به گزارش خبرنگار مهر، ناصر اکبری عصر امروز شنبه در بخش دوم نشست تخصصی بین المللی پایداری رودخانه زاینده رود از سرآب تا پایاب که با حضور متخصصان داخلی و خارجی حوزه های مختلف مرتبط با آب و هوا برگزار شد، با اشاره به وضعیت آب شرب استان اصفهان اظهار داشت: آب مصرفی حدود ۴ میلیون نفر در شرایط موجود از مکان احداثی تصفیه خانه بابا شیخ علی تا نایین و شهرهای در مسیر به مسافت ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر تحت پوشش چاه های فلمن و تصفیه خانه یاد شده است.
وی افزود: در سالیان گذشته با توجه به شرایط حاد خشکسالی میزان نیاز ما با میزان تولید آب همخوانی نداشته است به گونه ای که نیاز ما در شرایط پیک ۱۴.۵ متر مکعب بر ثانیه اما تولید و ظرفیت استحصال ۱۱.۷ بوده و در نتیجه ۳۰ درصد کاهش تولید داشته ایم.
وی ادامه داد: از سال ۸۶ تاکنون مصرف آب با توجه به رشد جمعیت و رشد فروش انشعاب ثابت مانده است و پارسال ۳۸۷ میلیون مترمکعب مصرف آب استان اصفهان با جمعیت ۴ میلیون و انشعاب یک میلیون و ۵۷ هزار مشتری بوده است.
اکبری با بیان اینکه با توجه به دما و تغییرات دمایی امکان جبران این کمبود که برابر سه مترمکعب بر ثانیه است سخت بوده است، تصریح کرد: در دمای ۳۹ درجه به بالا با هر افزایش ۱۰ درجه حدود ۱۰ درصد نیز به مصرف آب اضافه می شود.
وی خاطرنشان کرد: اکنون ظرفیت تصفیه خانه باباشیخ علی ۱۰.۳ از تونل و ۰.۷ مترمکعب ظرفیت تامین آب شهرهای بالادست تونل است که با وضعیت سرانه بخش خانگی و صنعتی، جمع سرانه تولید با هدررفت ۲۵۰ لیتر در ثانیه باید کمبودها جبران شود.
وی ابراز داشت: با توجه به خشکی زاینده رود و کم شدن ظرفیت چاه های فلمن لازم است اهل فن به کمک شرکت آب و فاضلاب بیایند.
تبعات اجتماعی و سیاسی تامین آب بحران ساز خواهد بود
نماینده شرکت آب و فاضلاب در نشست بین المللی پایداری رودخانه زاینده رود اظهار داشت: نیاز آبی اصفهان در متوسط سال ۹۳، ۱۰.۵ مترمکعب بر ثانیه، در ماه های گرم، ۱۲.۷ مترمکعب بر ثانیه و در پیک دمای بالای ۳۹ درجه ۱۴.۵ مترمکعب بر ثانیه است و در افق ۱۴۲۰ متوسط نیاز آبی ما به ۱۵.۵ و در شرایط پیک به ۲۱ مترمکعب بر ثانیه با توجه افزایش جمعیت به ۶ میلیون می شود.
وی با بیان اینکه امسال توانستیم کمبود آب طبقات هم کف شهرهای تحت پوشش را تامین کنیم و برای طبقات بالاتر این امر امکان پذیر نبوده است، افزود: لازم است در این زمینه هر چه سریع تر راه حلی در زمینه تامین آب اندیشیده شود که در غیر این صورت تبعات اجتماعی و سیاسی تامین آب بحران ساز خواهد بود.
نظر شما