۳۰ دی ۱۳۹۳، ۱۰:۲۹

مهر گزارش می دهد/

تكليف مداری شاخصه رزمنده ايرانی/فرهنگ ايثار وشهادت خاكريز بلند جنگ نرم

تكليف مداری شاخصه رزمنده ايرانی/فرهنگ ايثار وشهادت خاكريز بلند جنگ نرم

همدان- در حالی از تكليف مداری به عنوان شاخصه رزمندگان ايرانی در جنگ تحميلی ياد می شود که اكنون نیز ترویج فرهنگ ايثار و شهادت می تواند خاكريزی بلند برای مقابله با جنگ نرم دشمنان باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، دی ماه سال ۱۳۶۵ یكی از نقاط عطف در تاریخ جنگ هشت ساله ایران با عراق است چراكه وقوع دو عملیات كه شكست در یكی موجب پیروزی در عملیات دومی شد و علاوه بر شكست، دروازه‌های تسخیر ناپذیر شلمچه موجب شد مجامع جهانی با تصویب قطعنامه ۵۹۸ به دنبال به پایان رساندن مخاصمه بین ایران و عراق باشند.

عملیات كربلای پنج كه اواخر دی ماه ۶۵ ماه شروع شده و به مدت ۵۰ روز ادامه می یابد، یكی از بزرگ‌ترین حماسه‌های رزمندگان ایرانی در ورود به خاك عراق و عبور از موانع غیر قابل عبور آن است.

این عملیات در حالی به وقوع می پیونند كه ایرانیان در عملیات آبی خاكی كربلای چهار كه در آن تعداد زیادی از شهدای غواص همدانی نیز به شهادت می‌رسند به علت لو رفتن عملیات به موفقیت دست نیافتند و در حالیکه عراق تصور عملیات گسترده را از سوی ایرانیان نمی‌کرد این امر ممکن شد بطوریکه فرماندهان دفاع مقدس از كربلای پنج به عنوان عملیات تكلیف یاد کرده‌اند.

لشكر انصارالحسین (ع) همدان نیز در دو عملیات كربلای چهار و پنج نقش موثری داشته كه پس از گذشت ۲۸ سال از وقوع آن همچنان زوایای ناگفته از عملكرد و رزمندگان وجود دارد كه  نیاز به همتی جهادی برای بازگشایی ناگفته‌های آن است.

رضا نعیمیان از محققان و پژوهشگران جنگ تحمیلی است كه از نزدیك در هر دو این عملیات حضور داشته و در حالی بیش از ۱۷ سال سن نداشته در ابتدای عملیات كربلای پنج مجروح می‌شود.

این پژوهشگر دفاع مقدس در گفتگو با مهر با اشاره به اینكه شاخص همه رزمندگان اسلام تكلیف محوری و ایثار بود، بیان داشت: ۱۷ سال بیشتر نداشتم كه به جبهه رفتم و در آنجا تكلیف محوری در هر شرایطی یك اصل به شمار می‌رفت.

عمیلات كربلای چهاربه علت همكاری اطلاعاتی آمریكا با عراق لو رفت  نعیمیان ادامه داد: عمیلات كربلای چهار در سوم دی ماه سال ۶۵ به علت همكاری اطلاعاتی آمریكا با عراق لو رفت و در حالی كه ۳۰۰ گردان برای انجام عملیات آماده بودند، ا دامه عملیات متوقف شد.

وی با اشاره به اینكه پس از این اتفاق و علی رغم جنگ روانی كه برخی مسئولان در این سال در خصوص سرنوشت ساز بودن عملیات كربلای چهار به راه انداخته بودند، بیان داشت: شكست در عملیات كربلای چهار موجب شد مسئولان برای جبران خسارت وارده اقدام به برنامه ریزی برای اجرای عملیات قریب الوقوع كربلای پنج در منطقه شلمچه كنند.

كربلاي 5

این پژوهشگر جنگ تحمیلی در خصوص نقش لشكر انصار الحسین(ع) در این عملیات عنوان كرد: لشكر انصار برخلاف عملیات كربلای چهار در موج اول برای حمله قرار گرفته بود در عملیات كربلای پنج در موج دوم نبرد قرار گرفت و درشب دوم عملیات وارد عرصه شد و اولین گردانی كه در منطقه شلمچه وارد عمل می‌شوند گردان ۱۵۴ است كه در منطقه غرب كانال ماهی در كشور عراق مستقر می‌گردد.

نعیمیان ادامه داد: این گردان در روزهای ۲۰ تا ۲۲ دی ماه در منطقه حضور داشته و پس از آن گردان ۱۵۷ به فرماندهی شهیدان طالبی، حسن تاجوك از شهرستان ملایر وارد عرصه نبرد می شود.

