به گزارش خبرنگار مهر، امید حاجتی شامگاه گذشته در جلسه شورای اداری با موضوع گزارش عملکرد دولت تدبیر و امید در خوزستان اظهار کرد: در مدت یک سال گذشته، مدل توزیع اعتبارات دارایی تملک استان تهیه شد بر این اساس که در گذشته توزیع اعتبارات بین دستگاه ها و شهرستان ها براساس چانه زنی انجام می شد اما با توجه به تهیه این مدل به هر دستگاه و شهرستان سهم عادلانه ای در جهت تحقق سند چشم انداز تعلق می گیرد.
وی با بیان اینکه مدل توزیع اعتبارات دارایی تملک استان براساس ۶۰۰ شاخص انجام شد، تصریح کرد: اقدام دیگری که تقریبا رو به پایان است و امیدواریم سال آینده در بودجه ریزی استان از آن استفاده شود تدوین برنامه استراتژیک و عملیاتی توسعه استان است.
معاون برنامه ریزی استاندار خوزستان با بیان اینکه از یک سال پیش تاکنون برنامه توسعه ای استان را در دست تهیه داریم، عنوان کرد: این برنامه باعث بهبود شاخص های توسعه اقتصادی به تفکیک شهرستان ها خواهیم بود.
سهم خوزستان از اشتغال نفت و پتروشیمی ۵.۴ درصد است
وی بیان کرد: وقتی که ساختار اقتصادی استان را بررسی می کنیم ۶۵ درصد اقتصاد در نفت، گاز و پتروشیمی است اما ۵.۴ درصد اشتغال استان را به خود اختصاص داده اند، ما در گذشته به دنبال اهداف ملی بودیم و کمتر به نیازها و اهداف منطقه توجه شده است و در حال حاضر ماموریت های ملی گذشته را با نیازهای منطقه ای تلفیق کرده ایم و در ساختار پیش بینی شده امکانات و اختیارات مدیریتی بهتری در اختیار استان ها قرار می گیرد.
حاجتی به وضعیت بانک ها در استان اشاره کرد و گفت: حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان منابع بانکی استان است که به دلیل اینکه ابزار سیاستگذاری پولی و اعتباری در استان ها وجود ندارد مدیریت اعتباری در سطح استان ها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه اقتصاد تک محصولی و عدم وابستگی به نفت در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد: بودجه ریزی بدون نفت تدوین شد و به وزارت کشور ارائه دادیم که اگر اجازاه این کار داده شود در هرسال توسعه ای با سرعت پنج سال را تجربه خواهیم کرد.
رشد ۷۰ درصدی صادرات غیر نفتی در خوزستان
معاون برنامه ریزی استاندار خوزستان بیان کرد: به رغم اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و تحریم های موجود در کشور، کنترل تورم خیلی خوب اجرا شد و براساس آمارهای ثبتی مهار تورم در خوزستان دو درصد بیشتر از کل کشور بوده است.
وی از افزایش صادرات غیرنفتی در سطح استان خبر داد و اظهار کرد: صادرات غیر نفتی در ۹ ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی ۷۰ درصد رشد داشته است.
حاجتی به بهبود وضعیت نرخ بیکاری در سطح استان اشاره کرد و گفت: به دلیل ساختار اشتغالی که در خوزستان وجود دارد ۵۰ درصد از اشتغال دولتی است و به این دلیل نرخ بیکاری بالایی را در گذشته تجربه کردیم که در حال حاضر شش درصد کاهش داشته است.
وی بیان کرد: مشارکت با شیلات ایران در جهت تنظیم سند توسعه شیلات و آبزی پروری را امسال داشتیم که براساس آن از ظرفیت ها و پتانسیل های استان استفاده و یک افزایش دو برابری را خواهیم داشت.
