به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضا هاشمی ظهر سه شنبه در جلسه کارگروه اجتماعی فرهنگی شهرستان شاهرود در فرمانداری ویژه این شهرستان ضمن بررسی نحوه اسکان موقت، چگونگی معرفی به نهادهای ذیصلاح و کمک به نیازمندان، با بیان اینکه طرح اسکان موقت نیازمندان تحت عنوان خانه های گرم مورد مساعدت استاندار سمنان قرار گرفته است، گفت: قرار است در شهرستان اردوگاهی تحت عنوان اسکان موقت در راه ماندگان، متکدیان و نیازمندان راه اندازی شود.
وی با تاکید بر لزوم مدیرت پدیده تکدی گری، اظهار داشت: شهرستان شاهرود در مسیر ترانزیت و تردد مسافران قرار دارد و بسیاری از تکدی گران این منطقه بومی نیستند.
حضور افراد متکدی و نیازمند در سراسر شهر شاهرود
معاون استاندار سمنان افزود: خوشبختانه در شهرستان، پدیده ایجاد مزاحمت مسافران و مردم توسط متکدیان را شاهد نیستیم اما در هر حال افراد متکدی و نیازمند در سراسر شهر دیده می شوند.
هاشمی با اشاره به آئین نامه مصوب هشتاد و دومین شورای عالی اداری کشور در سال ۷۸، خاطرنشان کرد: در این آئین نامه ایجاد اماکنی تحت عنوان خانه گرم برای شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر پیش بینی شده است اما مجموعه فرمانداری شاهرود با استفاده از تبصره دوم این ماده، بحث احداث اردوگاه موقت را به استانداری پیشنهاد کرده است.
وی تاکید کرد: خوشبختانه این طرح مورد موافقت و تصویب استاندار محترم قرار گرفته است و باید پس از بررسی و هماهنگی با نهادهای ذیصلاح مانند نیروی انتظامی، بهزیستی، کمیته امداد امام (ره)، مراجع قضایی و خانه سالمندان تمهیداتی برای این موضوع اندیشید.
وی ادامه داد: افراد بی سرپناه در فصول سرد سال نیاز به کمک دارند لیکن تدارک این مجموعه اقامتی می تواند اثر بسزایی در کمک به نیازمندان داشته باشد.
اقامتگاه ها تنها به صورت موقت خدمات ارائه می دهند
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه اقامتگاه مذکور تنها جنبه اسکان موقت دارد، تصریح کرد: افراد نیازمند و بی سرپرست تنها به صورت موقت به این اردوگاه ها اعزام می شوند تا امور اداری مربوط به نهادهای ذیصلاح مانند کمیته امداد و یا بازگشت به خانه و همچنین بازگشت به دیار و موطن اصلی متقاضی انجام شود.
هاشمی همچنین ابراز داشت: باید متکدیان و افراد بی سرپرست را به گونه ای مدیریت کرد تا در ایام سرد سال و یا روزهای منتهی به عید نوروز و ورود مسافران به شهرستان هم حرمت متکدیان حفظ و هم حرمت مسافران و شهروندان رعایت شود.
وی افزود: امیدواریم در درجه نخست، شهری عاری از متکدی و نیازمند داشته باشیم و در وهله بعد، نیازمندان را مورد پوشش قرار دهیم.
شهرداری و شورای شهر آمادگی همکاری دارند
رئیس شورای اسلامی شهر شاهرود نیز با اعلام این مطلب که طرح خانه های گرم می تواند تاثیر بسزایی در جامعه داشته باشد، گفت: شورای اسلامی و شهرداری شاهرود آمادگی همکاری با نهادهای ذیصلاح در اجرای طرح اردوگاه اقامت موقت را دارد.
رمضانعلی باقری با اشاره به اهمیت مدیریت متکدیان و نیازمندان، اظهار داشت: موضوع مربوط به متکدیان خیابانی بسیار از نظر معنوی و همچنین به لحاظ ساختار اجتماعی بسیارحائض اهمیت است.
وی افزود: در شهرداری تهران نیز این طرح تحت عنوان خانه های گرم برای اسکان موقت بی خانمان ها و متکدیان در همه محلات اجرا می شود لیکن ما نیز باید با توجه به توان و دارایی مان در حد امکان اقدام مناسبی را در دستور کار قرار دهیم.
این مقام مسئول، با تاکید بر لزوم تقسیم کار در بین نهادهای ذی ربط در رابطه با اسکان متکدیان، تصریح کرد: امیدواریم تا در بودجه سال آینده نیز برای اجرای این طرح اعتباری مناسب در نظر گرفته شود.
باقری خاطرنشان کرد: شهرداری شاهرود نیز آمادگی دارد تا در اماکن و تاسیسات خود مانند کارخانه آسفالت در حومه و تاسیسات شهری در داخل حوزه شهری شاهرود کار اسکان و نگهداری موقت نیازمندان را انجام بدهد.
وی ادامه داد: مجموعه شهرداری و ورای اسلامی شهر آمادگی انجام همه اقدامات در حد توان خود را دارد.
متکدیان موجود در شاهرود، غیر بومی هستند
فرمانده نیروی انتظامی شهرستان شاهرود با بیان اینکه متکدیان موجود در شاهرود، غیر بومی هستند، گفت: باید اندیشید که چرا برخی متکدیان از شهرها و حتی کشور افغانستان برای تکدی گری به شاهرود و دامغان مراجعه می کنند.
غلامرضا کاظم زاده، با تاکید بر طرد اتباع بیگانه از سطح شهر شاهرود، اظهار داشت: عمدتا اتباع بیگانه مدعی هستند که از استان های جنوبی وارد شهرستان شده اند اما هیچ مدرک شناسایی درباره این ادعا ندارند لیکن عمدتا از افغنه هستند که باید طرد شوند.
