به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از ۱۸ عنوان کتاب ادبیات کودک و نوجوان انتشارات سروش، پیش از ظهر امروز سهشنبه ۷ بهمن با حضور جمعی از نویسندگان کودک و نوجوان در فروشگاه کتاب ترنجستان بهشت برگزار شد.
مهدی فضائلی مدیرعامل انتشارات سروش در ابتدای این برنامه گفت: انتشارات سروش اگرچه به عنوان ناشر تخصصی کودک و نوجوان شناخته نمیشود اما طی سالیان گذشته، فعالیت زیادی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان داشته است؛ چه در حوزه کتاب و چه در حوزه نشریات. تا به حال حدود ۴۰۰ عنوان کتاب کودک و نوجوان در سروش منتشر شده است. در سالهای اخیر، با توجه به شرایط نشر، چاپ در این حوزه، افول پیدا کرده و تعداد عناوین کم شده است. اما سعی کردیم طی چند سال گذشته این رویکرد را در سروش تقویت کنیم و خوشحالیم که در سال ۹۳ تا زمان برگزاری نمایشگاه کتاب پیشرو، ۳۰ یا ۳۱ عنوان کتاب چاپ اول کودک و نوجوان داریم که ۴ عنوانش پیشتر رونمایی شده و ۱۸ عنوانش امروز رونمایی میشود. ۸ یا ۹ عنوان را هم در ایام نمایشگاه رونمایی خواهیم کرد.
وی افزود: به نظرم، چاپ ۳۰ یا ۳۱ عنوان کتاب فقط در حوزه کودک و نوجوان در شرایطی که ۶۰ درصد ناشران رسماً کار نمیکنند و از میان ۷۰۰ ناشر فعال، بسیاری تنها در سال یک عنوان چاپ میکنند، کار بزرگی است. چاپ این میزان کتاب کودک و نوجوان، برای یک ناشر، موفقیت قابل قبولی محسوب میشود. در مجموع امسال ۶۰ عنوان چاپ اولی تا برگزاری نمایشگاه کتاب خواهیم داشت. که این آمار، علاوه بر کتابهای تجدید چاپی است. من درباره اهمیت حوزه کودک و نوجوان حرف تازهای ندارم و همه، مسائل را میدانید. همین اهمیت بوده که شما نویسندگان و تولیدکنندگان را وارد این حوزه کرده و فعال نگه داشته است.
مدیرعامل سروش ادامه داد: اما گلایهای دارم و آن این است که اهتمامی که لازم است در این حوزه وجود داشته باشد، وجود ندارد و خیلی بیشتر از آن حدی که در این زمینه کار میشود، به این اهتمام احتیاج است. در حوزه کودک و نوجوان، هر چه پول خرج کنیم، هزینه نیست بلکه سرمایهگذاری بلندمدت است. اما متاسفانه اهمیت دوران کودکی و نوجوانی، کمتر درک میشود و سنگ بناها درست گذاشته نمیشود. بنابراین کار در این حوزه، بلندمدت و طولانی است.
فضائلی گفت: تاکید ما در انتشارات سروش، بر کار تالیف است چون ترجیح میدهیم کودکان و نوجوانانمان ما متناسب با اقتضائات جامعه و فرهنگ جامعهمان رشد کنند. قطعاً نویسندگان و صاحبقلمان جامعه ما خیلی بهتر بر این اقتضائات وقوف دارند و میتوانند آثاری تولید کنند که مورد نیاز جامعه باشد. البته این سخن به آن معنا نیست که خودمان را از آثار خوب دنیا محروم کنیم. در آن زمینه هم تلاش میکنیم بهترینها را انتخاب و ترجمه کنیم.
وی در پایان سخنانش گفت: از میان ۱۸ کتابی که امروز رونمایی میشوند، ۸ عنوان ترجمه و ۱۰ عنوان، تالیف هستند.
در ادامه این برنامه، همچنین منوچهر اکبرلو صاحب چند اثر از کتابهایی که در رونمایی شرکت داشتند، در سخنانی گفت: در این برنامه بچههای زیادی حضور دارند و مراسم برای بچههاست. ای کاش یک برنامه هم برای بزرگترها برگزار میشد که حرفها را در آن برنامه میزدیم و در این برنامه برای بچهها قصه میخواندیم.
وی در ادامه افزود: در کانادا ۹۰ درصد از کل سرمایه، برای تبلیغ کتاب هزینه میشود و در ایران، این ۹۰ درصد برای تولید هزینه میشود. اینجاست که اهمیت مراسم رونمایی و تبلیغات کتاب مشخص میشود.
این نویسنده ادامه داد: ژانر نمایشنامه همیشه از نظر چاپ و مکتوب شدن، در کشورمان مهجور بوده است و خوشحالم که با چاپ چند اثر قصهنمایش در این مجموعه، باب چاپ نمایشنامه برای بچهها باز میشود. قصهنمایش به صورتی نوشته میشود که هم قصه باشد، هم بازی بچهها و هم بتوان برخی از آنها را در جاهای مختلف حتی در ماشین اجرا کرد. تمهید چاپ قصهنمایش، باعث خواهد شد تا نمایش و نمایشنامه جای خود را بین بچهها باز کند.
اکبرلو گفت: تصویرگری نمایش هم بحث جدیدی است چون پیش از این، تصویرگری را برای داستان و شعر داشتیم ولی حالا این بحث برای نمایشنامهها هم مطرح شده است.
خانم کلر ژوبرت نویسنده مسلمان فرانسوی و نویسنده کتاب «خط خطو» از ۱۸ عنوان مورد نظر در این برنامه، نیز پیش از آغاز رونمایی کتابها، در سخنان کوتاهی، توهین مجله شارلی ابدو به پیامبر اسلام (ص) را محکوم کرد و گفت: من تا به حال چنین تجربهای نداشتم که کتاب ظرف چند ماه به چاپ برسد.
نظر شما