اشتغال ۸۰۰ نفر با اجرای فاز اول آلومینیوم سازی مسجدسلیمان
معاون برنامه ریزی استاندار خوزستان از نرخ بیکاری بالا در مسجدسلیمان سخن گفت و ادامه داد: پروژه آلومینیوم سازی در شهرستان مسجدسلیمان حدود ۹ سال بر زمین مانده بود که روز سه شنبه هفته جاری با حل مشکلات اعتباری کلنگ آن به زمین زده شد، فاز اول در در دو سال انجام و ۸۰۰ نفر مشغول کار می شوند.
وی با اشاره به اینکه شادگان هم از شهرستان هایی با نرخ بیکاری بالا در سطح استان است، اظهار کرد: در این شهرستان اقدامات موثر کوتاه مدتی از جمله توسعه گردشگری، تسریع در احداث فولاد شادگان و راه اندازی بندر شادگان انجام شد.
حاجتی ادامه داد: راه اندازی بندر شادگان که با سرمایه گذاری ۴۰ میلیارد تومان بلااستفاده باقی مانده بود در حال حاضر چندین هزار دام سبک و سنگین از این بندر صادر می شود.
تزریق منابعی به ارزش اعتبارت پنج ساله عمرانی استان با طرح ۵۵۰ هزار هکتاری
وی بخشنامه استاندار در خصوص خرید کالا و خدمات درون استان را یکی از اقدامات مهم برای رونق اقتصادی استان و حل مشکل بیکاری دانست و اظهار کرد: فاز اول این بخشنامه در قالب دستگاه های اجرایی دولتی اجرا شد و فاز دوم برای شرکت های خصوصی در حال انجام است و فاز سوم که در سال آینده اجرایی می شود کمک و استمداد از مردم در جهت اجرای خرید کالا و خدمات درون استانی است.
معاون برنامه ریزی استاندار خوزستان با بیان اینکه اجرای طرح کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری از مصوبات موفق سفر رئیس جمهور دولت تدبیر و امید به خوزستان بود، تصریح کرد: با این مصوبه موفق شدیم اعتباری پنج برابر اعتبارات عمرانی استان در هرسال را از صندوق توسعه ملی دریافت کنیم.
وی در این خصوص اضافه کرد: در حال حاضر بیش از شش هزار نفر در مراحل اجرایی این پروژه مشغول کار هستند و فقط با این اقدام به اندازه پنج سال منابع به استان تزریق شده است.
حاجتی به راهکارهای روان سازی تجارت با عراق اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه های بسیاری با استان های کشور عراق داشته ایم همچنین دفتری به منظور تسهیل اقدامات در عراق برقرار کرده ایم و این ارتباط با عراق در توسعه صادرات غیرنفتی موثر بوده است.
افتتاح بازارچه مرزی اروند کنار تا قبل از سال ۹۴
وی از دیگر اقدامات در یک سال اخیر را تلاش برای احداث شهرک های کشاورزی و منطقه آزاد کشاورزی بیان کرد و افزود: یکی از مشکلات بخش کشاورزی این بود که ارزش افزوده در چرخه های مختلف در خوزستان نصیب ما نمی شد، الگوی کشت آنچنان اقتصادی نبود و به دنبال ماموریت های ملی بودیم که در طرح شهرک های صنعتی تمامی فرآیند ارزش افزوده می تواند نصیب استان شود و از امکانات منطقه آزاد اروند در این راستا بهره مند شویم.
معاون برنامه ریزی استاندار خوزستان بیان کرد: از دیگر اقدامات انحام شده می توان به احیای فرودگاه مسجدسلیمان، طرح پزشکی از راه دور، تامین اعتبار مداری حوزه عشایری و مناطق صعب العبور، تامین پروژه پاسگاه های مرزی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه تقویت بنیه اقتصادی شهرهای مرزی نیز انجام شد، عنوان کرد: در این طرح ساماندهی و احیا برخی از بازارچه های مرزی انجام شد و همچنین افتتاح بازارچه اروند کنار تا قبل از آغاز سال ۹۴ انجام می شود که می تواند یکی از موفق ترین بازارچه های مرزی باشد.
نظر شما