به گزارش خبرنگار مهر، در زنجان شهری با وجود قدمت دیرینه و فرهنگ و آیین پسندیده با جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر از زمان شروع به كار بلدیه یا همان شهرداری امروز كه یک قرن عمر دارد حدود ۳۴ شهردار روی كار آمده اند و هریك در این شهر یادگاری گذاشته اند و رفته اند. حال در آستانه انتخاب سی و پنجمین شهردار زنجان مردم می خواهند نمایندگانشان مرد عمل بر سركار بیاورند.
هنگام روی كار آمدن شورای دور چهارم، حبیب ملایی یگانه شهردار بود كسی كه پس از ترك سید ناصر موسوی شهردار اسبق به عنوان سرپرست شهرداری روی كار آمد او پیشتر معاون شهردار بود، یگانه هفت ماه با حكم سرپرستی شهر را اداره كرد و یك سال از دریافت حكم شهرداری اش نگذشته بود كه شورای چهارم محسن امین را جایگزین او كرد.
گرچه بسیاری از صاحبنظران و شهروندان صلاح را براین می دیدند كه یگانه همچنان شهردار باشد تا شورای چهارم با شناخت بیشتری شهردار جدید را انتخاب كند و یگانه هم به عنوان شهرداری كه محبوبیت نسبی در بین مردم و كاركنان شهرداری داشت بتواند در فرصتی كه در اختیار دارد برنامه های خود را عملی كند چرا كه قطعا حكم سرپرست محدودیت هایی برای او ایجاد می كرده و یك سال شهردار بودن فرصت محدودی حتی برای اجرای برنامه های كوتاه مدت و میان مدت است.
اما شهریور ۹۲ بود كه شورای چهارم با ۱۰ رای امین را به عنوان شهردار انتخاب كرد و آبان ۹۳ محسن امین شهردار منتخب شورای چهارم پس از یك سال فعالیت همراه با چالش طی فرایند استیضاح- استعفایی رخت خود از این شهر بربست و وظیفه حساس و خطیر شورای چهارم برای انتخاب شهردار جدید آغاز شد.
پیش از فرایند استعفا- استیضاح نیز بسیاری از دلسوزان شهر به شوار توصیه كرده بودند پیش از استیضاح شهردار وقت گزینه قطعی خود را برای آینده مشخص كنند تا شهر با چالش مواجه نشود اما شورای چهارم كاری را كه باید، انجام داد و طی سه چهار ماه اخیر شهر با جمعیت بیش از چهارصد هزار نفر و شهرداری باوجود بیش از دو هزار پرسنل از این بی ثباتی رنج بردند گرچه به زعم شورا، شهرداری و خدماتش پا برجا بود و سرپرست جای شهردار؛ اما این همه واقعیت نبود.
پس از ماه ها بررسی و نظر سنجی و مشورت بالاخره شورای چهارم بر سر دو گزینه كه یكی حبیب ملایی یگانه شهردار اسبق زنجان و دیگری صفی اله كرامتی مدیركل وقت بحران استانداری زنجان و شهردار اسبق شهر ابهر است به تفاهم رسیده اند و مقرر شده سه شنبه هفته جاری انتخابات برگزار شود تا یكی گوی سبقت را از دیگری برباید.
قظعا انتخابی که پس از ماه ها بررسی و از بین حدود ۳۰ گزینه مطرح انجام می شود براساس برنامه های ارائه شده است برنامه هایی که شاید پیش تر ارائه نشده بودند تا جلب اعتماد کنند.
همزمان با تصمیم گیری اعضای شورای شهر زنجان اظهار نظرها و بحث های فراوانی در بین شهروندان و نخبگان شهر در شبكه های اجتماعی و محافل وجود داشته و گاه متاسفانه افراد به جای برخورداری از نگاه دلسوزانه و توجه به منافع عمومی یك جانبه و براساس منافع شخصی به قاضی رفته اند گاه انتخاب اولیه یگانه را بازگشت به عقب خوانده اند و گاه انتخاب اولیه كرامتی را نزول افق های نگاه شورا به شهر مساوی پنداشتن مرکز استان با سایر شهرها برشمرده اند.
اما آنان كه برای شهر دل می سوزانند و بهره مندی از شهری ایده ال را حق خود می دانند قطعا رویكرد این چنینی ندارند، برای آنها مهم نیست شهردار از كدام جناح باشد بلكه می خواهند جناحی عمل نكند. برای آنها مهم نیست چه زمانی در كجا خدمت كرده بلكه مهم است كه در زمان خدمت چگونه عمل كرده، آنها با دیدی خوش بینانه گذشته یگانه و کرامتی را امتیاز و تجربه ای مفید برای آینده می پندارند و عزم بر همکاری دارند.
مردم منافع جمع را می خواهند و شهرداری كه منافع عمومی مد نظرش باشد، كسی كه شعار ندهد و عمل كند، برنامه هایش متناسب با واقعیت باشد شرایط را برای وصول به آرمان ها بهبود بخشد، نگاهی منجمد و محدود نداشته باشد بلكه ضمن رعایت مقتضای شرایط و قوانین منعطف باشد و نگاه روبه جلو و تغییر به سمت بهترین ها داشته باشد.
