به گزارش خبرنگار مهر، حسن شرفی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهارکرد: در حال حاضر پنج مرکز شبه خانواده با تعداد ۶۹ کودک در شهرستان بیرجند فعالیت میکنند که از این تعداد یک مرکز دولتی و چهار مرکز نیز غیردولتی هستند.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون در شیرخوارگاه تعداد ۲۵ نفر پذیرش، تعداد ۱۳ نوزاد به فرزندخواندگی داده شده و تعداد پنج کودک به امین موقت واگذار شدهاند، تصریح کرد: همچنین در این مدت تعداد هفت کودک تحویل خانواده و شش کودک به سایر مراکز در سطح استان انتقال یافتهاند.
مدیر بهزیستی بیرجند تصریح کرد: از این تعداد ۴۰ نفر امدادبگیر و تعداد ۱۳ نفر نیز دانشجو هستند.
شرفی یارانه هر نفر در مراکز غیردولتی را ماهانه دو میلیون و ۲۵۰ هزار ریال عنوان کرد و گفت: هزینه امدادبگیران ماهیانه مبلغ یک میلیون و ۷۵۰ هزار ریال پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه مراکز شبه خانواده مربوط به کودکانی است که سرپرست خود را دائم یا به صورت موقت از دست دادهاند، تأکید کرد: مسئولیت نگهداری این کودکان و نوجوانان با تأیید مراج قضایی به بهزیستی داده میشود.
مدیر بهزیستی بیرجند به اهداف اصلی این مراکز اشاره کرد و افزود: هدف اصلی همه اقدامات بعد از پذیرش تلاش برای بازگشت کودک به خانواده، بازگشت نزد والدین با استفاده از خدمات مددکاری، اجتماعی و کمک هزینه امداد به خانوادهها است.
شرفی ادامه داد: در صورت عدم امکان بازگشت کودک نزد والدین، انتقال به خانواده جایگزین و در صورت عدم موفقیت، انتقال کودک به خانه موقت کودکان و نوجوانان خواهد بود و یا با شرایط خاص و حکم قضایی به فرزندخواندگی یا امین موقت سپرده میشود.
پرداخت کمک هزینه ازدواج به ۵ مددجو
وی جذب اعتبار ۲۷۰ میلیون ریال برای کمک هزینه ازدواج و جهیزیه به پنج نفر از فرزندان، پرداخت کمک هزینه سیسمونی به یک نفر از فرزندان ترخیص شده به مبلغ چهار میلیون و ۵۰۰ هزار ریال، جذب اعتبار برای واگذاری پروندههای امدادبگیران به موسسه مهر کویر به مبلغ ۴۸ میلیون ریال و جذب اعتبار بیمه آتیه به مبل ۸۳ میلیون ریال را از جمله اقدامات این مراکز در ۹ ماه گذشته عنوان کرد.
مدیر بهزیستی بیرجند همچنین به فعالیتهای دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در سال جاری اشاره کرد و گفت: فعالیتهای این مرکز شامل آموزشهای مهارتهای زندگی در محلات و محیط کار، آموزش پیش از ازدواج و آموزش خانواده است.
برگزاری کارگاههای آموزش مهارتهای زندگی در ۱۷ محله بیرجند
شرفی با اشاره به اینکه آموزش مهارتهاي ده گانه زندگي شامل مهارت و خودآگاهی، کنترل استرس، کنترل خشم، ارتباط موثر، تفکر انتقادی، تکفر خلاق و حل مسئله است، عنوان کرد: این آموزشها از ابتدای سال جاری تاکنون در ۱۷ محله و توسط ۱۴ مربی به ۸۳۲ نفر آموزش داده شده است.
وی با بیان اینکه آموزش مهارتهای زندگی در محیط های کار نیز در ۲۳ جلسه توسط ۱۰ مربی و به تعداد ۶۵۰ نفر آموزش داده شد، بیان کرد: این آموزشها در مقاطع مختلف تحصیلی ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و دانشگاه نیز برگزار میشود.
شرفی از شرکت ۱۷ هزار و ۳۲۰ نفر از جوانان در کارگاه آموزشی پیش از ازدواج طی ۹ ماه گذشته خبر داد و افزود: این افراد در ۴۰ کارگاه آموزشی آموزش پیش از ازدواج را فرا گرفتند.
مدیر بهزیستی بیرجند با بیان اینکه این آموزشها در ارتباط با مسائلي است كه براي وارد شدن در زندگي مشترك و ازدواج صورت ميگيرد، تصریح کرد: مباحث اين حوزه از قبيل ضرورت و اهمیت آموزش پیش از ازدواج، ملاكهاي انتخاب همسر، آشنایی، عشق، نامزدی، دوران عقد و سال اول زندگی مشترک هستند.
وی آموزش حل مسائل بعد از ازدواج نظير حل تعارضهاي زناشويي، نحوه ارتباط با خانواده، همسر، ارتباط غیر کلامی، سبکهای ارتباطی و تعارض از مباحث مطرح شده در زمینه آموزش زندگی خانواده دانست و گفت: در این زمینه نیز ۸۸۲ نفر در ۳۱ کارگاه آموزشی و توسط ۱۹ مربی آموزش دیدهاند.
شرفی با بیان اینکه در بیرجند دو پایگاه نیز وجود دارد که هدف آن همکاری و همگامی مردم در رسیدن به یک جامعه سالم است، یادآور شد: این پایگاهها در محلات موسی بن جعفر(ع)، کارگران، بلوار شعبانیه، مرکز گذری سلامت، ۱۷شهریور، انقلاب، معلم، سجادشهر، معصومیه، چهکند، حاجیآباد، امیرآباد، منتظری، شهرک شهید مفتح، شهرک بهزیستی، مهرشهر و دولت خدمات ارائه میدهند.
نظر شما