به گزارش خبرگزاری مهر، برای آن دسته از رانندگانی که در ترافیک فشرده شهرهای شلوغ و پرجمعیت برای ساعتهای طولانی گرفتار می شوند، استنشاق هوایی تازه که در آن اثری از ذرات آلاینده میکروبی و کربنی نباشد آروزیی شیرین است.
درحال حاضر سیستم های تهویه هوای مطبوعی که در خودروها مورد استفاده قرار می گیرد نواقص خاص خود را دارد. عملکرد این سیستم ها به دلیل آنکه با انتشار ذرات ریز آب به محیط همراه است، جریان هوایی را در محیط بسته و محدود داخل خودرو تزریق می کنند که محیطی ایده آل برای رشد قارچ ها، باکتری ها و سایر ریزارگانیسم ها ایجاد می کند. در نتیجه بروز واکنش های آلرژیکی فرآیندی محتمل است.
اکنون گروهی از مهندسان زیست شیمی در لهستان نسخه اولیه فناوری را رونمایی کرده اند که به گفته آنها ذرات آلاینده را در هوای تنفسی جذب و نابود می کند. این نوآوری به واسطه بهره گیری از کاتالیزور دی اکسید تیتانویم – که در عکسبرداری کاربرد دارد – برای اکسید کردن اکسیژن استفاده می شود.
این وسیله جدید در کانال سیستم تهویه هوای مطبوع خودرو نصب می شود و بر اساس نوعی واکنش شیمیایی که نانولوله ها نیز نقش اساسی را در آن ایفا می کنند اکسیژن فعال در محیط بسته فضای داخل خودرو را آزاد کرده و بدین ترتیب ترکیبات آلاینده و میکروبی نابوده می شوند.
این فناوری جدید در آزمایشگاه مورد بررسی دقیق قرار گرفته و با نتایج امیدوارکننده ای نیز همراه بوده است به طوریکه مشخص شده تا 98 درصد از قارچ ها، باکتری ها و ذرات ویروسی شناور در هوای داخل خودرو را نابود می کند.
نظر شما