به گزارش خبرگزاري مهر ، در اين گزارش كه توسط دفتر مطالعات فرهنگي اين مركز و تحت عنوان " نگرش بر ابعاد مشاركت مردم در آموزش و پرورش " منتشر شده آمده است : آموزش و پرورش يك نياز اجتماعي است و به همين دليل همه نهادها بايد در آن (تامين هزينه هايش) مشاركت داشته باشند و در زمينه تامين منابع مالي توسط مردم هم بايد عدالت اجتماعي ، شرايط اقليمي و جغرافيايي ، افكار عمومي ، ارزشهاي جامعه و اصول اقتصادي در نظر گرفته شوند .
مركز پژوهشها رايج ترين شكل تامين منابع مالي آموزش و پرورش در اكثر كشورهاي جهان را اخذ ماليات ذكر كرد و افزود: براي تامين منابع مالي مورد نياز آموزش و پرورش با تكيه بر عوامل بيروني پيشنهاد مي شود كه بخشي از درآمد آستان قدس رضوي ، بنياد مستضفان و ديگر سازمانها و نهادهاي مشابه در صورت موافقت مقام معظم رهبري به آموزش و پرورش اختصاص يابد و در همين حال سهم آموزش و پرورش از موقوفات با نظر واقفين دريافت شود.
اختصاص بخشي از درآمد شهرداريها و ديگر سازمانهايي كه درآمد قابل توجهي دارند، به آموزش و پرورش و تامين بخشي از هزينه هاي آموزش و پرورش توسط مراكز و سازمان هايي كه به طور مستقيم يا غير مستقيم از خدمات نيروهاي انساني تربيت شده آموزش و پرورش استفاده مي كنند از ديگر پيشنهادهاي مركز پژوهشها در اين زمينه است .
دفتر مطالعات فرهنگي همچنين از احداث مدارس و فضاهاي آموزشي توسط صاحبان حرف و صنايع با استفاده از بخشودگي مالياتي به ميزان مشاركت و سپردن آنها به آموزش و پرورش و استفاده از فضاهاي پادگانهاي داخل شهري به عنوان مركز آموزش به عنوان ديگر پيشنهادات خود در اين زمينه نام برده است.
مركز پژوهشها همچنين تاكيد كرده است كه مشاركت مردم در آموزش و پرورش صرفا نبايد به مشاركت مالي محدود شود بلكه ضرورت دارد كه آموزش و پرورش از مشاركت فكري و تخصصي مردمي و نيز از كار و تخصص اولياي دانش آموزان و ديگر علاقه مندان به خدمت در عرصه هاي مختلف نظام آموزشي استفاده كند.
در اين گزارش همچنين تجربه هايي از مشاركت اهالي برخي از كشورها در آموزش و پرورش نظير آلمان ، انگليس ، آمريكا، استراليا ، اندونزي ، ژاپن ، چين و سنگاپور ارائه شده است.
نظر شما