۹ آبان ۱۳۸۴، ۱۵:۳۱

گزارش خبري مهر:

نشست شوراي امنيت و تقابل مخالفان و موافقان تحريم سوريه

نشست شوراي امنيت و تقابل مخالفان و موافقان تحريم سوريه

خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : امشب شوراي امنيت قرار است پيش نويس قطعنامه آمريكا و هم پيمانانش بر ضد سوريه را با هدف زمينه سازي تحريم اين كشور بررسي كند اين در حالي است كه روسيه، چين و الجزاير با هرگونه تحريم عليه سوريه مخالفت كرده اند هرچند آمريكا، فرانسه و انگليس تماس ها و رايزني هاي گسترده اي را براي جلب موافقت اعضاي شوراي امنيت جهت تصويب قطعنامه پيشنهادي خود انجام داده اند.

به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه واشنگتن پست نوشته بود كه ديپلمات هاي چين، روسيه و الجزاير به پيش نويس قطعنامه پيشنهادي آمريكا مبني بر تهديد سوريه به تحريم در صورت عدم همكاري كامل با تيم بين المللي تحقيق درباره ترور رفيق حريري نخست وزير اسبق لبنان معترض هستند.

 در پي انتشار خبر ترور رفيق حريري، تيم تحقيقاتي به رهبري دتليو مهليز، ماموريت تحقيق در باره اين پرونده را بر عهده گرفت.اين تيم ، برخي مقامات امنيتي سوريه را به دست داشتن در اين حادثه متهم كرد اما مقامات سوري اين اتهامات را دروغ بزرگ خوانده و هرگونه دست داشتن خود را در اين پرونده رد كردند.

با وجود اين اتهامات، چين، روسيه و الجزاير مخالفت شديد خود را باپيش نويس قطعنامه اي كه روز سه شنبه توسط آمريكا، فرانسه و انگليس ارائه شد، اعلام كردند.

اين در حالي بود كه از همان ابتدا روسيه حمايت خود را از سوريه اعلام كرد.ميخاييل كامينين سخنگوي وزارت امور خارجه روسيه اعلام كرده بود كه روسيه هر كاري را كه لازم باشد براي جلوگيري از اعمال تحريم عليه سوريه انجام مي دهد.

به نوشته واشنگتن پست ، بر اساس متن اين قطعنامه از رفت وآمد مظنونين سوري در ترور رفيق حريري جلوگيري به عمل خواهد آمدو موجودي هاي آنها در بانكها نيز مسدود خواهد شد.

بر پايه اين قطعنامه، عدم همكاري سوريه با تيم تحقيقاتي براي بررسي هرگونه سند ودليل و يا جلوگيري از گفتگوي تيم تحقيق با مقامات سوري حتي  بشار اسد رئيس جمهورسوريه ، عاملي براي تحميل محدوديت هاي اقتصادي عليه سوريه محسوب مي شود.

در ادامه اين گزارش آمده است : مقامات وزارت خارجه آمريكا اعلام كرده اند 10 نفر از اعضاي شوراي امنيت همچون كشورهاي چين و روسيه اعلام كرده اند در نشست وزيران امور خارجه كه قرار است امشب براي راي گيري درباره اين قطعنامه برگزار شود، حضور خواهند يافت. 

آمريكايي ها با اطمينان اعلام كرده اند پكن و مسكو كه داراي حق وتو هستند با اين قطعنامه مخالفتي نخواهند داشت.

بر اساس گزارش واشنگتن پست، اين قطعنامه به دتليو مهليز، بازرس آلماني سازمان ملل قدرت مضاعفي مي دهد تا از مقامات سوري بخواهد همكاري هاي لازم رادر اين زمينه نظير صدور حكم دستگيري مقامات سوري به عمل بياورند.

در آستانه برگزاري نشست امشب شوراي امنيت كه قرار است تحت فشارهاي آمريكا قطعنامه اي را بر ضد سوريه به تصويب برساند، سوريه به تحركات ديپلماتيك خود براي جلوگيري از تحريم خود شدت بخشيده است تا حمايت كشورهاي عربي را بدست آورد از سوي ديگر عربستان و مصر هم تلاش هاي زيادي را براي جلوگيري از هرگونه تحريم بين المللي بر ضد دمشق آغاز كرده اند.

سوريه تحركات ديپلماسي و سياسي گسترده اي را در آستانه برگزاري نشست شوراي امنيت با كاهش فشارها بر ضد خود و جلوگيري از تحميل مجازات هاي شديد از چند روز پيش آغاز كرد.

 قرار است نشست امشب شوراي امنيت در سطح وزيران امور خارجه با هدف بررسي قطعنامه پيشنهادي آمريكا و فرانسه بر ضد سوريه برگزار شود.

به گزارش مهر، تحركات گسترده سياسي سوريه با هدف بررسي پيامدهايي صورت مي گيرد كه منطقه پس از اعلام گزارش دتليو مهليز رئيس تيم بين المللي تحقيق درباره ترور حريري شاهد آن بوده است كه طي آن برخي مسئولان امنيتي سوري را به دست داشتن در ترور حريري متهم كرده است.

 سوريه گام هاي عملي براي مقابله با پيامدهاي ناشي از گزارش تيم سازمان ملل برداشته است و خواستار آن است كه از گزارش مهليز استفاده سياسي نشود و به عنوان ابزاري براي فشار بر ضد دمشق بكاربرده نشود.

عربستان و مصر تلاش هاي مشتركي را براي جلوگيري از تصويب قطعنامه اي در شوراي امنيت بر ضد سوريه با هدف تحريم اين كشور انجام مي دهند.

منابع آگاه مصري تاكيد كرده اند كه مصر وعربستان بر ضرورت آرامش در منطقه و جلوگيري از تنش بيشتر اتفاق نظر دارند كه اين مساله محور اساسي تحركات اين دو كشور با كشورهاي ذيربط در شوراي امنيت بويژه فرانسه و انگليس و آمريكا و نيز درخواست از سوريه به اينكه همكاري كامل با تيم بين المللي تحقيق به رهبري مهليز ضروري است، مي باشد.

اين منابع تاكيد كردند كه پيامي كه حسني مبارك رئيس جمهوري مصر به رهبران سوريه در سفر اخيرش به اين كشور ارائه كرد اين بوده است كه نبايد تنش آفريني يا اتخاذ مواضع شديد از سوي دمشق صورت گيرد زيرا اين مساله به پيچيدگي بيشتر اوضاع منجر خواهد شد و سوريه بايد كاملا همكاري كند تا از هرگونه بهانه اي كه ممكن است به اقدام سختگيرانه شوراي امنيت بر ضد دمشق يا تلاش براي تغيير نظام سوريه منجر شود، جلوگيري كند.

به هر حال بايد منتظر ماند تا نتيجه نشست امشب شوراي امنيت كه تحت فشارهاي آمريكا برگزار مي شود، چه خواهد شد و  تقابل مخالفان و موافقان تحريم بر ضد سوريه به پيروزي كدام جريان منجر خواهد شد.

کد خبر 246644

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha