به گزارش خبرنگار مهر، رستم مینیخانوف صبح شنبه در دیدار با شهردار تبریز اظهار داشت: مرکز ایرانشناسی در دانشگاه فدرال قازان فعال بوده و موجب افزایش همکاری مشترک محققان ایرانی و تاتاری شده است.
وی با تاکید بر افزایش ارتباطات صنعتی و علمی میان دو کشور گفت: درصدد افزایش حجم تبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور تاتارستان و ایران هستیم که در این خصوص جمهوری تاتارستان به عنوان یکی از مناطق عمده نفتی و صنعتی فدراسیون روسیه دارای پتانسیل بالای صنعتی است.
رییسجمهور تاتارستان با اشاره به دیگر قابلیت های تاتارستان گفت: استخراج نفت، ماشینسازی، کشتیسازی و همچنین پارکهای تکنولوژی و دستاوردهای علوم ربات و بیوتکنولوژی از قابلیتهای تاتارستان در ایجاد فرصتهای مشترک اقتصادی و تجاری با جمهوری اسلامی ایران است.
مینیخانوف ادامه داد: خواهرخواندگی دو شهر تبریز و قازان، فرصت آشنایی دو شهر را با فرهنگ غنی یکدیگر فراهم ساخته است.
وی افزود: افتتاح سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شهر قازان در تقویت روابط در ارتباطات علمی، فرهنگی و آموزشی نقش بسیار کارسازی داشتهاست.
رییسجمهور تاتارستان از سفر خود به تهران در ماه آتی میلادی خبر داد و افزود: این سفر ارزشمند در سفر ماه مارس به تهران بیشتر بارز خواهد بود.
وی قازان را مرکز آموزش بزرگ روسیه خواند و افزود: هماکنون ۱۸۰ هزار دانشجو در آکادمی علوم، دانشگاه فدرال، انستیتوهای پژوهشی شهر قازان فعال است که در این میان، شماری از دانشجویان ایرانی نیز در این مراکز مشغول تحصیل هستند.
مینیخانوف برگزاری جشنوارههای سینمایی، نمایشگاهها، رقابتهای ورزشی و فرصتهای مختلف اجتماعی و فرهنگی را در راستای افزایش همکاریهای دو جانبه ضروری عنوان کرد و گفت: همکاری جمهوریهای روسیه و استانهای ایرانی، روند ارزشمندی است که موجب خواهد شد روابط مشترک دو کشور، با بهرهگیری از تمام فرصتها و زمینهها، تدوام داشته باشد
رییسجمهور تاتارستان در پایان از سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در قازان، به خاطر تلاش برای برگزاری هفته فرهنگی تبریز در قازان قدردانی کرد.
ایجاد خط هوایی تبریز- قازان گام مهمی برای ارتباط دو جانبه است
شهردار تبریز نیز در این دیدار با اشاره به سابقه تعامل اقتصادی و اجتماعی دو شهر تبریز و قازان گفت: استقرار تاتارستان و تبریز در شاهراه جاده ابریشم موجب شده است که از دیرباز، مروادات اقتصادی و اجتماعی دو شهر پررونق باشد.
صادق نجفی اضافه کرد: با توجه به این پشتوانه ارزشمند، معتقدیم همکاریهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دو شهر قازان و تبریز در سطح بالاتری از وضعیت فعلی پیگیری شود.
وی ایجاد خط هوایی تبریز- قازان را در همین راستا از اقدامات کارساز در توسعه تعامل دو شهر و دو کشور دانست.
شهردار تبریز با بیان این که خواهرخواندگی دو شهر زمینه ارزشمندی برای تحقق این موضوع است، اظهار داشت: برگزاری هفته فرهنگی تبریز در قازان، فرصت مناسبی برای توسعه همکاری تبریز و قازان در حوزههای مختلف اقتصادی، تجاری و خدماتی خواهد بود.
وی در پایان خواستار حضور شهردار قازان در سفر آتی رییسجمهور تاتارستان به ایران شد و این موضوع را ادامهدهنده روند ارتباطی دو کشور، با محوریت دو شهر تبریز و قازان دانست.
نظر شما