به گزارش خبرگزاري مهر، اين مراسم عصر روز گذشته با حضور شماري از شخصيت هاي علمي ، ادبي و مطبوعاتي برگزار شد و در پايان حاضران روزه خود را به ميزباني سفير پاكستان افطار كردند.
" اقبال احمد خان" سفير پاكستان در تهران در ابتدا با تبريك ماه مبارك رمضان و تقدير از كمك هاي بشردوستانه دولت و ملت جمهوري اسلامي ايران به زلزله زدگان كشميري، هدف از برگزاري اين نشست را يادآوري تاريك ترين فصول جنوب آسيا دانست و گفت : 58 سال پيش در چنين روزي ارتش هند به كشمير حمله كرد و با اعمال زور قيام مردمي مردم كشمير عليه حكومت ديكتاتوري و جبارانه "دوگرا" را سركوب نمود ، سركوب قيام آرماني مردم كشمير منجر به درگيري نظامي ميان پاكستان و هند گرديد، مساله كشمير به شوراي امنيت سازمان ملل ارجاع داده شد كه مسئول اسقرار صلح و ثبات و امنيت بين المللي است.
وي افزود: كميسيون ويژه سازمان ملل براي امور هند و پاكستان جهت تحقيقات مستقل درباره مساله و كمك به طرفين متخاصم براي رسيدن به توافق از طريق مذاكره تشكيل شد مهم ترين حاصل تحقيقات اين كميسيون دو قطعنامه بود كه شوراي امنيت در 13 آگوست 1948 و 15 ژانويه 1949 به تصويب رساند كه از دولت هاي هند و پاكستان خواست يك رفراندوم آزاد، بي طرف و عادلانه تحت نظارت سازمان ملل متحد براي اينكه مردم كشمير قادر شوند تصميم بگيرند كه به پاكستان ملحق شوند يا هند، برگزارنمايند.
اقبال احمد خان در ادامه گفت : همچنين طرف هندي متعهد شد تصميم درباره سرنوشت كشمير را به مردم اين سرزمين بسپارد، جواهر لعل نهرو نخست وزير وقت هند در سخناني در پارلمان اين كشور در 12 فوريه 1951 گفت : ما به مردم كشمير و همچنين به سازمان ملل متحد قول داده ايم و بر سر اين قول ايستاده ايم و اينكه بگذاريد مردم كشميرخود تصميم بگيرند.
سفير پاكستان افزود: با وجود گذشت حدود 6 دهه هنوز هند به انكار حق مسلم مردم كشمر در تعيين سرنوشت خود ادامه مي دهد، حقي كه به واسطه اولين بند منشور سازمان ملل و قطعنامه هاي اين سازمان و تعهد رسمي رهبران هندي به آنها اعطا شده است .
عدم حل و فصل مساله كشمير به جنگ هاي متعددي ميان هند و پاكستان منجر شده است و ميلياردها دلار هزينه بر جا گذاشته است، افزايش تنش ميان دو كشور باعث بوجود آمدن تزلزل و ناامني دراين منطقه شد، دستيابي هند و پاكستان به سلاح هسته اي ، كشمير را به منطقه جرقه هسته اي تبديل نموده است و ضرورت يافتن راه حل هايي براي حل سريع مناقشه را افزايش داده است. |
اقبال احمد خان گفت : تناقضي از اين بالاتر نيست كه كشوري كه از پايبندي به قطعنامه هاي شوراي امنيت خودداري كرده است ادعاي حقي نسبت به عضويت دائم در شوراي امنيت داشته باشد اين كشور در حالي اعلام مي كند كه به دنبال حفظ صلح و امنيت بين المللي است كه خود اصول و قواعد بين المللي حاكم بر امور جهاني را زيرپا مي گذارد.
سفير پاكستان درايران خاطر نشان كرد: سركوب قيام مردمي كشمير بهاي گزافي داشت، در طول بيش از 17 سال گذشته 80 هزار مرد و زن و كودك كشميري قرباني شدند، هزاران تن به زندان افكنده شدند، هزاران تن شكنجه و دچار نقص عضو شدند، درد و رنج مردم كشمير با فاجعه بزرگ وقوع زلزله 8 اكتبر(16 مهرماه) فزون گشته است، بسياري از مردم جان خود را از دست دادند، تعداد بسيار زيادي زخمي شدند و صدها هزار تن بي خانمان گشتند.
سفير پاكستان گفت : عدم حل و فصل مساله كشمير به جنگ هاي متعددي ميان هند و پاكستان منجر شده است و ميلياردها دلار هزينه بر جا گذاشته است، افزايش تنش ميان دو كشور باعث بوجود آمدن تزلزل و ناامني دراين منطقه شد ، دستيابي هند و پاكستان به سلاح هسته اي ، كشمير را به منطقه جرقه هسته اي تبديل نموده است و ضرورت يافتن راه حل هايي براي حل سريع مناقشه را افزايش داده است.
به گزارش مهر، اقبال احمد خان با اشاره به آغاز مذاكرات مشترك دو كشور در زمينه كشمير و وجود پيشرفت هايي دراين زمينه در عين حال از اينكه جريان حل اين موضوع به كندي پيش مي رود، ابراز تاسف كرد و گفت : هند مايل به شركت دادن كشميري ها در مذاكرات نمي باشد ما نيازمند پيشرفت قابل مشاهده در مساله كشمير هستيم كه منجر به اتخاذ راه حل پايدار و صلح دائم در جنوب آسيا شود.
سفير پاكستان در پايان خاطر نشان كرد: زمان آن رسيده است كه دولت هند با توقف اعمال فشار، آزاد كردن زندانيان سياسي، كاهش نيروهاي خود در كشمير اشغالي،لغو قوانين شديد و سختگيرانه در كشمير و اجازه دادن به فعاليت هاي سياسي صادقانه، پايان دادن به نقض حقوق بشر در جامو و كشمير را مورد ارزيابي جدي قرار دهد.
همچنين در پايان اظهارات سفير پاكستان به احترام قربانيان زمين لرزه هولناك اخير در شمال پاكستان حاضران در اين مراسم 2 دقيقه سكوت كردند.
نظر شما