۱۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۶:۵۱

غلامحسین امیرخانی کیک تولدش را در ارتفاع 271 متری زمین برید

غلامحسین امیرخانی کیک تولدش را در ارتفاع 271 متری زمین برید

غلامحسین امیرخانی طی مراسمی با حضور شاگردانش و مسئولان برج میلاد تهران، کیک تولد 75 سالگی خود را در رستوران گردان این برج که در ارتفاع 271 متری زمین قرار دارد، برید.

به گزارش خبرگزاری مهر، نه عضو هیچ شبكه اجتماعی است و نه اصلا از اینترنت استفاده می‌كند. برگزاری جشنواره‌ها، رسیدگی به 250 شعبه انجمن خوشنویسان ایران و كارهای هنری هم وقتی برای این كارها نگذاشته، اما غلامحسین امیرخانی «آن»ی دارد که مستقل از تکنولوژی و دنیای مدرن تعریف می‌شود. آنچه در آثارش و کلام دوستان و خانواده یک تجلی دارد.

امیرخانی معتقد است که اتفاق‌هایی او را از 4 سالگی به مسیری که تا کنون پیموده هدایت کرده و پله‌هایی شده‌اند تا او از آنها بالا برود، البته در زمینه‌ای که با مطالعه شکل گرفت.

او در مراسم بزرگداشت خود که در برج میلاد تهران برگزار شد، گفت: مادر و پدر من از نظر ویژگی‌های انسانی نمونه‌های خیلی خیلی درخشان نسل خودشان بودند. مادری که از نظر عاطفی بی‌نظیر بود و پدری که از نظر صبر و متانت شاید کم‌نظیر. اگر چیز کوچکی از آنها به من ارث رسیده باشد به عنوان سعادتی است که ما به عنوان توفیق الهی از آن نام می بریم. اما حتما ده‌ها شرط در کنار هم قرار می‌گیرد تا آن توفیق را به وجود می‌آورد.

او در ادامه به تاثیر همسرش در این مسیر اشاره و بیان کرد: فداکاری همسرم در این مسیر همان‌قدر بنیادی و ریشه‌ای و تعیین کننده بود که تاثیر پدر و مادرم. مثلاً به عنوان نمونه ایشان حدود 13 سال از پدرم که خانه‌نشین شده بود پرستاری کرد و حدود 18 سال از مادرم. حتما تایید می‌کنید که این اندازه فداکاری در اینکه یک بنیادی شکل بگیرد و دوام و قوام پیدا کند چقدر موثر است.

 رییس انجمن خوشنویسان همچنین استادان خود را از عوامل موثر پیمایش مسیری که تا کنون پیموده دانست و ادامه داد: ۱۷ سال نزد استاد سیدحسین میرخانی شاگردی کردم که هنرش کمال و تداوم هنر عماد و کلهر بود . این مرد بزرگ تنها کسی بود که در مدت ۴۰ سال مجاورت من با وی، از استاد بزرگ خود علی اکبر کاوه به بزرگی یاد می کرد در حالی که شاگرد مستقیم او نبود و شاگردان مستقیم کاوه این خصلت را نداشتند.

 امیرخانی پله دیگر زندگی‌اش را شاگردی احسان‌الله استخری بیان کرد و گفت: مدت ۲۰ سال با استاد مجتهد، ادیب وشاعر آشنایی داشتیم و کتاب او را خوشنویسی کردم. او دیگر پله پیشرف و موفقیت‌ش را در زندگی پرداختن به ورزش ذکر و تصریح کرد: برخلاف بسیاری هنرمندان اهل ورزش بودم و  ۳۰ سال تیم ورزشی داشتم و فوتبال بازی می کردم. این استاد همچنین از استادان معاصر خود اخوین، خروش، سلحشور و ... یاد کرد و یادآور شد: بسیاری از این استادان پیش از ما استاد بوده‌اند.

«پدر خوشنویسی معاصر»، «هنرمند تاثیر گذار» و «شخصیت ممتاز» تعاریفی است که امیر احمد فلسفی،هنرمند خوشنویس، برای وصف استاد خود انتخاب کرد. او غلامحسین امیرخانی را چه در هنر و چه در ویژگی‌های شخصیتی بالاتر از هنرمندان دانست و گفت: نه تنها هنر استاد امیرخانی بالاترین استاندارد را دارد، بلکه از نظر شخصیتی هم در میان هنرمندان ممتاز است، او دلسوز جامعه است و به حال و گذشته ایران اشراف دارد و می‌داند ایران امروز چگونه باید باشد.