شهرداری كه به جای خود برتر بینی برتری شهر و شهروندان را بخواهد و به جای مقابله با شورا هم صف با آنان باشد، شهرداری كه اگر روزی اشتباهی از او سر زد به جبران آن برآید و نه فرافكنی اگر لازم شد عذر خواهی كند و اگر توان ادامه راه توسعه شهر را نداشت عاقلانه و با تدبیر كنار بكشد و قطعا این نگاه پس از یك تجربه تلخ در شورای چهارم به وجود آمده است. گرچه كرامتی، یكی از گزینه های احتمالی برای تصدی پست شهردار صلاح ندید پیش از انتخابات مصاحبه ای داشته باشد اما سخنگوی شورای شهر و یگانه دیگر گزینه احتمالی برای تصدی پست شهردار گفت و گویی با خبرنگار مهر داشتند كه به شرح ذیل است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر زنجان در گفتگو با مهر با اعلام زمان انتخابات برای تعیین شهردار یادآور می شود دستیابی به فرد ایده آل دشوار است و ما در شرایط واقعی تصمیم گیری می كنیم بنابراین باید شهردار منتخب با همراهی شورا، مسئولان و معتمدان و همراهی مردم در راستای رشد و توسعه شهر قدم بردارد.
سعید امیدی پایبندی به مصوبات شورا، تعامل مناسب با مسئولان دولتی، بخش خصوصی، معتمدان و نخبگان و اعضای شورای شهر را لازمه موفقیت شهردار برشمرده و می افزاید: برخورد مناسب با شهروندان و ارباب رجوع و شفافیت و صداقت در عمل باید سرلوحه فعالیت شهردار باشد.
وی پایبندی جدی شهردار به بودجه و تحقق آن را مورد تاكید قرار داد و خاطرنشان می كند: تحقق بودجه، تعدیل اوضاع مالی و نقدینگی برای ایجاد تحرك در بخش ساخت و ساز ضروری است.
امیدی تصریح می كند: شهردار موفق مدیر موفقی است كه از همه ظرفیت های موجود به نحو احسن استفاده كند.
وی در پاسخ به این پرسش كه با وجود مشكلات مالی موجود در شهرداری، آیا احتمال موفقیت شهردار وجود دارد یا نه؟ می گوید: نگرانی ها طبیعی است اما وضعیت شهرداری زنجان نگران كننده نیست چرا كه بخشی از مشكلات مربوط به ضعف عملكردی گذشته و بخشی متاثر از شرایط حاكم بر كشور است اما مدیر موفق با استفاده از ظرفیت ها و تعامل های بهینه بر مشكلات غلبه می كند.
شهر را باید با دارایی و دانایی اداره كرد
گرچه كرامتی، یكی از گزینه های احتمالی برای تصدی پست شهردار صلاح ندید پیش از انتخابات مصاحبه ای داشته باشد اما حبیب ملایی یگانه دیگر گزینه احتمالی برای تصدی پست شهردار و شهرداری كه برخی اقدامات نو را در شهر زنجان عملیاتی كرد درخصوص انتخابات تعیین شهردار به خبرنگار مهر می گوید: انتخاب شهردار حق قانونی شورای شهر است و شورا در انتخاب گزینه های موجود مختار است.
وی خاطرنشان می كند: انتخاب شهردار توسط شورا با انتخاب یك مسئول دولتی متفاوت است شورا عصاره مردم و نماینده آن هاست و برای انتخاب گزینه مورد نظر به ارا همه اعضا تكیه می كند.
یگانه معتقد است شهر را باید با دارایی و دانایی اداره كرد در این صورت است كه بسیاری از مشكلات حل می شود.
وی با تبیین وضعیت موجود شهرداری ابراز می كند تحقق بودجه نسبت به ۹ دوازدهم حدود سی و پنج درصد بوده و این یعنی بسیاری از برنامه هایی كه نباید عملیاتی می شد به دلیل كسری بودجه محقق نمی شود.
شهردار اسبق زنجان در پاسخ به این پرسش كه در صورت انتخاب وی به عنوان شهردار چه اولویت هایی دارد می گوید: با توجه به اینكه در روزهای پایانی سال هستیم توجه به بودجه سال آینده و دقت نظر و تعامل در تصویب آن و آماده كردن شهر برای سال جدید در اولویت است.
وی ادامه می دهد پروژه هایی مثل سبزه میدان با حمایت استاندار و معاون عمرانی پس از سال ها وقفه شروع شده كه باید آن را تقویت كرد، تهیه نقشه جامع سرمایه گذاری شهر و جذب سرمایه گذاران بومی و غیربومی نیز باید مد نظر باشد.
یگانه تصریح می كند: با توجه به مشكلات مالی موجود به ساخت و سازها هم فشار وارد شده كه باید با تعدیل عوارض بستر برای ساخت و ساز فراهم شود در غیر اینصورت مشكلات پاربرجا می ماند.
وی در پاسخ به این پرسش كه با مشكلات مالی موجود در شهرداری آیا فعالیت دشوار نخواهد شد؟ بیان می دارد: متاسفانه بخشی از مشكلات برای همه شهرداری های كشور وجود دارد و مختص زنجان نیست اما باید سعی شود افت بودجه كمتر از میانگین كشوری نباشد.
یگانه موفقیت های مدیران را مستلزم همدلی و اتحاد درون و بیرون مجموعه می داند و می افزاید: معتقدم اگر نیروهای درون سازمان و شهر را با دانایی و دارایی اداره كنیم بسیاری از مشكلات حل می شود.
وی تصریح می كند: مشكلات اقتصادی خاصی گریبانگیر كشور است كه الگو قرار دادن سیاست های مقاومت اقتصادی و با بومی سازی آن توسط مدیران می توان با آن مقابله كرد.
این اظهارات مبین آن است كه نقاط ضعف مدیریت شهری عیان است و حالا به جای فرصت سوزی باید درصدد رفع آن برآمد شهروندان زنجانی امیدوارند هر كدام از این گزینه ها كه انتخاب می شوند همه دغدغه شان مردم باشد و بس.
شهروندان زنجانی منتظرند ببینند آیا گزینه ای همچون مرحوم توفیقی، شهردار تحولگرای زنجان، تكرار خواهد شدیا نه؟
نظر شما