به گزارش خبرنگار مهر، سید علی هاشمی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طبق آخرین آمار در حال حاضر 117 کتابدار داریم که از این میان 96 نفر تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد دارند و در این بین 68 نفر تحصیلات علوم کتابداری و اطلاع رسانی و برخی نیز در دانشگاه های سراسر استان مشغول تدریس هستند.
وی افزود: دولت به خوبی بر این امر مشرف است که سرانه مطالعه، حوزه نشر، تعداد کتابخانهها، وضعیت حمایت از نویسندگان رضایت بخش نیست اما مدبرانه برخورد و برنامه ریزی کرده که رجاء واثق داریم در راستای سخنان ریاست جمهور گامهای بلندی برداشته خواهد شد.
هاشمی بیان کرد: طبق قانون، شهرداری ها مکلف به پرداخت نیم درصد از درآمدهای ماهانه خود به حساب انجمن کتابخانه های شهر هستند که علیرغم قانون مزبور برخی از شهرداری ها کم توجه اند و برخی هم عنایت لازم را دارند که وظیفه خود می دانم از عنایت کنندگان تقدیر و تشکر کنم.
فاصله زیادی تا رسیدن به سند چشمانداز داریم
وی به فاصله کتابخانههای عمومی استان تا سند چشم انداز کتابخانه ها در افق 1404 اشاره و خاطر نشان کرد: تا رسیدن به سند چشم انداز 1404 نهاد کتابخانه های عمومی کشور، فاصله زیادی داریم که باید برای بالا بردن سرانه فضا، منابع، امانت و عضو تلاش کنیم که امید است این راه طولانی با همکاری و همدلی مسئولان امر سریعتر هموار شود.
هاشمی ادامه داد: در سال 1404 طبق سند چشم انداز چهار جلد کتاب برای هر نفر نیاز است که اکنون در استان ما 0.7 جلد کتاب برای هر نفر موجود داریم؛ یعنی 17.3 درصد تحقق هدف. هشت مترمربع برای هر 100 نفر فضای مطالعه نیاز داریم که اکنون نزدیک به دو مترمربع برای هر 100 نفر هم استانی فضا داریم یعنی 25 درصد تحقق هدف.
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان بوشهر گفت: از نظر عضویت تنها سه درصد جمعیت استان عضو کتابخانه ها هستند در حالی که در سند چشم انداز 35درصد جمعیت باید عضو کتابخانه ها باشند، که 707تحقق یافته است.
توسعه کتابخانه و ترویج فرهنگ کتابخوانی نیازمند همت بلند مسئولین است
هاشمی به راهکارهای بهبود وضعیت کتابخوانی و کتابخانه ها اشاره و یادآور شد: ارتباط گیری با مسئولین تراز اول استان، ائمه جمعه و روحانیون، شهرداران، فرهیختگان و سازمانها، شرکتها، نهادهای دولتی، خیرین، روسای شورهای اسلامی، دهیاران و آحاد جامعه از اصلی ترین راه های برون رفت کتابخانه از تنگنا و مردمی شدن آنها است.
وی بیان کرد: تأسیس کتابخانه های استاندارد با معماری بومی و محلی برای جذب بصری به کتابخانه های عمومی، تأمین کتب مورد نیاز علاقه شهروندان به شکل مکتوب و غیره به منظور برآورده ساختن نیازهای اطلاعاتی، علمی، تفریحی، آموزشی و... غنی سازی اوقات فراغت شهروندان با اجرای برنامه های فرهنگی و مناسبتی در کتابخانه های عمومی از دیگر راهها عنوان کرد.
نظر شما