به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری فیلم سینمایی «مرگ ماهی» امروز سه شنبه 14 بهمن با حضور سید روح الله حجازی کارگردان، تهیه کننده و فیلمنامه نویس، محمود کلاری مدیر فیلمبرداری، علی مصفا، پانته آ بهرام، بابک حمیدیان، طناز طباطبایی و ریما رامین فر بازیگران در سالن سعدی مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.
حجازی در ابتدای نشست با بیان اینکه امیدوارم همه از فیلم خوششان آمده باشد، اظهار کرد: عذرخواهی می خواهم که به اندازه همه عوامل و بازیگران جا نداریم جای بابک کریمی و سحر دولتشاهی هم خالی است. حسام محمودی هم که پایین نشسته و وحید مقدسی، کامیاب امین عشایری و رابعه مدنی که با حضورش به ما افتخار داد نیز پایین نشسته اند.
وی ادامه داد: در ادامه فیلم های قبلی ام دوست داشتم تجربه دیگری داشته باشم و از این رو که فیلم را هم خودم نوشتم و هم خود تهیه کردم حوزه اختیاراتم در این اثر بیشتر بود و تمام تلاشم را کردم با این گروه خوب، کار مناسبی تولید کنیم. بنابراین اصلا تلاش نداشتم اگر دو فیلم قبلی توفیقی داشته است همان مسیر را ادامه بدهم. بلکه تلاش کردم به شکل عمیق تری به مناسبات رفتاری انسان ها بپردازم و در ساختار خود نیز تجربه دیگری داشته باشم.
در ادامه کلاری با اشاره به تجربه سه دهه فعالیت در سینما گفت: این حضور 30 ساله چیزهایی را به آدم یاد می دهد و می توانیم از طریق عواملی که حضور دارند موفقیت یک اثر را پیش بینی کنیم. اولین جلسه ای که با حجازی داشتم او قصه فیلم را برای من تعریف کرد و بر فضای فیلم تاکید خاصی داشت. این کار دستاوردی برای من داشت و من را به روزهای آغازین ورودم به سینما و دورانی که عکاسی می کردم برد.
وی ادامه داد: با خودم فکر می کردم دوربین ثابت و غیر متحرک چگونه می تواند تصاویر را در خودش جای بدهد و اتفاقاتی را در کادر ثبت کند. اگرچه من در یک دهه اخیر با فیلم هایی همکاری کردم که پرداخت رئالیستی و واقعی گرایانه ای داشتند و شبیه مستند داستانی بودند اما در این کار اصل مجموعه فعالیت هایم تصاویر ثابتی را در بر می گرفت و اشتیاق عجیب و غریبی را در من زنده می کرد.
وی بیان کرد: حجازی شرایطی را فراهم می کرد که در آن هرگز عجله ای در کار نبود و تشویشی ایجاد نمی شد او فردی آرام و در کارش متمرکز است و من نسبت به کامیاب امین عشایری طراح صحنه وابستگی پیدا کرده بودم. او درک ظریف و عمیقی از مفهوم کاربرد زیبا شناختی داشت.
در ادامه پانته آ بهرام با ابراز خرسندی از دیدن فیلم و موفقیت آن در سخنانی گفت: وقتی گروهی همه چیزشان خوب باشد و به همه عناصر از عوامل پشت دوربین مثل کارگردان، فیلم بردار و طراح صحنه و لباس و دستیارها اطمینان داشته باشید و بدانید بازیگران همه کاربلد و استاد هستند خیالت راحت است. کافی است فیلمنامه را خوانده باشید و کمی استعداد بازیگری داشته باشید دیگر نیازی به کار ویژه ای نیست.
طناز طباطبایی نیز با ابراز رضایت از حضور در این پروژه گفت: روز اولی که با حجازی صحبت کردم او به من گفت چیزهایی در فیلمنامه نوشته نشده که ما در اجرا به آنها می رسیم من متوجه این موضوع نمی شدم و همه ما درگیر بودیم ببینیم چه اتفاقی می افتد در نهایت تجربه ویژه ای را در کارنامه 6،7 ساله بازیگری ام در سینما تجربه کردم.
