسیع كه نسبت به اسلام افراطی میشود توجه به این اولیا و آموزههای آنها بیش از پیش ضروری است؛ به همین منظور برگزاری كنگره اولیای ۹ گانه در جاكارتا با همكاری سازمان اوقاف و امور خیریه ایران میتواند یكی از موارد همكاری بین دو كشور باشد. رایزن فرهنگی ایران در اندونزی همچنین اذعان كرد: پیشنها ما این است كه از تجربیات ایران در زمینه اداره موقوفات عامه و خاصه و نیز اماكن مذهبی اسلامی، در دستور كار قرار بگیرد. |
نظر شما