وی با اشاره به اینكه دو گردان دیگر نیز در مراحل بعدی عملیات وارد جریان عملیات می‌شوند، اظهار داشت: به طور كلی عملیات ۵۰ روز به طول می‌انجامد و از استان همدان ۱۰ گردان عملیاتی، احتیاط و پدافندی در این عملیات جان فشانی می‌کنند و دو گردان از لشكر انصار نیز به مدت یك ماه خط پدافندی شلمچه را به عهده داشته‌اند.

این رزمنده دفاع مقدس در خصوص هدف عملیات كربلای پنچ عنوان كرد: در این عملیات ایران به دنبال نزدیك شدن به شهر بصره و گرفتن این شهر زیر آتش توپخانه بود و اینكه بتواند با تسخیر این شهر موقعیت شهر فاوه را  تثبیت كند که علی رغم مخالفت برخی مسئولان نظام برای انجام این عملیات موفقیت‌های آن موجب شد شورای امنیت قطعنامه ۵۹۸ را صادر كند.

نعمیمان با اشاره به رشادت‌های شهید حاج ستار ابراهیمی كه فردی پر كار و خستگی ناپذیری بوده، اذعان داشت: شهید چیت سازیان نیز در عملیات كربلای پنج حضور داشت و به همراه نیروهایش برای شناسایی وارد عرصه می‌شود.

نعمیان با اشاره به شهادت سرداران شهید حاج ستار ابرهیمی، حسن ابروزن، مصیب قنبری، یونس گنجی، محمد شهبازی، حسین كیانی، نبی الله احدی، محمد علی رفیعی، احمد هدایت پناه، علی احمد اسماعیل بیگی در این عملیات از استان همدان، گفت: سعید اسلامیان، علی چیت سازیان، محمد مظاهری، تاجوك، طالبی هم از فرماندهان محورها بودند كه پس این عملیات به شهادت می‌رسند و احمدرضا احدی نفر اول كنكور پزشكی سال ۱۳۶۴ نیز در این عملیات به توفیق شهادت نائل می‌شود.

وی در خصوص موانعی كه عراق بر سر راه رزمندگان در منطقه شلمچه كار گذاشته شده بود، بیان داشت: در این منطقه هم موانع طبیعی وجود داشت و هم مصنوعی كه از موانع طبیعی می‌توان به اروند صغیر و كانال ماهی و جزیره باوریان اشاره كرد و از موانع مصنوعی نیز می‌توان به آبگیرها و سنگرهای هلالی شكل اشاره كرد كه ارتفاعی معادل پنج تا شش متر داشتند و شعاع ۲۰۰ متری را تحت پوشش قرار می‌دادند.

كربلای پنج بزرگ‌ترین و موفق‌ترین عملیات تاریخ جنگ بود وی ادامه داد: این عملیات موجب شد تا شورای امنیت قطعنامه ۵۹۸ را تصویب كند و در واقع عملیات  كربلای پنج بزرگ‌ترین و موفق‌ترین عملیات تاریخ جنگ بود و علی رغم اینكه مسئولان تصور می‌کردند موفقیت‌های عملیات والفجر هشت موجب شد عراق خواسته‌های ایران را بپذیرد که عملا این اتفاق در عملیات كربلای پنج روی داد.

نعیمیان یا اشاره به اینكه در دوران جنگ تحمیلی شاید تصور نمی‌کردیم كه بین نسل‌های بعدی انقلاب اسلامی فاصله بیفتد، اذعان داشت: دشمن تمام تلاش خود را برای تحقق این اتفاق انجام داد و در واقع همه در بیان واقعیت‌های جنگ كم كاری كردند.

وی گفت: مسئولین فرهنگی پس از دفاع مقدس سیاست گذاری اصولی نداشتند و توجه لازم به این امر نشده و حتی اعتبار امور فرهنگی و هنری در كشور ناكافی است.

سردار رضا میرزایی نیز از فرمانده هان لشكر انصار الحسین بوده و در خصوص دستاوردهای جنگ تحمیلی و كوتاهی ها در معرفی آن درد دل‌هایی دارد.

این محقق جنگ تحمیلی با اشاره به اینکه ایران با همه دنیای کفر در هشت سال دفاع مقدس جنگید، افزود: ساختار نیروهای نظامی در كشور در آن برهه هنوز شكل منسجم نگرفته بود، اگر تنها  ارتش عراق به این ایران حمله می‌کرد جنگ هشت سال به طول نمی‌انجامید اما در واقع همه کشورهای غربی و عربی ارتش بعث را تغذیه و حمایت می‌کردند.

