دكتر عباس گلدوست عارفي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي " مهر " افزود : با توجه به رقابت سنگين و فشرده آزمون سراسري در كشور و تفاوت در امكانات موجود براي راهيابي به دانشگاه ، وجود محدوديت و سهميه بندي ورود به دانشگاه به منظور متعادل شدن نسبت پذيرفته شدگان كنكور امري لازم و پذيرفته شده است كه از سالهاي گذشته نيز به روشهاي مختلف اعمال شده است .
وي ادامه داد : از سالهاي گذشته سهميه بندي هاي مختلفي از قبيل سهميه مناطق و بومي در آزمونهاي سراسري وجود داشته است كه به رقابت سالمتر داوطلبان كمك مي كرده و با اعتراضي نيز مواجه نبوده است ، بنابراين ايجاد سهميه بندي براي ورود متعادل دختران و پسران به دانشگاه كه منافع بلند مدت جامعه را تامين مي كند نيز نبايد با هياهو و برخوردهاي اعتراض گونه مواجه شود .
وي گفت : در حالي كه به علت حجم عظيم داوطلبان ورود به دانشگاه ، راه ديگري غيراز برگزاري آزمون سراسري به نظر نمي رسد اما برگزاري اين نوع آزمون تنها بر اساس حفظيات است و روش درستي براي ارزيابي استعدادها و توانايي هاي داوطلبان نيست .
وي ادامه داد: دختران به علت شرايط ويزه جامعه ايران وعرف و سنتهاي رايج در كشور به طور طبيعي محافظه كارتر از پسران هستند و با محدوديتهاي بيشتري به خصوص در شهرستانها براي حضور در جامعه و رفت و آمد به ويژه در شب مواجه هستند به همين علت بيشتر وقت خود را به مطالعه براي كنكور و حفظ كردن دروس امتحاني صرف مي كنند بنابراين شانس بيشتري براي قبول شدن دارند .
وي گفت : در عين حال افزايش بيكاري در ميان فارغ التحصيلان دانشگاهها و در آمد اندك حاصل از فعاليت در مشاغل دولتي كه نيازمند مدرك تحصيلي است، انگيزه لازم را براي تحصيل پسران در دانشگاهها كاهش داده است به همين علت با كاهش محسوس ورود آنان به دانشگاه مواجه هستيم .
وي افزود : براساس قوانين و سنتهاي رايج در كشور مسئوليت اداره خانواده به عهده مردان است و آنان بايد با كار كردن د ر خارج از منزل به تامين درآمد و هزينه هاي خانواه اقدام كنند ، بنابراين افزايش ورود دختران به دانشگاه ومتعاقب آن دستيابي بيشتر آنان به شغل در جامعه به اساس و بنيان خانواده د ر بلند مدت آسيب جدي مي رساند .
وي ادامه داد : در بسياري از نقاط كشور با توجه به جو موجود در جامعه زنان به طور كلي امكان كار كردن خارج از منزل را ندارند بنابراين تحصيل آنان در دانشگاه تنها هزينه سنگيني است كه بر دوش خانواده ها و دولت تحميل مي شود .
وي گفت : افزايش حضور زنان در دانشگاهها و برتري جنسي آنان در فضاهاي كاري به هيچ وجه شايسته سالاري محسوب نمي شود بلكه پيامدهاي منفي فراواني دارد كه بر خلاف مصالح عمومي جامعه است .
وي افزود : بايد با مسئله ورود زنان به دانشگاه و اشغال فضاهاي شغلي توسط آنان بر اساس مصلحت جامعه برخورد كرد و برخورد سياسي با اين قضيه و به راه انداختن هياهوهاي مطبوعاتي و فمنيستي به طور قطع راه برخورد منطقي را مي بندد و بر مشكلات پيچيده جامعه مي افزايد .
نظر شما