وی تاکید کرد: نقش هایی که تا به حال بازی کرده ام همگی برون ریز و برون گرا بوده اند اما این نقش درون گراست و به دلیل تفاوتش با نقش های قبلی برایم جذاب بود. اعتماد حجازی به من باعث شد همکاری با یک گروه بی نظیر را تجربه کنم.
در ادامه علی مصفا تصریح کرد: جذابیت این فیلم برای من جراتی بود که حجازی در این فیلمنامه داشت و خصلت تجربی که در این کار احساس می کردم برایم انگیزه ایجاد می کرد تا در این کار گروهی حل شوم و در خدمت کاری باشم که به صورت جمعی انجام می شود.
وی ادامه داد: برایم مهم بود با کلاری کار کنم تا این شانس دوباره نصیبم شد ضمن اینکه برایم مهم بود تا با بسیاری از سینماگرانی که تا به حال همکاری با آنها نداشتم در این فیلم آشنا شوم و از بودن در کنارشان لذت ببرم.
در ادامه بابک حمیدیان به شوخی خطاب به امیر جعفری گفت: تو خیلی خوبی از من خواسته بودی که از تو تعریف کنم.
وی ادامه داد: من ردپای کوچکی در این فیلم دارم. حجازی در مقدمه فیلمنامه نوشته بود آرزو دارم روزی این فیلم را بسازم. امیدوارم حجازی به آرزویش رسیده باشد. در این فیلم ردپای حجازی، کلاری و امین عشایری را می دیدیم. «مرگ ماهی» موضوع خانواده را در قصه خود مطرح می کند. خوشحالم که در این گروه هستم و چند بار دیگر در این جشنواره مزاحمتان می شوم.
در ادامه ریما رامین فر پس از سخنان امیر پوریا مبنی بر اینکه این بازیگر تجربه حضور در فیلم های پرکاراکتری که در یک لوکیشن ثابت فیلمبرداری می شوند همچون «یه حبه قند» را در کارنامه دارد، اظهار کرد: هر کارگردانی که کست پرجمعیتی داشته باشد سراغ من هم می آید اما اگر قرار باشد چهار نفر در فیلم باشند من بیرون می مانم.
وی تاکید کرد: حجازی به من گفت از ابتدا که مشغول نوشتن بوده برای شخصیت رعنا به من فکر می کرده است. وقتی فیلمنامه را خواندم از آنجایی که بدقلق هستم خیلی با او جدل می کردم اما او از جایی به بعد احساس کردم باید اعتماد کنم و در خدمت گروه باشم. اولین باری که فیلمنامه را خواندم حس گنگ مطبوعی داشتم و اکنون نیز که فیلم را دیدم احساس گیجی لذت بخشی به من دست می دهد.
در ادامه این نشست حمیدیان خطاب به حجازی از او خواست سن را ترک کند تا فرصتی برای حضور دیگر عوامل ایجاد شود اما حجازی به حمیدیان گفت که بنشیند چون خودش می خواهد جایش را به دیگران بدهد.
پس از این بهرنگ علوی در سخنانی گفت: واقعیتش امید نداشتم امسال کار کنم و فکر می کردم امسال هم نقش و فیلمی را که انتظارش را دارم به من نمی خورد چراکه بعد از فیلم «دربند» هر پیشنهادی که به من می شد در همان فضا بود فقط طرف بنگاهی نبود. پارسال 9 فیلم و امسال 4 فیلم به من پیشنهاد داده شد چند سریال هم به من پیشنهاد دادند که اگر در همه آنها بازی می کردم می توانستم حالا یک مازراتی یک گلگیر رنگ بردارم.
وی تاکید کرد: از حجازی که جزو فیلم سازان مورد علاقه من است ممنونم. به من نقشی داد که به لحاظ کاراکتر از من دور بود.
در ادامه حجازی نیز تشکر دوباره از کلاری داشت و گفت: من دیگر کلاری را ول نمی کنم تازه فهمیده ام تمام فیلم های خوب سینما را او فیلمبرداری کرده است و با تمام فیلم سازها کار کرده است. فکر می کنم خدا دوستم داشت که چنین گروه خوبی در این کار حاضر بودند. از بانک پاسارگاد که در این کار سرمایه گذاری کرد هم ممنونم.
