عبدالله باكيده، كارگردان عرصه سينما و تلويزيون، درباره حضور معاون سينمايي جديد وزارت ارشاد به عنوان مديري كه پيش از اين سابقه حضور در تلويزيون را داشته است، به خبرنگار سينمايي " مهر " گفت : به اعتقاد من، مهمترين ويژگي كه يك مدير بايد از آن برخوردار باشد، توانايي در امور مديريت است. چون مديري همانند جعفري جلوه با توجه به اينكه دوره تخصصي خود را در تلويزيون گذرانده است و تجربه مديريت فرهنگي سينمايي را هم دارد، مي تواند در معاونت سينمايي نيز تجربه تخصصي خود را تكرار كند. به خصوص اينكه در زمان مديريت جعفري جلوه در شبكه يك چند فيلم سينمايي قابل قبول هم ساخته شده است كه نشان از شناخت اين مدير از مقوله سينما مي دهد.
وي افزود: آنچه كه يك مدير به آن نياز دارد، تفكر و انديشه مورد نياز براي حضور در عرصه فعاليتي مشخص است. البته سينما مشكلات پيچيده مربوط به خود را دارد كه بحث سرمايه گذاري، اكران عمومي، جذب سرمايه توليد و ... از آن جمله اند كه بايد از سوي مديري كه اين سمت را برعهده مي گيرد به خوبي شناخته شود.
وي خاطر نشان كرد: دو رسانه تلويزيون و سينما هر دو جنبه تصويري و ارتباط جمعي را در بر دارد. البته در تلويزيون نسبت به مفاهيم و مضاميني كه ارايه مي شود، حساسيت هاي زيادي وجود دارد. اما از آن طرف سينما وجه صنعتي دارد و به همين خاطر نيازمند سرمايه گذار است. در حالي كه يك برنامه تلويزيوني با جذب سرمايه مواجه است، اما هيچ نگراني از بازگشت سرمايه وجود ندارد. به همين جهت من فكر مي كنم جعفري جلوه در شرايط كنوني بيش از هر چيز بايد به ثبات اقتصادي بيانديشد. چون اين مساله عامل بسيار مهمي در زمينه ساخت فيلم در كشور ما به شمار مي رود.
اين كارگردان سينما و تلويزيون با تاكيد بر اينكه معاون سينمايي جديد وزارت ارشاد بايد هر چه زودتر در جهت اجراي برنامه هاي خود گام بردارد، توضيح داد: به عقيده من، جعفري جلوه بايد هر چه زودتر دست به كار شود و همچنان به سكوت خود ادامه ندهد. چون اگر بيش از اين زمان سپري شود و چند ماه ديگر بگذرد، در عمل يك سال سينمايي به اتمام مي رود و گذشت يك سال سينمايي در ركود و سكوت مي تواند يك دوران سينمايي را دچار فراموشي و چالش كند. چون هر معاون سينمايي حداكثر 4 سال براي فعاليت وقت دارد و از دست دادن 4 يا 5 ماه زمان بسيار زيادي محسوب مي شود. البته من با حضور اربابي و ساير افرادي كه اكنون در معاونت سينمايي فعاليت مي كنم، نسبت به آينده فعاليت هاي اين بخش اميدوارم.
باكيده درباره اينكه حضور يك مدير سابق تلويزيون كه سالها در اين رسانه فعاليت كرده و اكنون در بخش سينمايي مشغول فعاليت است، تا چه اندازه مي تواند به تعامل موثر و قابل توجه سينما و تلويزيون منجر شود، يادآور شد: علي لاريجاني پس از اينكه چند سال به عنوان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي فعاليت كرده بود و بعد به تلويزيون آمد، همه انتظار داشتند كه شرايط فعاليت و تعامل ميان سينما و تلويزيون تنگاتنگ و نزديك شود. اما برعكس اين اتفاق افتاد و تلويزيون پس از مدتي حتي از پخش تيزر فيلم هاي سينمايي نيز خودداري كرد. البته من اميدواريم كه با حضور جعفري جلوه در پست معاونت سينايي ارشاد شرايط تعامل و ارتباط ميان دو رسانه تلويزيون و سينما نيز بهبود يابد و اين بخش با پيشرفت و يگانگي سياستگذاري ها و عملكرد بهتر اين دو عرصه مواجه شود.
وي ادامه داد: البته يك نكته مهم وجود دارد؛ اينكه اصولا" تعامل ميان سينما و تلويزيون در حرف امكان پذير است، اما اين دو رسانه در عمل نمي توانند سر يك سفره بنشينند. تلويزيون به ساخت فيلم و سريال بر اساس سياست هاي خود مي پردازد. سينما نيز با توجه به فضاي بازتري و شرايط خاص رسانه اي كه دارد و منوط به سرمايه گذاري است و كارگردان و تهيه كننده بايد دغدغه بازگشت سرمايه را داشته باشند كه همين مساله روي نوع ارايه اثر و ارتباطش با مخاطب به شدت تاثير مي گذارد. در نتيجه تفاوت هاي اساسي در مقوله اقتصادي باعث مي شود كه اين دو مقوله شرايط متفاوتي را تجربه كنند. مگر اينكه تلويزيون در ساخت فيلم به صورت مستقيم سرمايه گذاري كند و به پذيرش فيلمنامه ها دست بزند.
نظر شما