حجت جباری در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه غار قالیاچی بوکان با توجه به اهمیت این غار در حال ثبت در فهرست آثار ملی – طبیعی است، افزود: در صورت ثبت این اثر در فهرست آثار ملی، قالیاچی بوکان جز مناطق چهارگانه حفاظت محیط زیست قرار می گیرد.
وی با اشاره به اینکه در صورت ثبت غار قالیاچی بوکان طرح مدیریت حفاطتی این غار، تدوین می شود، اظهار داشت: تاکنون موفق به ورود به داخل محوطه غار نشده ایم چرا که ارتفاع مسیر ورودی 120 متر بوده ولی برخی افراد وارد غار شده اند.
دبیر کارگروه غارشناسی آذربایجان غربی در خصوص تخریب بخشی از محوطه غار قالیاچی بوکان توسط یک سرمایه گذار بخش خصوصی، ادامه داد: این سرمایه گذار قصد تخریب دامنه تپه قالیاچی برای ورود به داخل محوطه غار را داشت که جلوی فعالیت آنها گرفته شد.
جباری با اعلام اینکه خاکبرداری انجام شده خوشبختانه به محوطه داخلی غار آسیبی وارد نکرده است، یادآور شد: هم اکنون بخش تخریب شده در حال بازسازی بوده که امیدواریم با ثبت این اثر در فهرست آثار ملی- طبیعی، این غار طبیعی ارزشمند حفظ شود.
وی با بیان اینکه این غار عظیم با دهانه ای بزرگ به قطر 8 متر است، ادامه داد: چاه 110 متری ورودی غار و شکافهای داخل غار که منجر به ریزش و آسیب پذیری تشکیلات آهکی شده امکان استفاده توریستی عمومی این غار را منتفی کرده است.
غار قلایچی در حد فاصله 9 کیلومتری شمال شرقی شهرستان بوکان و در مجاورت محوطه باستانی تپه قلایچی یکی از مراکز تمدن ماناییها قرار گرفته از جمله غارهای طبیعی ایران به شمار می رود.
هنوز اطلاعات دقیقی از محوطه داخلی، مساحت و سایر ویژگی های این غاز توسط کارشناسان به دلیل صعب العبور بودن میسر ورودی غار از این اثر وجود ندارد.
نظر شما