وی درباره اتفاق آخر قصه توضیح داد: هدف ما رو دست زدن نبود بلکه مسیر طبیعی بود که کاراکتر طی می کند تا به یک راز پی ببرد و به جهت ساختار این عطف دوم فیلمنامه بود. من می خواستم هم قصه بگویم هم بازتعریفی از مناسبات بین آدم ها داشته باشم.
طباطبایی نیز در ادامه اظهار کرد: حجازی مسائلی چون اینکه باید همدیگر را دوست داشته باشیم و دست از رفتارهای اشتباهمان برداریم را خودش زندگی می کند. جذابیت کار او این است که به حرفی که می زند عمل می کند و ما این را به وضوح در پشت صحنه می دیدیم.
در ادامه حجازی می خواست جایش را به دیگران بدهد و حمیدیان نیز بلند شد اما پوریا اعلام کرد تعویض باید با نظر مربی صورت بگیرد و همچنین از حجازی خواست سن را ترک نکند چون این امر به منزله رفتن متهم ردیف اول است. حجازی نیز از امین عشایری که او را مظلوم می خواند خواست روی سن بیاید.
در ادامه رامین فر در سخنانی گفت: کار کردن با افرادی چون آقایان کلاری و مصفا به من ثابت کرد هیچ بزرگی بی دلیل بزرگ نیست و من افتخار کردم که با شما کار کردم.
در ادامه حسام محمودی حضورش در «مرگ ماهی» را چیزی شبیه معجزه دانست و گفت: فجر سال گذشته در ذهنم آمد که چقدر خوب است بتوانم با حجازی کار کنم اگر می دانستم این قدر زود به آرزویم می رسیدم اسم اسکورسیزی یا کسی دیگر را می گفتم. در این کار به قدری همه چیز خوب بود که به قول مصفا باید در گروه حل می شدیم.
در ادامه امین عشایری نیز تعاریف کلاری از خودش را باعث شرمندگی دانست و اظهار کرد: اگر کار من دیده شده باشد به دلیل قاب های جادویی کلاری و به این خاطر که حجازی به من اعتماد کرد.
مقدسی صدابردار کار نیز در سخنانی بیان کرد: لوکیشن های داخلی اتمسفری برای فضاسازی نداشته اند و ما در پیش تولید تمهیدی برای این موضوع اندیشیدیم در زمان تولید نیز سعی کردیم این امکان را فراهم کنیم که صحنه فیلم نمایشی تر باشد و آدم ها مکث نکنند تا دیگری سخن بگوید. همکاری سپیده عبدالوهاب و هایده صفیاری نیز در این زمینه قابل تقدیر بود.
حجازی در پایان سخنانش گفت: رابعه مدنی در اکثر صحنه ها حضور داشت و تاثیر خوبی روی روند کار گذاشت در صحنه غسل دادن نیز همه بازیگران با حس کار کردند اگرچه در کادر دیده نمی شد اما خانم ها طباطبایی، رامین فر و دولت شاهی حتی صدر و کافور هم با خودشان آورده بودند.
در ادامه کیمیا، ملیکا و حسام بازیگران خردسال پروژه که اول از همه در سالن حاضر شده بودند و موهای بلند دخترها و تیپ رسمی پسر خردسال توجه همه را جلب کرده بود نیز چند کلمه ای گفتند. از جمله ملیکا اظهار کرد: خوشحالم که با این گروه آشنا شدم. آقای حجازی کارگردان بسیار خوبی است و امیدوارم باز هم با او کار کنم.
در پایان این نشست مروارید کاشیان دیگر بازیگر فیلم و شریفی منشی صحنه که حجازی او را همسر کیارش اسدی زاده کارگردان فیلم «شکاف» که امروز ساعت 19 در برج میلاد اکران می شود معرفی کرد نیز روی سن آمدند تا با همگی عکس دست جمعی بیندازند.
نظر شما