به گزارش خبرنگار مهر، مریم کریمی ظهر سه شنبه در نشست شورای برنامه ریزی خدمات مشاوره ای دانشگاه های علوم پزشکی منطقه ۵ در مرکز بهداشت مازندران، اظهار داشت: دفاتر مشاوره دانشجویی وزارت بهداشت و ادارت تابعه در زمینه حفظ و تامین بهداشت روان دانشجویان وظیفه خطیری را برعهده دارد.
سرپرست دفتر مرکزی مشاوره دانشجویی با بیان این که دانشجویان سرمایه عظیم کشور هستند افزود: دانشجویان امانتی هستند در دستان ما و با ورود آنها به دانشگاه مورد پایش و غربالگری سلامت قرار می گیرند و خدمات مشاوره ای از طریق دانشگاه به آنها ارائه می شود.
وی تصریح کرد: کسانی که در غربالگری مشاوره نمره بالاتر از نقطه برش کسب کنند، دانشجویان در معرض خطر هستند که تا پایان سال تحصیلی مورد مشاوره قرار خواهند گرفت.
وی بالاترین میزان مراجعات دانشجویانی که مورد پایش قرار گرفته اند را به تربیت در زمینه اختلال اضطرابی، مشاوره ازدواج و افت تحصیلی بیان کرد.
سرپرست دفتر مرکزی مشاوره دانشجویی، پیچیدگی دنیای امروزی، شیوه زندگی، تعدد شبکه های اجتماعی موبایل و اطلاعات گسترده و عمق کم دانش و نداشتن برنامه صحیح مطالعه را از مشکلات جوانان دانشجو برشمرد.
کریمی با اشاره به مشکلات جامعه جوان و دانشجو از مسئولان و روسای ادارات خواست تا برنامه مدون و جامعی در زمینه خود مراقبتی و مدیریت هیجان دانشجویان تدوین و تهیه کنند.
این مقام مسئول تاکید کرد: دانشجویان با ورود به دنیای جدید دانشجویی دچار عدم اعتماد به نفس می شوند که در این زمینه آموزش خود مراقبتی در همه ابعاد فرهنگی اجتماعی و خانوادگی باید صورت گیرد.
وی با اشاره به وجود ۳۱۹ مشاور، متخصص، روان شناس، مددکارو روان پزشک در ادارات مشاوره متذکر شد: بر اساس شاخصهای معاونت فرهنگی وزارت بهداشت لازم است به ازای هر ۳۵۰ دانشجو یک مشاور وجود داشته باشد.
کریمی خاطرنشان کرد: با وجود ۱۸۰ هزار دانشجو در سطح کشور لازم است ساختار سازمانی اداره مشاوره گسترش یابد و معتقدیم هر گونه اعتبار در این زمینه سرمایه گذری است نه هزینه.
وی در بخش دیگر بر آموزش مهارت های زندگی به دانشجویان تاکید کرد و افزود: این آموزش ها شامل خود آگاهی، جرات مندی، حل مسئله و مقابله با استرس برای برنامه ریزی درست است که در حال حاضر به خوبی در حال اجرا است.
نظر شما