به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام مهدی محمدی صیفار با اشاره به اهمیت برنامههای اخلاقی و تربیتی در اسلام و به خصوص در حوزههای علمیه اظهار کرد: اخلاق و تربیت با توجه به اهمیتی که در اسلام دارند، در حوزه های علمیه هم مورد توجه علما و بزرگان بوده و همواره طلاب را به این امر مهم به عنوان یکی از وظایف ایشان تشویق میکردند.
وی با بیان اینکه امروزه به علل متعددی مسایل تربیتی و اخلاقی در حوزه های علمیه از اهمیت خاصی برخوردار است، افزود: در حوزه های علمیه کشور به مسائل تربیتی توجه ویژه شده و هر مدرسه ای در این راستا برنامههایی را در نظر گرفته و اجرا میکند.
مدیر مطالعات امور تهذیبی معاونت تهذیب حوزه های علمیه، رسالت و ماموریت معاونت تهذیب را در مسایل تربیتی مدنظر قرار داد و گفت: این معاونت در نظر دارد تا برای ساماندهی و یکسان سازی برنامههای تربیتی، نظام نامه ای را تدوین و در سراسر کشور به اجرا بگذارد.
وی تاکید کرد: امروز نظام نامه های تربیتی در نهادهای مختلف کشور از جمله دانشگاه، آموزش و پرورش و حتی برخی نهادهای دینی نوشته شده، اما نظام نامه ای که معاونت تهذیب در پی آن است، با در نظر داشتن ویژگی های خاص حوزه های علمیه است که با سایر نظام نامهها تفاوت خواهد داشت.
این محقق و پژوهشگر دینی ادامه داد: این نظام نامه پس از یکسری مطالعات گسترده و نیاز سنجی و آسیب شناسی حوزه های علمیه چشم انداز برنامه های تربیتی یک طلبه را از هنگام ورود به حوزه تا مقاطع بالاتر در یک برنامه طولانی مدت، برنامه ریزی خواهد کرد.
وی تصریح کرد: در این نظام نامه علاوه بر مفاهیم، روش ها، ساحت ها و اهداف تربیتی، عوامل و موانع تربیتی بحث شده و راهکارهای اجرایی و پیشهادهای مقتضی در نظر گرفته می شود.
حجتالاسلام محمدی صیفار تاکید کرد: این نظام نامه علاوه بر تبیین اصول و چارچوب کلی، باید بتواند به مسائل زیست محیطی ویژه حوزه های علمیه نیز توجه کند و انعطاف لازم را در ارائه برنامه های تربیتی حداقلی و حداکثری داشته باشد.
وی با یادآوری این مطلب که در تهیه این نظام نامه نظرات بزرگان و علمای حوزه هم مدنظر قرار گرفته است، بیان داشت: در حال حاضر کلیات طرح انجام و حتی برخی از فصول آن نیز تدوین شده است که امیدواریم به زودی این مهم انجام و به مرحله اجرا در آید.
نظر شما