۲۳ دی ۱۳۹۳، ۱۶:۴۴

ایجاد تعاونی‌های نسل جدید توسعه و عمران شهرستان

ایجاد تعاونی‌های نسل جدید توسعه و عمران شهرستان

یک مقام مسئول در وزارت کار با تاکید بر دستیابی به توسعه پایدار و رشد اقتصادی از طریق ایجاد تعاونی های توسعه و عمران شهرستان گفت: این نوع تعاونی ها در شهرستان ها گسترش می یابند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا ناطقی گفت: توسعه پایدار و رشد اقتصادی با ایجاد شرکت‌های تعاونی توسعه و عمران شهرستان قابل دستیابی است. مدیرکل دفتر تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاون، کار و رفاه با تاکید بر نقش موثر تعاونی ها در جلب مشارکت مردم در سرمایه گذاری‌ها، هدف ایجاد شرکت‌های تعاونی توسعه و عمران شهرستانی را کمک به توسعه پایدار شهرستانها دانست.

وی با اشاره به قانون تاسیس شرکت های تعاونی توسعه و عمران شهرستانی که در 28 آذر 1393 در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید گفت: رشد و توسعه اقتصادی کشورها در گرو اجرای پروژه های مختلف زیرساختی و تولیدی وخدماتی بوده و افزایش کارایی و کیفیت از جمله اهداف اصلی آنها به شمار می رود.

این مقام مسئول در وزارت کار افزود: محدودیت منابع بودجه ای دولت ها برای تامین مالی پروژه های بزرگ و همچنین تقاضای زیاد موجود در زمینه سرمایه گذاری در این پروژه ها، کشورها را بر آن داشته تا تمام تلاش خود را در بهره گیری از مشارکت فعال بخش های غیردولتی و ایجاد فضای رقابتی مناسب برای فعالیت آنها به کار بندند که این تلاش ها در قالب مشارکت های بخش غیردولتی متبلور شده و موجب تسریع در روند توسعه اقتصادی کشور ها خواهد شد.

مدیرکل دفتر تعاونی های خدماتی وزارت کار ادامه داد: طبق قانون "تاسیس شرکت های تعاونی توسعه و عمران شهرستانی"، شرکتی است که به منظور تسریع در رشد و توسعه شهرستان، هدایت منابع مردمی به بخش های تولیدی، بسترسازی برای ورود بخش های تعاونی به فعالیت های اقتصادی، انجام طرح هایی که به دلیل افزونه زا (رانت زا) بودن آنها، قابل واگذاری به بخش خصوصی نیستند تشکیل می شود. این شرکت ها تابع قانون" تاسیس شرکت های تعاونی توسعه و عمران شهرستانی"، قانون بخش تعاونی و قانون اجراء سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی هستند.

وی در خصوص نحوه عضویت در تعاونی های توسعه و عمران شهرستانی گفت: در هر شهرستان شرکت تعاونی توسعه و عمران شهرستانی تشکیل می شود و کلیه افراد حقیقی متولد یا ساکن یا شاغل در شهرستان می توانند به عضویت تعاونی در آیند. اشخاص حقیقی که فاقد شرایط عضویت باشند و اشخاص حقوقی اعم از دولتی یا عمومی غیردولتی، تعاونی یا خصوصی، ایرانی یا غیرایرانی می توانند در چارچوب قوانین و مقررات ذیربط به عنوان سهامدار غیرعضو، با داشتن حق رای در تعاونی مشارکت نمایند.

این مقام مسئول در وزارت کار انجام کلیه فعالیت های عمرانی و آبادانی شهرها و روستاهای شهرستان حوزه فعالیت و سرمایه گذاری، مالکیت و مدیریت در فعالیت ها و بنگاه های اقتصادی مربوط، ایجاد و اداره واحدهای اقتصادی تولیدی، توزیعی و خدماتی که مرتبط با تحقق اهداف تعاونی باشد، مشارکت با اشخاص حقیقی و حقوقی با اولویت تعاونی ها، انجام هرگونه معاملات از قبیل خرید و فروش، اجاره و نظایر آن و تملک اراضی، اموال منقول و غیرمنقول و تامین نیازمندی های خود به طریق مقتضی و مقرون به صرفه در جهت اهداف تعاونی و .... از جمله موضوعات فعالیت اینگونه تعاونی ها نام بردند.

کد خبر 2464378

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha