به گزارش خبرنگار مهر، علی رضایی ظهر پنج شنبه در هشتمین کارگروه امور اقتصادی و تولیدی استان اظهارداشت: در حال حاضر حدود۳۴ درصد از جمعیت استان در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند و بیشترین جمعیت کشاورز استان های کشور را داریم.
وی با اشاره به اینکه حدود۴۰ درصد از این افراد دارای سن بالای ۶۰ سال هستند، تصریح کرد: به دلیل سن بالای کشاورزان، امکان انتقال آن ها به بخش های صنعت وجود ندارد و بنابراین باید به فکر راه اندازی صنایع تبدیلی برای محصولات کشاورزی در استان باشیم.
۲۹ درصد از ارزش افزوده استان در بخش کشاورزی است
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۲۸ تا ۲۹ درصد از ارزش افزوده استان در بخش کشاورزی است، گفت: به دلیل عدم وجود تناسب بین جمعیت شاغل در بخش کشاورزی و ارزش افزوده این بخش باید توجه بیشتری به بخش کشاورزی استان شود.
رضایی با تأکید بر تقویت صنایع بخش کشاورزی، افزود: به منظور رونق اقتصادی در بخش کشاورزی باید صادرات محصولات این بخش، راه اندازی صنایع تبدیلی و کشت فراسرزمینی در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه نرخ بهره وری محصولات زراعی استان به متوسط کشوری نزدیک است، یادآورشد: این موضوع نشان می دهد که کشت استان، کشت پرسودی بوده و اگر میزان بارندگی استان افزایش پیدا کند به طور حتم کشاورزی ما به صورت جهشی افزایش می یابد.
لزوم هرچه فعال تر کردن مرکز تحقیقات کشاورزی استان
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان جنوبی همچنین بر هرچه فعال تر کردن مرکز تحقیقات کشاورزی تاکید کرد و گفت: تغییر الگو کشت در استان نیازمند مراکز تحقیقات قوی بوده و نیاز است که در بخش آموزش و تحقیقات بیش از این وقت بگذاریم و به کشاورزان الگوی کشت ارائه کنیم.
رضایی به دستاوردهای سفر رئیس جمهور و هیئت دولت به خراسان جنوبی اشاره کرد و افزود: این سفر دستاوردهای خوبی به خصوص برای بخش کشاورزی داشته است.
وی از تصویب ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای خراسان جنوبی در سفر رییس جمهور به استان خبر داد و گفت: از این مبلغ حدود ۵۶ میلیارد تومان برای اجرای ۱۴ طرح در بخش های مختلف آموزشی، ورزشی، گردشگری و ... در نظر گرفته شده است.
تصویب ۱۵ میلیارد ریال اعتبار برای بخش بهداشت و درمان استان
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندارخراسان جنوبی اضافه کرد: در جریان این سفر یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به بخش آموزش، ۱۵ میلیارد ریال به بخش بهداشت و درمان، سه میلیارد تومان در حوزه های ورزشی و دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان نیز برای سرفصل های گردشگری در نظر گرفته شده است.
رضایی با بیان اینکه مبلغ ۲۱۴ میلیارد تومان دیگر نیز به هفت طرح اختصاص یافت، عنوان کرد: احداث هفت گلخانه، ۱۸ مجتمع دامپروری و ۱۰۰ کیلومتر بزرگراه از جمله این طرح ها بوده است.
وی به مصوبات جلسه قبل کارگروه اقتصادی استان اشاره کرد و گفت: در جلسه قبل کارگروه، سازمان دهی موسسات مالی و اعتباری فاقد مجوز تصویب شد و کارگروه خواهان استقرار واحد نظارت بانک مرکزی در استان شدند که این مصوبه از سوی استاندار در حال پیگری است.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان جنوبی، تأمین گاز مورد نیاز واحد کانساران امید شرق را از دیگر مصوبات کارگروه برشمرد و افزود: در جلسه قبلی کارگروه مقرر شد که این گاز از پست تقلیل فشار خونیک یا اسفشاد تأمین شود.
رضایی ادامه داد: طبق اعلام شرکت گاز در حال حاضر گازرسانی به این شرکت از طریق شبکه تغذیه و توزیع گاز موجود در روستای اسفشاد به دلیل بعد مسافت و افت فشار گاز مقدور نیست و عملیات گازرسانی پس از تکمیل عملیات اجرایی خط انتقال گاز قاین_ حاجی آباد مورد بررسی قرار می گیرد.
توقف پروژه تأمین آب معادن نهبندان به دلیل عدم اختصاص اعتبار
وی در ارتباط با تأمین اعتبار آب مورد نیاز معادن شاهکوه نهبندان نیز گفت: بر اساس اعلام شرکت آب و فاضلاب روستایی این پروژه از سال ۹۰ آغاز اما به دلیل عدم تخصیص چهار میلیارد ریال اعتبار مصوب آن پیشرفتی نداشته است.
گفتنی است در این جلسه مقرر شد که سازمان صنعت و معدن خراسان جنوبی مکان و مقدار آب مورد نیاز برای معادن شاهکوه نهبندان را به شرکت آب منطقه ای استان اعلام، تا آن ها برای تأمین آب مورد نیاز اقدام کنند.
نظر شما