۱۴ بهمن ۱۳۹۳، ۶:۳۳

ابتکار تاکید کرد:

ضرورت مدیریت آب در «چاه نیمه» برای احیای تالاب هامون

ضرورت مدیریت آب در «چاه نیمه» برای احیای تالاب هامون

زاهدان- معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور گفت: رویکرد مدیریت آب در چاه نیمه تنها مکان ذخیره آب در منطقه سیستان برای احیای تالاب هامون امری ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار شامگاه دیروز در کمیته تخصصی مباحث زیست محیطی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: باید از تمامی داشته های آبی در راستای اجرایی شدن طرح جامع احیای تالاب هامون نهایت بهره را برد.

وی افزود: اجرایی شدن این رویکرد با مدیریت و همگرایی همه جانبه میان وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، وزارت امور خارجه و استانداری سیستان و بلوچستان در زمینه بهره بردای از آب خواهد بود.

این مقام مسوول خاطر نشان کرد: باید در برنامه های توسعه ای کشاورزی، مطالعات زیست محیطی نیز در نظر گرفته شود تا بتوان با مدیریت بهینه و عالی بر آب در دشت سیستان، بیشترین بهره بری را به منظور خروج سیستان از این شرایط داشت.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: باید تلاش کرد تا با مدیریت بین بخشی و تقویت دیپلماسی خارجی هر چه زودتر مشارکت فعال و ماندگار را در احیا تالاب هامون شروع کنیم.

وی با تقسیم بندی زمان احیای تالاب هامون گفت: مطابق مطالعات صورت گرفته احیا تالاب در چندین بخش در دستور کار قرار گرفته است که احیای بخش همجوار با مردم در زمره مهم ترین ها قرار دارد.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه نیز در این نشست با اشاره به اهمیت احیای تالاب هامون تاکید کرد: احساس می کنم در دولت افغانستان یکپارچگی پیرامون این موضوع وجود ندارد و وزارت امور خارجه در این زمینه دیپلماسی قوی تری را در دستور کار خود قرار داده است.

ابراهیم رحیم پور اظهار داشت: افغانستان نیازهای بیشماری به ما دارد و ۳۵ سال نیز نظام در راستای سیاست حمایتی خود کمک های بیشماری را به آن کشور داشته و اکنون اگر ایران تنها در بعد آب نقش گیرنده را دارد باید دولت و مسوولان آن کشور نهایت همکاری را داشته باشند.

وی سفر رییس جمهوری افغانستان به ایران را گامی مهم در زمینه اجرایی شدن طرح ها و برنامه های احیای تالاب هامون بر شمرد و افزود: در این سفر در کنار مباحث اقتصادی، حق آبه تالاب هامون به صورت جدی پیگیری خواهد شد.

معاون وزیر امور خارجه یاد آور شد: افغانستان اعلام می کند که حق آبه را به ایران می دهد اما همگان به خوبی می دانند آبی که گاها از رود هیرمند وارد ایران می شود سیلاب ها است نه حق آبه.

رحیم پور بیان کرد: برگزاری همایش روزجهانی تالاب ها در سیستان و در دل هامون بهانه ای شد تا در لقای این تالاب زاویه بهتری برای چانه زنی داشته باشیم چرا که در کنار گرفتن حق آبه شرب و کشاورزی باید برای احیای این تالاب اهتمام ویژه ای از سوی افغانستان دیده شود.

وی تاکید کرد: مشکل تالاب هامون مشکلی فرامنطقه ای که مشکلاتش قطعا دامن افغانستان را گرفته و باید مسوولان افغانستان دست در دست مسوولان ایرانی برای احیای هامون کوشا باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، همایش گرامیداشت روز جهانی تالاب ها با حضور معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست کشور، نماینده سازمان ملل متحد در ایران، سفرای کشورهای آلمان و افغانستان در ایران، معاونین محیط زیست کشور، ۳۰ مدیرکل ادارت کل محیط زیست کشور، مسوولان استانی، ۳۰ خبرنگار خارجی و ۳۰ سمن فعال زیست محیطی کشور به میزبانی تالاب هامون در سیستان برگزار شد.

شرکت در همایش روز جهانی تالاب ها، بازدید از تالاب هامون، نشست در فرمانداری زابل، دیدار با سمن های محیط زیست کشور در تالار امام رضا (ع) دانشگاه سیستان و بلوچستان و دیدار با استاندار از مهم ترین برنامه های سفر یک روزه سرکار خانم دکتر ابتکار و هیات همراه به سیستان و بلوچستان است.

کد خبر 2484057

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha