به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه شاهرود، دکتر وحید احمدی در هشتمین شورای دانشگاه شاهرود با بیان اینکه رتبه بندی دانشگاه ها به میزان ارتباطات خارجی و مقالات منتشر شده با مشارکت طرف خارجی بستگی دارد افزود: با وجود بالا بودن مقاله های دانشگاه های ایران نسبت به دانشگاه های مالزی، ولی به دلیل کم رنگ بودن ارتباطات خارجی نسبت به آنها در رتبه بندی پایین تری قرار داریم.
وی بین المللی کردن مجلات و حمایت از آنها را جزء موارد مهمی ذکر کرد که وزارت علوم دنبال می کند و تصریح کرد: وقتی بین المللی شویم خود به خود استانداردها بالا رفته و فرصت های مطالعاتی خوبی ایجاد می شود.
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با یادآوری اینکه در دهه چهارم انقلاب قرار داریم اظهار داشت: خوشحالیم که در دانشگاه شاهرود مجموعه ای از کارهای بزرگ صورت گرفته است.
احمدی افزود: در مقطعی از تاریخ قرار گرفته ایم و تحولاتی در داخل و بیرون صورت گرفته و ما نیازمند ایجاد نگرش نوین در علم هستیم.
وی تصریح کرد: کشور ما دارای زمینه ها و ظرفیت های مناسبت منطقه ای و نیروی انسانی است و قطعا سیاست های علم، بهره بردن و استفاده بهینه از این ظرفیت ها است.
دانشگاه نتوانسته رسالت واقعی خود را انجام دهد
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه یکی از مهمترین چالش ها این است که دانشگاه نتوانسته رسالت واقعی خود را انجام دهد اظهار داشت: یکی از تلاطم ها بحث توسعه کمی نظام آموزش عالی است که با این خروجی دانشجو از دانشگاه ها، باید فکر چاره در بحث اشتغال باشیم. معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: خوشبختانه تاکنون به کمیت دانشگاه ها زیاد پرداخته شده و ظرفیت های فراوانی ایجاد و دانشجویان زیادی وارد جامعه شدند.
احمدی یکی از سیاست های اصلی وزارت علوم را ارتقاء کیفیت دانشگاه ها با تاکید بر مرجعیت علمی در منطقه به عنوان مجموعه علمی کشور دانست و خاطرنشان کرد: همه ما رسالت بزرگی داریم و باید به این مسئله نگرش جدیدی داشته باشیم.
محدود کردن دانشگاه ها در محدوده مدیریت استانی درست نیست
نماینده مردم شهرستان های شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: دانشگاه ها پدیده ملی هستند محدود کردن آنها در محدوده مدیریت استانی درست نیست.
دکتر کاظم جلالی با بیان اینکه بین دانشگاه و جامعه ارتباط تنگاتنگی ایجاد شود اظهار داشت: دانشگاه ها باید در کل کشور رشد پیدا کرده و جهت گیری ها درست باشد.
وی هزینه در دانشگاه ها و مراکز علمی را سرمایه گذاری دانست و تصریح کرد: خوشبختانه آموزش در کشور از وضعیت نسبتا خوبی برخوردار است.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت کار پژوهشی در کشور گفت: هر کار آموزشی خروجی اش اگر پژوهشی نباشد ثمر ندارد یا شاید ثمره آن طولانی مدت نشود.
شاهرود شهر معلمان دین و اخلاق لقب گرفته است
رئیس دانشگاه شاهرود نیز در این نشست ضمن تبریک دهه مبارک فجر و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام راحل(ره) گفت: این دانشگاه در راستای سیاست گذاری وزارتخانه حرکت می کند.
دکتر محمد مهدی فاتح اظهار داشت: شاهرود دارای ظرفیت ها و استعدادهای فراوانی است و به دلیل وجود عارفان و عالمان بزرگ دینی، شهر معلمان دین و اخلاق لقب گرفته است و از اقلیم شاهرود به عنوان قاره کوچک یاد شده است.
وی تصریح کرد: این دانشگاه با وجود ۱۴ دانشکده در گرایش های مختلف و در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری همگام با سایر دانشگاه های بزرگ کشور در حرکت است.
نگاه استانی و مرکز گرایانه به دانشگاه ها نتایج نامطلوبی داشته است
رئیس دانشگاه شاهرود با یادآوری اینکه دانشگاه به عنوان یک نهاد ملی است افزود: اگر این نگاه نبود دانشگاه ها تا این حد جلو نمی رفتند.
فاتح ادامه داد: در مواردی که نگاه استانی و مرکز گرایانه به دانشگاه ها اعمال شده است نتایج نامطلوبی داشته است.
وی گفت: از نگاه جدید وزارتخانه که می گوید دانشگاه علاوه بر تربیت نیروی کارشناسی ماهر باید در راستای حل معضلات کشور نیز تلاش کند، تقدیر کرد.
تاسیس مرکز ارتقاء مهارت های علمی دانشجویان در دانشگاه شاهرود
رئیس دانشگاه شاهرود ادامه داد: فعالیت های پژوهشی، فناورانه و کارآفرینی نیاز به ملزوماتی دارد و زمانی تحقق پیدا می کند که سیستمی برای این کار تعریف و تبدیل به آیین نامه و دستورالعمل شود و دانشگاه جهت دار در این مسیر حرکت می کند.
فاتح از تاسیس مرکز ارتقاء مهارت های علمی دانشجویان در این دانشگاه خبر داد و تصریح کرد: که برای مهارت آموزی دانشجویان باید برنامه ریزی کنیم. وی گفت که منتظر تجهیز این مرکز توسط سازمان فنی و حرفه ای هستیم ولی هنوز اقدامی انجام نشده است.
وی افزود: با همکاری پارک علم و فناوری استان سمنان، مرکز رشد فناوری های نوین دانشگاه شاهرود تاسیس شده و برای رشد واحدهای فناوری و پشتیبانی از ایده ها نیاز به کمک وزارتخانه داریم تا بتوانیم سریع تر حرکت کنیم.
امضای ۱۵ تفاهم نامه دانشگاه شاهرود با سازمان های بزرگ ملی
رئیس دانشگاه شاهرود گفت: همچنین دانشگاه شاهرود وارد صنعت شده و با همکاری شرکت سیم و کابل شاهرود، اولین مرکز سیم و کابل کشور در شاهرود احداث شده و دانشجویان و اعضای هیات علمی به عنوان یک هدف بر روی حل مشکلات و موضوعات سیم و کابل تحقیق می کنند.
فاتح، امضای ۱۵ تفاهم نامه با سازمان های بزرگ ملی در سطح کشور و امضا ۲۰ قرارداد پژوهشی را از دیگر فعالیت های این دانشگاه با هدف ارتقاء علمی دانشجویان و استادان ذکر کرد.
وی تصریح کرد: علاوه بر آن در سال جاری یک هزار و ۴۰۰ مقاله علمی و تعداد زیادی کتاب به چاپ رسانده ایم و در مجموع، فعالیت های علمی و آموزشی به خوبی انجام می شود.
فاتح با یادآوری اینکه ۴۱ سال از عمر دانشگاه شاهرود می گذرد، اظهار داشت: به برکت نظام جمهوری اسلامی از مدرسه عالی معدن به یک دانشگاه بزرگ با ۱۷۷ رشته گرایش و ۲۷۷ عضو هیئت علمی تبدیل شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فکر اساسی برای توسعه تحقیقات، زمانی تحقق پیدا می کند که به صورت عینی وارد محتوای دروس شده و فعالیت های عملی توسط متون درسی جدید تعلیم داده شود.
نظر شما