۶ آبان ۱۳۸۴، ۱۳:۱۱

امام علي(ع) و عدالت(6)

عباسي: علي مافوق بشر نبود اما افلاكي مي انديشيد

عباسي: علي مافوق بشر نبود اما افلاكي مي انديشيد

سيد حسن عباسي عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه امام علي (ع) را بايد در خود او جستجو كنيم گفت: علي (ع) مافوق بشر نبود اما افلاكي فكر مي كرد و الهي مي زيست.

سيد حسن عباسي عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" با تأكيد بر اينكه امام علي (ع) مافوق بشر نبود گفت: براي درك مقام آن حضرت بايد علي (ع) را در خود ايشان جستجو كنيم تا به كلام او نزديك شويم چنان كه در خصوص علي (ع) هم مي توانيم به تعبير دكتر شريعتي از حضرت فاطمه اشاره كنيم و بگوييم كه علي ، علي است.

وي افزود: امام علي (ع) مافوق بشر نبود اما افلاكي مي انديشيد و الهي مي زيست و خصلت عدل و عدالت چنان با زندگي او در آميخته بود كه مي توانيم بگوييم علي نماد قاطع عدالت است.

عباسي مهمترين ويژگي امير المومنين را عدالت ايشان اعلام كرد و گفت: عدل در امام علي (ع) چنان قوت داشت كه ايشان را شهيد عدالت مي ناميم چرا كه در زندگي گرانبار خود بر عدل وعدالت در زمينه هايي چون مسائل اقتصادي جامعه اعم از بيت المال و مفاسدي كه در اين عرصه وارد مي آمد و پرداخت مهر زنان و موضوعاتي از اين قبيل تأكيد بسيار داشت و اين امر براي  بسياري از دشمنان ناخوشايند بود. 

وي زيباترين شاخص عدالت ايشان را در برخورد با برادرشان عنوان كرد و گفت: اگر تاريخ را به واقع مرور كنيم در مي يابيم كه علي (ع) عدالت مجسم بود تا آنجا كه دست برادر خود را با حرارت آهن گداخته آشنا كرد تا به او بگويد كه بهره گيري نا بجا از بيت المال گناهي بس بزرگ است .

حسن عباسي در ادامه به تعريف امام علي (ع) از عدالت اشاره كرد و افزود: علي (ع) براي برپا داشتن عدالت و قرار دادن هر چيز در جايگاه و پايگاه واقعي خود با هر نفس خود بسيار مبارزه مي كرد تا مبادا حقي پايمال شود و عدالت اجرا نشود.

عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: امير المومنين علاوه بر آنكه با ايتام بازي مي كرد و به خانواده هاي آنان نان پختن مي آموخت در عرصه جنگ و مبارزه نيز جسورانه و شجاعانه وارد مي شد.

وي گفت: براي اجراي عدالت در جامعه لازم است كه مفهوم عدالت در تفكر همه انسان ها جا بگيرد و علاوه بر اين عدل در عمل نيز خود را نشان دهد تا در نتيجه اين امر بتوانيم به تمام مسائل با ديدي عادلانه نگاه كنيم و در اين راستا بر اساس عدالت بودجه هاي كشوري را به امور مختلف اختصاص دهيم . 

حسن عباسي افزود: دغدغه اصلي مردم در جامعه امروز ما اقتصاد و موضوعات اجتماعي است از اين رو لازم مي نمايد كه از همين امروز مبارزه با مفاسد اقتصادي را در جامعه آغاز كنيم و چون علي (ع) به اين مفسدان با عدالت برخورد كنيم.

وي گفت: عدالت درست زماني مفهوم پيدا مي كند كه در برقراري و برپايي آن مشقتي بر ما وارد شود بنابراين همواره لازم است كه عدل و عدالت را سرلوحه كار خود قرار دهيم و با اموري كه اين مفهوم را با مشكل روبه رو مي كنند مبارزه كنيم.

حسن عباسي در ادامه افزود: اگر مسئولان عدالت را سرلوحه برنامه كاري خود قرار دهند قادر خواهند بود كه اختلافات طبقاتي موجود را از كاهش دهند ، به بهداشت برخي شهر هاي آسيب پذير توجه بيشتري معطوف دارند و براي اصلاح شرايط اين مناطق بودجه و نرخ بيشتري را اختصاص دهند و در نهايت ، به هنگام قضاوت ميان افراد جامعه با عدالت حكم كنند.

کد خبر 246164

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha