جهانبخش اميني عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" اظهار داشت: زمانيكه انسانها خود را گناهكار مي دانند براي طلب بخشش با عبادت و دعا به درگاه پروردگار خويش روانه مي شوند و در مقابل مغفرت اين نيروي لايزال همواره به اصلاح خويش و دوري از گناهان مبادرت مي كنند .
وي با اشاره به تأثيرات عميق دعا و عبادت در روحيات افراد گفت: انسانها پس از آنكه در پي اصلاح خويش بر آمدند، در سطح اجتماعي هم تلاش مي كنند كه خدمت بيشتري به مردم برسانند و از اينرو كساني كه بيشتر عبادت مي كنند و به دعا و نيايش اهميت مي دهند در خدمت خود به مردم و جامعه خالص تر خواهند بود .
اميني افزود: در بيان اهميت دعا و نيايش همين بس كه در ماه مبارك رمضان كه ماه دعا عبادت است، آمار و ارقامي كه با مشكلات و معضلات اجتماعي در جامعه ارتباط دارد نشان مي دهد كه در ماه مبارك رمضان جرائم كاهش يافته است و اين امر به آن دليل است كه در اين ماه دلهاي مردم بيش از هميشه به سوي ارتباط با خداوند گرايش مي يابند و توجه قلبي آنان به عبادت و دعا باعث مي شود و در نتيجه جامعه كمتر با تنش مواجه مي شود .
وي به گزارشهاي مراكز قضايي اشاره كرد و گفت: اين گزارشها بيان كننده كاهش ناهنجاريها در ماه رمضان هستند و در اين ميان مي توان به نقش نماز به عنوان يكي از مهمترين عبادات اشاره كرد كه نماز بر اساس روايات از منكر جلوگيري مي كند و نمونه بارز و عيني براي تأييد اهميت تأثيرعبادت بر روحيات افراد است .
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي گفت: بسياري از افراد خواسته ها و تمايلاتي را در زندگي روزمره خود دارند كه به دست نياوردن اين آمال و انتظارات بي حد و دست نيافتني باعث مي شود كه مشكلات و بيماريهاي روحي و رواني در افراد ايجاد شود .
وي تصريح كرد: دعا و توكل به خداوند درانجام امور موجب مي شود كه انسانها در انجام فعاليتها و تكاليف خود به قدرت خداوند و لطف او اعتماد كنند و اين اعتماد سبب مي شود كه اگر مشكلي هم براي آنان پيش آمد و يا به اهداف خود دست نيافتند، اين موضوع را مصلحت الهي تلقي كنند و در تحمل مشكلات مقاومت بيشتري از خود نشان دهند در اين راستا بيماريهاي روحي و رواني هم از اين افراد دور شده و كمتر دچار استرس و اضطراب مي شوند .
اميني افزود: انسانهايي كه همواره به دعا مشغول هستند انسانهاي اميدواري خواهند بود چون مشكلات راه خويش را مشيت الهي مي پندارند و هرگز در پي شكست، نا اميدي در آنان نفوذ نمي كند اما گروهي از افراد كه اين ارتباط را با خداوند ندارند و مصائب زندگي را مشيت الهي نمي دانند همواره دچار استرس و بيماريهاي روحي و رواني مي شوند چرا كه تلاش خود و برنامه ريزي را كه در جهت دستيابي به اهداف داشته اند بي نتيجه مي بينند و از آنجا كه به مشيت الهي اعتقاد ندارند خيلي زود نا اميد مي شوند .
وي در مورد ويژگيهاي شخصيتي افرادي كه اهل دعا و عبادت هستند گفت: اين افراد بسيار متواضع و فروتن هستند و در برخورد اجتماعي خود به رعايت آداب توجه بسياري دارند همچنين در چهره و سيماي اين گروه از انسانها نوري ديده مي شود كه از باطن آنان سرچشمه مي گيرد .
نظر شما