میرزایی افزود: ۵۶ کشور به صورت رسمی از عراق حمایت کردند و کارشناسان نظامی جهان پیش بینی می‌کردند نظام اسلامی در ایران با این منوال سقوط خواهد کرد.

كربلاي 5

این فرمانده دفاع مقدس با اشاره به مدیریت خوب جنگ توسط فرماندهان عنوان كرد: متاسفانه نتوانستیم پس از جنگ این فداکاری‌ها و رشادت ها را بازگو كنیم كه مقصر اصلی آن را فرماندهان جنگ، دولت مردان، رسانه‌ها به خصوص صدا سیما می‌دانم.

وی با اشاره به بازگونشدن فداکاری‌ها وكارهای بزرگ انجام شده در جنگ گفت: همه مسئولان مقصر هستند و همه بازماندگان شرمنده شهدا خواهند بود.

وی ادامه داد: اگرمی توانستیم فداکاری‌ها و فرهنگ دفاع مقدس را به نسل جدید انتقال دهیم قطعا مردم ما نیز در راستای اهداف نظام اسلامی قدم بر می‌داشتند.

میرزایی اظهار داشت: در این صورت قطعا ما این گونه شاهد ناهنجاری‌ها در جامعه نبودیم و متاسفانه ارزش‌ها و حماسه ها فراموش شده و بسیاری از كارهای بی ارزش با ارزش شده است.

وی با اشاره به اینكه نباید به ظاهر و نام شهدا توجه كرد بلكه باید به باطن و عمل افراد توجه داشت، اذعان داشت: بسیاری از پیشكسوتان و فرماندهان جنگ در استان همدان به حاشیه رانده شده‌اند.

این فرمانده سال‌های دفاع مقدس با اشاره به رشادت‌های رزمندگان اسلام  در آزاد سازی ۱۵ هزار كیلومتر از خاك ایران اسلامی از دست دشمن متجاوز بیان داشت: ارزش خون شهدا به اندازه خاك نظام اسلامی است.

هر مسئولی كه خدمات شهیدان را فراموش كند دچار عذاب الهی خواهد شد وی  عنوان كرد: ارزش‌های ما فراموش شده و برای نسل جوان باز گو نشده است و هر مسئولی كه خدمات شهیدان را فراموش كند دچار عذاب الهی خواهد شد.

وی ادامه داد: ارزش کار شهیدان را باید در نجات ایران از دستان استکبار جهانی معرفی کرد و اگر آنان برای مقابله با دشمنان به جبهه‌ها نمی‌رفتند اکنون میزهای مسئولیت در کشور در دستان بیگانگان بود.

محقق جنگ تحمیلی با تاکید براینکه شهدا برای حفظ اسلامیت نظام تکه تکه شدند، افزود: در ۱۶۰ هزار وصیت نامه شهیدان ۴۰۰ هزار بار بر روی اطاعت پذیری از رهبری، نماز و رعایت حجاب توسط بانوان تاکید شده است.

وی گفت: شهدا تکه تکه شدند تا میزهای مسئولیت در اختیار خود ایرانیان بماند و مسئولین نیز تا زمانی که در خط ولایت باشند مشروعیت دارند.

كربلاي 5

آنچه كه بدیهی به نظر می‌رسد آن است كه آن است كه رزمندگان در برهه تكلیف مدارانه برای دفاع از كیان انقلاب اسلامی و  متقاعد كردن دشمن به عقب نشینی وارد عمل شدند و اكنون نیز بر همه ما ایرانیان واجب است با تغییر جبهه مبارزه به بعد تهاجم فرهنگی كه در قالب جنگ نرم از آن  تعبیر می‌شود، تكلیف مدارانه قدم برداریم.

در این بین علاوه بر نقش دستگاه‌های فرهنگی در كشور در راستای جهت دهی، خانواده‌ها نقش اساسی را بازی می‌کنند، چرا كه بیش‌ترین تاثیر را در بخش تربیتی افراد از خانواده خود اقتباس می‌کنند.

 اكنون خاكریز دشمن به بالای پشت بام منازل و حتی محل خصوصی زندگی مان رسیده، امری كه اگر به آن بی توجه بود و پشتوانه فرهنگی در مقابل هجمه‌های آن نداشت می‌تواند خطرات جدی برای فرهنگ ایرانی اسلامی و به خصوص نسل جوان كشور داشته باشد، از این رو بازگویی ارزش های ایثار و شهادت می تواند یكی از راه های مقابله با این هجمه فرهنگی باشد.

کد خبر 2467788

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha