۷ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۳۵

با حضور کارشناسی هلند/

کارگاه آموزشی رفتار شناسی سمور آبی در گلستان برگزار شد

کارگاه آموزشی رفتار شناسی سمور آبی در گلستان برگزار شد

گرگان - پس از پیدا شدن سمور آبی در گلستان، کارگاه آموزشی رفتار شناسی این گونه که به «شنگ» نیز معروف است با حضور کارشناسی از کشور هلند در اداره کل محیط زیست گلستان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مجتبی حسینی، معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان، صبح سه شنبه، در کارگاه آموزشی که درباره رفتارهای شنگ یا سمورآبی برگزار شده بود، گفت: طی 6 ماه گذشته، دو توله شنگ در حاشیه گرگان رود پیدا شد که آن دو را به اداره کل محیط زیست آوردند ولی متاسفانه تجربه کافی درباره این جانوران و عادت های زندگی آن ها وجود نداشت.

وی افزود: با توجه به این تجربه درباره رفتار شناسی این موجودات نداشتیم به صورت تجربی برخی رفتارها را بررسی کردیم.

وی بیان کرد: با همکاری دکتر صیاد شیرازی موفق شدیم میزبان نماینده IUCN باشیم و با همکاری آن ها نه تنها درباره شنگ ها بلکه درباره سایر گونه های جانوری اطلاعات کسب کنیم.

حسینی خاطرنشان کرد: در نظر داریم با افزایش روابط برای بهبود وضعیت تنوع زیستی استان و همچنین افزایش اطلاعات علمی تلاش کنیم.

در ادامه، «ادی دی یوم» کارشناسی از کشور هلند با حضور در این نشست ضمن ابراز شگفتی از طبعیت استان گلستان گفت: درباره کشور شما تحقیق کردم و متوجه شدم در قرآن کتاب آسمانی اسلام آموزه های زیادی درباره محیط زیست وجود دارد و خوشحالم که این نشست را با سخنانی از قرآن آغاز کردید.

وی افزود: 13 گونه شنگ در دینا وجود دارد که غیر از استرالیا و نیوزلند در سایر کشورها زندگی می کنند.

وی بیان کرد: برای این گونه روز جهانی داریم و اکثر گونه های آن را هم از نزدیک دیده ام، در ایران هم بررسی ها نشان می دهد دو گونه وجود دارد که یکی در شمال ایران و دیگری در خوزستان است.

این کارشناس هلندی تصریح کرد: گونه شمال ایران «لوترا لوترا» نام دارد و گونه جنوبی هم به شنگ هندی معروف است.

وی تصریح کرد: گونه لوترا لوترا وسعتی بیشتری از دنیا را به خود اختصاص داده که سهم آسیا از همه بیشتر است ولی متاسفانه این گونه در ژاپن منقرض شده است.

وی با بیان این که غذای اصلی شنگ ماهی است، گفت: محدوده غذایی شنگ گسترده است و به نوعی شکارچی فرصت طلب طبیعت است.

ای دی یوم خاطرنشان کرد: آناتومی بدن آن ها متناسب با شنا در آب است به نوعی که سر آن ها روی آب و چشم ها اطراف را می نگرند.

در این نشست که توسط مدرس هلندی مدیریت می شد، درباره عادت ها و رفتارهای این گونه نادر جانوری که در گلستان نیز زندگی می کند بحث و تبادل نظر شد.

کد خبر 2474900

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha