به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، دكتر كامران باقري لنكراني در حاشيه مراسم توديع و معارفه رييس انستيتو پاستور ايران به خبرنگاران ، گفت : كشور در زمينه بيماري آنفلوآنزاي پرندگان پاك محسوب مي شود و با همكاري وزارت بهداشت، جهاد كشاورزي و دامپزشكي كشور قرار است اين وضعيت مناسب حفظ شود اما اين به معناي عدم هوشياري مسئولان نيست بنابراين شرايط آموزش هاي به گروه هاي پرخطر فراهم شده است .
وي اظهار داشت : آموزش در خصوص پيشگيري از بيماري آنفلوآنزاي پرندگان در استان هايي كه پرندگان مهاجر به ميزان بيشتري وجود دارد به صورت متمركز است، افزود: در اين خصوص جزوه هايي تهيه شده كه طي دو روز آينده به چاپ رسيده و در اختيار گروه هاي پزشكي و پيراپزشكي در زمينه آشنايي هر چه بيشتر آنها با يافته هاي علمي در خصوص مراقبت و پيشگيري از اين بيماري قرار مي گيرد.
وي با بيان اينكه بيماري آنفلوآنزاي پرندگان واكسن ندارد و هم اكنون تعدادي از دارو براي درمان بيماري آنفلوآنزا وارد كشور شده است كه در اختيار مراكز مورد نياز توزيع مي شود، گفت : اگر همزمان با اپيدمي آنفلوآنزاي پرندگان، آنفلوآنزاي انساني رخ دهد با تجديد ژن، باعث بروز بيماري خطرناكتري با قدرت مرگ و مير بالاتر مي شود.
لنكراني گفت: با وجود اينكه نيروهاي بهداشتي كشور در حالت آماده باش هستند براساس سياستهاي سازمان جهاني بهداشت در صورت بروز آنفلوآنزاي پرندگان در منطقه اي خاص بايد در آن منطقه براي پيشگيري از آن اقدامات لازم شدت بيشتري مي يابد.
وي با بيان اينه اينكه استفاده از واكسن آنفلوآنزاي انساني فقط براي برخي از گروه ها خاص نظير پزشكان و افراد بالاي 65 سال، بيمارن مزمن ريوي توصيه شده است و براي ديگر افراد ضرورتي ندارد، در خصوص مصرف گوشت گفت: گوشت مرغ پخته نمي تواند ويروس اين بيماري را منتقل كند اما در صورتي به صورت كباب شده باشد اين خاصيت را ندارد بنابراين در صورت وقوع اين بيماري در كشور با پختن گوشت هاي مصرفي مي توان از انتقال آن جلوگيري كرد.
وي ادامه داد: همچنين ذرات معلق و ريز ناشي از ذبح كردن پرندگان و يا ناشي از بهم خوردن پر و بال پرندگان در محل زندگي و يا زمان جدا كردن پر پرندگان از عمده ترين راه هاي انتقال بيماري است.
لنكراني با اشاره به اينكه انتقال بيماري آنفلوآنزا از فرد به فرد بسيار نادر است چون اين بيماري به بيماري بن بست معروف است يعني اگر فردي دچار اين بيمار شد به ديگر منتقل نمي شود، در خصوص برخي خبرها مبني بر مثبت بودن آزمايش تعدادي از پرنده در ايران در خصوص ابتلايشان به بيمارزي آنفلوآنزا گفت: مثبت بودن اين آزمايش ها نشان دهنده اين نيست كه ويروس اين بيماري به صورت فعال است جرا كه بسياري از پرندگان دچار اين بيمار مي شوند اما به زودي درمان مي شوند بنابراين مثبت بودن اين آزمايش ها به مفهوم وجود بيماري در كشور نيست .
وزير بهداشت تصريح كرد: مثبت بودن آزمايش هاي پي. سي. آر نشان دهنده اين است كه ژن فعال بيماري آنفلوآنزا در پرنده وجود دارد كه تاكنون نيز مورد اثبات شده اي در كشور نداشته ايم ، بنابراين افرادي كه بدون استناد علمي مطالبي را عنوان مي كنند به طور حتم با هدف خيرخواهانه صورت نگرفته است .
نظر شما