الهه خاتمی، همسر امیر احمد فلسفی، از استادان انجمن خوشنویسان ایران، اما وجه دیگری از وجوه شخصیتی استاد خود را مورد نظر قرار داد و با اشاره به آشنایی 30 ساله‌اش با خانواده امیرخانی گفت: استاد امیرخانی برای من پدری مهربان و صبور و فهیم است، نه فقط برای من که برای همه خانواده‌ام هم همین‌طور است. حتی دخترم وقتی تازه زبان باز کرده بود، تحت تاثیر محبت‌های استاد به او می‌گفت پدرخانی!.

علی شیرازی، دیگر هنرمند عرصه خوشنویسی و نقاشی خط  در این مراسم با این بیت از مولوی که «یک دهان خواهم به پهنای فلک/ تا بگویم وصف آن رشک ملک» ارادت خود را نسبت به استاد خویش ابراز و اظهار کرد: استاد امیرخانی در دوره معاصر خوشنویسی بسیار تاثیر گذار بوده و می‌توانم بگویم در تاریخ خوشنویسی کسی مثل او نبوده و نیست و به علاوه یک شخصیت فرهنگی بدون جایگزین است.

این استاد خوشنویسی شجاعت همراه با ادب و متانت استاد امیرخانی را از ویژگی‌های بارز شخصیتی او ذکر کرد و ادامه داد: استاد امیرخانی بارها با مدیران کشور، امامان جمعه، فرماندارها، نمایندگان مجلس و حتی روسای سه قوه صحبت‌هایی مودبانه،‌ محترمانه و بسیار تاثیرگذار داشته‌اند. ایشان بالاترین انتقادها را با زبانی بیان می‌کنند که طرف مقابل یادداشت برمی‌دارد. آدم باید خیلی بدسلیقه باشد که از استاد امیرخانی فقط خط یاد بگیرد.

 همسر علی شیرازی نیز صمیمیت و صداقت میان افراد خانواده امیرخانی را مورد توجه قرار داد و آن را مرهوم شخصیت با محبت و دوست‌داشتنی امیرخانی و همسرش دانست. همسری که خود وصف همسر را به لبخندی خلاصه می‌کند و وقتی دیگران می‌خواهند به جای او امیرخانی را توصیف کنند و از او راهنمایی می‌گیرند می‌گوید: همه چیزهای خوب را درباره غلامحسین بگویید.

در پایان مراسم، استاد غلامحسین امیرخانی در شب تولد 75 سالگی‌ و در رستوران گردان برج میلاد تهران به همراه فرزاد هوشیار پارسیان، مدیرعامل برج میلاد تهران و مازیار حسینی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران کیک تولد خود را برید.

امیرخانی حضور حسینی را مغتنم شمرد و در قالب پیشنهادهایی در حوزه مدیریت شهری گفت: امروز گمان ما این است كه باید مسئولیت شهر در همه ابعادش به شهردار سپرده شود. مسئولیت هم از ایشان خواسته شود، كه چرا هوا آلوده است، كه چرا ماشین‌های فرسوده؟ چرا بنزین سرطان‌زا؟ چرا كارتن‌خواب‌ها؟ چرا معتادها؟ چرا مشكلات دیگری كه شما بهتر از من می‌دانید؟ آن وقت آن مدیر جوابگو باشد،‌ مسئولیت داشته باشد، آن وقت می‌تواند با توجه به اینكه همراه با مقام و مسئولیت امكانات و اختیارات قانونی هم در اختیاراتش هست کارهایی انجام دهد. طبیعتا وضع بهتر از این می‌شود. ما همچین پیشنهادی داریم، امیدواریم كه این اتفاق بیفتد.

این چهره ماندگار همچنین در پایان سخنانش تاکید کرد: من همین‌جا باید به سهم خودم از زحمات همه مدیران شهرداری‌های 22گانه تهران تشكر كنم كه چه كار پرزحمتی دارند. مخصوصا از مدیران میانی باید سپاسگزار باشیم که بیشترین فشارها روی آن‌هاست. چون با موضوعات و مشكلات عجیب و غریبی دست به گریبان‌اند و دل‌شان می‌خواهد پاسخگو باشند، اما نیستند. چه بكنند با این انبوه مشكلات متعدد.

 همچنین نماد برج میلاد تهران با قرائت این ابیات از سوی معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران که «غم از گردش روزگارت مباد/ وز اندیشه بر دل غبارت مباد/ جهانت به کام و فلک یار باد/ جهان آفرینت نگهدار باد» تقدیم غلامحسین امیرخانی شد.

کد خبر 2485749

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha