به گزارش خبرنگار فرهنگي " مهر " احمد يزدي پور تحليلگر سيستم هاي ارتباطي كه در نشست فرهنگ و فناوري اطلاعات كه عصرديروز در خانه كتاب ايران برگزار شده بود سخن مي گفت ، با بيان اين مطلب افزود : جامعه اگر تشخيص دهد كه چيزي براي او مفيد است حتما از آن پشتيباني مي كند و اگر تشخيص ندهد آن را مهجور مي گذارد و در مورد فناوري اطلاعات نيز تا به حال آن را مفيد تشخيص نداده است . در استفاده از بسياري از فناوريها ما نه تنها عقب نيستيم بلكه بلافاصله از آن استفاده كرديم ، من فكر مي كنم اين فناوري نيز بازيي خواهد بود كه تنها قشر مرفه تر از آن استفاده خواهد كرد و جامعه احساس مي كند بدون آن نيز امور خود را انجام مي دهد پس هيچ نيازي به وجود آن نيست .
در ادامه رضا بهبهاني عضو پژوهشگاه فرهنگ ، هنر و ارتباطات درمورد تاثير فناوري اطلاعات در جهاني شدن گفت : چرا فكر مي كنيم كه نيازي به جهاني شدن نداريم و مي توانيم بدون فناوري اطلاعات زندگي كنيم؟ اصلا اينطور نيست در همين چند سال اخير چقدر از فرهنگ ما دستخوش تحولات جهاني شده است . جوانان ما همانطور لباس مي پوشند كه مد مي شود ، روشنفكران ما حتما بايد در ميان صحبتهاي خود كلمات انگليسي بكار ببرند ، فرزندان ما حتما بايد انگليسي بياموزند ، اگر فيلمي در دنيا مطرح شود ما حتما بايد آنرا ببينيم ، همه اينها نشان از جهاني شدن دارد ، اگر به فناوري هم نگاهي هوشمندانه شود در خدمت جهاني سازي به كار گرفته شود، ماهيت زندگي بشر را از درون دگرگون خواهد كرد. فناوري اطلاعات موضوعي جهاني است حتي غربي هم نيست ، اين فناوري نتيجه سالها تمدن بشري است ، ما نيز جزيي از جهانيم و در مورد فناوري اطلاعات هرگز نبايد در سطح ملي فكر كنيم چرا كه اگر نگاهمان اين باشد از اصل موضوع عقب افتاده ايم .
در ادامه حجت الاسلام حميد شهرياري رئيس مركز تحقيقات علوم اسلامي نيز با اشاره به ظرفيتهاي فرهنگ ايراني و اسلامي براي عرضه به جهان گفت : ما نيز در فناوري اطلاعات و جهاني شدن سهمي داريم كه بايد از آن استفاده كنيم ، معنويت ، اخلاق ، ادبيات ، هنر ، فرهنگ و دين ما همگي قابليت ارايه به جهان تشنه را دارد ، ما بايد از سهم خود براي عرضه فرهنگ و هنرمان استفاده كنيم ، چندين سال دنياي غرب امكان اين را داشت تا از طريق كانالهاي ماهواره اي فرهنگ خود را به دنياعرضه كند ، حال نوبت ماست تا از اين فرصت استفاده كنيم ، ما دنيا را رودرروي ايران قرار مي دهيم و مي گوييم توانايي مقابله نداريم ، در حالي كه داشته هاي هر كشور به تنهايي در برابر قابليتهاي ما كم است .
اگر اجتماع چيزي را نپذيرد پشتيباني نمي كند و تا به حال اجتماع تشخيص نداده كه فناوري اطلاعات برايش مفيد است .
کد خبر 24840
نظر شما