به گزارش خبرنگار مهر، سردار اسکندر مومنی در همایش دوباره آسمان آبی که به مناسبت 29 دی روز ملی هوای پاک پیش از ظهر یکشنبه در سازمان محیط زیست برگزار شد، افزود: از ابتدای ورود خودرو به کشور تا سال 80 کل خودروهای شماره گذاری شده چهار میلیون دستگاه بود که در اواسط دهه 80 به هفت میلیون دستگاه رسید.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 17.5 میلیون خودرو در کشور تردد می کند اظهار داشت: از آنجایی که سرانه خودرو در کشور ما نسبت به دنیا پایین تر است، براساس پیش بینی های صورت گرفته تا پایان دهه 90 خودرو های کشور به 30 میلیون دستگاه خواهد رسید.
به گفته سردار مومنی، در تمام دنیا خودرو با کیفیت بالا و ارزان عرضه می شود اما در کشور ما خودرو با کیفیت پایین و بسیار گران در اختیار شهروندان قرار می گیرد که این مساله خودرو را به کالای سرمایه ای برای فرد تبدیل کرده است از این رو طول عمر خودرو در کشور افزایش یافته و مالکان خودرو به جای تعویض مدام ان را تعمیر می کنند. بنابراین باید برنامه ای برای عرضه خودرو با کیفیت بالا و قیمت پایین به شهروندان تدوین شود.
وی با بیان اینکه خودرو و سوخت دو منشا آلودگی هوا هستند تصریح کرد:لذا برای داشتن هوای پاک تولید خودروهای بدون آلودگی، مراجعه مصرف کنندگان در زمان های تعیین شده به تعمیرگاه ها و انجام معاینه فنی سه مولفه ای است که باید برای کاهش آلودگی هوا با جدیت مد نظر قرار گیرد.
رئیس پلیس راهور ناجا یادآور شد: در حال حاضر خودروهایی در کشور تولید می شود که سالانه 13 هزار لیتر مازاد سوخت مصرف می کند چراکه به ازای هر 100 کیلومتر 20 لیتر سوخت مصرف می کند و به طور میانگین اگر 300 کیلومتر در روز پیمایش داشته باشد مصرف مازاد آن 36 لیتر است.
وی با بیان اینکه تیراژ تولید این خودروها 500 هزار دستگاه در سال است، اظهار داشت: با رعایت استاندارهای لازم سالانه حدود 20 درصد در سوخت کشور صرفه جویی خواهد شد.
سردار مومنی با بیان اینکه از سال 84 تا 88 کنیستر از خودروهای پرتیراژ حذف شد، تصریح کرد: با اینکه از سال 88 خودروسازان دوباره ملزم به نصب این قطعه بر روی خودروها شدند اما در طی 4 سال آلودگی هوا در کشور افزایش چشمگیری داشت.
رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه در حال حاضر حدود یک میلیون خودرو بدون کنیستر در چرخه حمل و نقل عمومی قرار دارد، تصریح کرد: خودروسازان باید تمام آنها را فراخوان کرده و این قطعه را بر روی آنها نصب کنند. همچنین هر خودرو با طی کردن حدود 70 تا 80 کیلومتر نیازمند تعویض کاتالیست است که این مساله نیز باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد.
سردار مومنی با اشاره به جای خالی داشتن ساختار یکپارچه معاینه فنی با نظارت متمرکز بر کشور، گفت: لذا داشتن ساختار مدیریتی یکپارچه در معاینه فنی را از هیئت دولت خواستار شدیم و بر این اساس، این ساختار با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست و نظارت آن در صدور مجوز، فعالیت و استقرار مراکز معاینه فنی در سراسر کشور شکل گرفت.
وی با بیان اینکه نباید خودرو با آلایندگی بالا تولید شود و در اختیار مردم قرار گیرد و بعد مردم را ملزم به انجام معاینه فنی کنیم، تأکید کرد: قطعا تنها راه حل پلیسی و انتظامی جواب نمی دهد و هم تولید کننده و هم مصرف کننده باید عملکرد درستی داشته باشند.
رئیس پلیس راهور ناجا افزود: همچنین کاهش تقاضای سفر با هدف کاهش آلودگی هوا نیز باید جدی گرفته شود و تلاش کنیم تقاضای سفر برای مردم به حداقل برسد و این امکان فراهم شود که شهروندان غیرحضوری کارهای خود را در سطح شهر انجام دهند.
سردار مومنی، خروج خودروهای فرسوده را یکی دیگر از عوامل کاهش آلودگی هوا دانست و گفت: بر اساس قانون برنامه پنجم تا پایان این برنامه باید تمام خودروهای فرسوده از رده خارج شوند، چرا که آلودگی آنها چند برابر خودروهای استاندارد است.
وی عدم تولید خودروهای آلاینده و پرمصرف را نیز ضروری عنوان کرد و افزود: در این راستا از تصمیمات سازمان حفاظت محیط زیست برای متوقف کردن خودروهای آلاینده استقبال می کنیم به طوریکه پیکان وانت تا پایان سال جاری شماره گذاری می شود و بعد از آن روانه موزه خواهد شد.
نظر شما