به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فلسطینی معا، با گذشت حدود 10 روز از شکست طرح پیشنهادی فلسطین در شورای امنیت مبنی بر پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی، همچنان انتقادها از «گودلاک جاناتان» رئیس جمهوری نیجریه به دلیل رای ممتنع این کشور در نشست شورای امنیت ادامه دارد.
این در حالی است که وی پس از برقراری تماس تلفنی با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و بدون مشورت با سیاست خارجه این کشور و به دور از چارچوب سیاستهای خارجی و منافع ملی این کشور به صورت مستقیم وارد عمل شد.
مرکز گردهمایی مشورتی «آروا» در نیجریه که یکی از نهادهای مهم و تاثیرگذار در افکار عمومی نیجریه محسوب می شود با صدور بیانیه ای خواهان توضیح و تشریح عوامل تاثیرگذار در خودداری از صدور رای مثبت درخصوص طرح پیشنهادی فلسطین در شورای امنیت شد.
این موسسه همچنین از پارلمان نیجریه خواست که درخصوص اتخاذ موضع مذکور از سوی دولت نیجریه که مانع دستیابی مردم فلسطین به حقوق مشروع خود درخصوص تشکیل کشور مستقل فلسطین شد، تحقیق به عمل آورد.
شورای عالی امور اسلامی در نیجریه نیز اتخاذ چنین موضعی از سوی دولت این کشور در شورای امنیت به شدت محکوم و اتخاذ چنین موضعی را حمایت از ظالم در برابر مظلوم توصیف کرد.
چند نشریه نیجریایی نیز با انتشار گزارشهایی ضمن انتقاد از تصمیم اخیر نیجریه در شورای امنیت اعلام کردند اتخاذ چنین موضعی کاملا با اصول و مبادی سیاست خارجی نیجریه مغایرت دارد.
شایان ذکر است امتناع نیجریه از رای مثبت به طرح پیشنهادی فلسطین در شورای امنیت، در زمینه پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی ۱۹۶۷ این طرح را از اکثریت لازم برای تصویب که ۹ رای بود، انداخت.
بر این اساس، در این نشست هشت کشور فرانسه، چین، روسیه (سه عضو دائم شواری امنیت)، به همراه اردن، آرژانتین، شیلی، چاد و لوکزامبورگ (اعضای غیر دائم) به طرح پیشنهادی فلسطین رای مثبت دادند.
در مقابل دو کشور آمریکا (عضو دائم شورای امنیت) و استرالیا که از هم پیمانان اصلی و نزدیک رژیم صهیونیستی هستند به این طرح رای منفی دادند. پنج کشور انگلیس (عضو دائم شورای امنیت)، لیتوانی، کره جنوبی، رواندا و نیجریه نیز رای ممتنع دادند تا طرح پیشنهادی فلسطین تنها با یک رای به حداقل ۹ رای برای تصویب نرسد.
نظر شما