وی افزود: افراد متکدی شاهرودی و بومی بسیار اندک و عمدتا نیز اهالی روستاهای دور دست هستند. البته باید اذعان کرد که متکدیان ایرانی وارد شده از شهرهای دیگر کشور نیز باید به موطن و دیار خود بازگردانده شوند
این مقام مسئول با بیان اینکه کودکان کار واقع در چهار راه های اصلی شهر، متکدی هستند، تصریح کرد: باید در رابطه با متکدیان و نیازمندان، فرهنگ سازی کرد چراکه این روزها قبح تکدی گری در جامعه از بین رفته است.
کاظم زاده با اشاره به اینکه برخی از روی دلسوزی به متکدیان کمک می کنند، ابراز داشت: می توان کمک ها را از مجاری قانونی پرداخت کرد تا نیازهای نقدی به دست افراد مستحق برسد.
وی افزود: تکدی گری بنا بر قانون جرم محسوب می شوند و باید با برخی از تکدی گران برخورد قانونی کرد.
۱۸۸ میلیون تومان موقوفات مربوط به افراد نیازمند است
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود نیز با اشاره به برگزاری جشنواره دستهای مهربان در شهرستان، گفت: این برنامه با کمک مجموع موقوفات مردمی در رابطه با متکدیان در اسفند ماه سالجاری برگزار خواهد شد
سید مصطفی مجیدی همچنین حجم کمک های موقوفه به نیازمندان شهرستان شاهرود را ۱۸۸میلیون تومان اعلام کرد و اظهار داشت: این میزان کمک های نقدی حجم مناسبی است اما باید بحث شناسایی افراد نیازمند و تفکیک آنها از تکدی گران حرفه ای در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود نیز در بقاع متبرکه و موقوفات خود این آمادگی را دارد تا در اجرای طرح اسکان موقت نیازمندان یاری رساند.
این مقام مسئول همچنین خاطرنشان کرد: باراه اندازی سامانه اداره اوقاف و امور خیریه جلوی بسیاری از سوء استفاده ها از کمک های مردمی گرفته شده است.
مجیدی تاکید کرد: این اداره در صورت اعطای کمک به فردی نیازمند، اطلاعات شخصی وی را در سامانه ثبت می کند و این فرد دیگر نمی تواند از مراکز دیگر وجوهی را دریافت کند که این مهم در برخورد با افراد سود جو بسیار موثر است.
کودکان کار مورد حمایت بهزیستی هستند
رئیس اداره بهزیستی شهرستان شاهرود نیز در این کارگروه، با بیان این مطلب که سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی برای نیازهای جامعه فعال است، گفت: اورژانس اجتماعی متشکل از کارشناسان بهزیستی در رابطه با کودکان کار فعالیت مستمر دارد.
حسن غربا با تاکید بر شناسایی خانواده های این کودکان تصریح کرد: بسیاری از این موارد شناسایی شده اند اما چون تا کنون مکانی برای نگهداری فرزندان بی سرپرست و یا کودکان کار وجود نداشته، اقدامات تکمیلی صورت نمی پذیرفته است
وی افزود: از این پس با اجرای طرح اقامتگاه موقت می توان کودکان نیازمند را در مجموعه ای گردآوری کرد و نسبت به کمک به آنها اقدامات قانونی و اداری را انجام داد.
باید بین فرهنگ دلسوزی و فرهنگ کمک به نیازمندان تفاوت قائل شد
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) شهرستان شاهرود نیز در این نشست با تاکید بر پوشش افراد بن سبیل در این نهاد، گفت: کمیته امداد برای کمک به افراد در راه مانده اقدامات خوبی را انجام می دهد.
اکبر شعبانزاده خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد طی توافق با ترمینال مسافربری شاهرود، افراد در راه مانده به صورت رایگان به شهرهای خود بازگردانده می شوند و حتی هزینه یک وعده غذای این افراد نیز توسط کمیته امداد تقبل می شود و در برخی موارد شرایط اسکان آنها در یکی از مسافرخانه های شهر نیز تدارک دیده شده است.
وی همچنین با تاکید بر عدم صداقت برخی تحت عنوان سوء استفاده از امکانات دولتی، تصریح کرد: متاسفانه در برخی موارد هزینه یک وعده غذایی از سوی فرد سوء استفاده کننده طلب می شود لیکن باید معیار کمک های دولتی را صداقت افراد دانست.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: باید میان فرهنگ دلسوزی و فرهنگ کمک به نیازمندان تفاوت قائل شد.
۱۰۰ تخت خالی در خانه سالمندان وجود دارد
مسئول خانه سالمندان شهرستان شاهرود نیز با بیان اینکه این نهاد امکان میزبانی افراد نیازمند به صورت موقت را دارد، گفت: هم اکنون از ۲۰۰ نفر ظرفیت خانه سالمندان شاهرود، ۱۰۰ تخت مشغول هستند.
حسین نظریان با تاکید بر اهمیت کمک به نیازمندان، تصریح کرد: خانه سالمندان آمادگی دارد تا به صورت موقت میزبان افراد نیازمند باشد.
وی در خاتمه افزود: البته قرار است ۴۰ سالمند به واسطه آلودگی هوای تهران، از پایتخت به شاهرود منتقل شوند که در این امر می تواند تعدادی از تخت های خانه سالمندان شاهرود را اشغال کند.
در این نشست طرح اسکان موقت متکدیان، افراد بی خانمان و در راه ماندگان به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.
نظر شما