به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر جهانگير گفت: یکی از مهمترین دغدغه های ما، خانواده های زندانیان هستند که در معرض انواع آسیب ها هستند بنابراین تلاش می کنیم تا حد امکان این آسیب ها را کاهش دهیم.
وی اظهار كرد: حدود ۷۰درصد زندانیان متاهل هستند و به عبارتی سرپرست خانواده محسوب می شوند، وقتی خانواده ای سرپرست خود را از دست می دهد بی شک خانواده زندانی نیز دچار بحران و آسیب های جدی می شود که عدم نظارت و حمایت بر آنها موجب بی انگیزگی و بی تفاوتی نسبت به درس و مدرسه و در نهایت موجب دور افتادن فرزندان زندانی از امر تحصیل علم و سواد آموزی می گردد.
وي افزود: این مساله می تواند چرخه جرم سرپرست خانواده را به سایر اعضای خانواده نیز تسری دهد و می تواند به عنوان یکی از مهمترین معضلات نظام آموزشی کشور به حساب آید. وی ابراز امیدواری کرد با همکاری مشترک با وزارت آموزش و پرورش این آسیب به حداقل برسد.
رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه یکی از ظرفیت های همکاری بین سازمان زندان ها و وزارت آموزش و پرورش را همکاری واحدهای مددکاری زندان ها با انجمن های اولیاء و مربیان آموزش و پرورش برای طرح حمایت معنوی و مادی از دانش آموزانی خواند که یکی از والدین آنها در زندان بسر می برد.
وی وجود سرپرست خانواده را در زندان از جمله موجبات بروز مشکلات روحی و روانی و عاطفی و شروع بحران برای دانش آموز خواند و گفت: تلاش خواهیم کرد تا با کمک وزارت آموزش و پرورش این دسته از دانش آموزان تحت حمایت های مادی و معنوی قرار گیرند.
این مقام ارشد قضایی بی سوادی را معضل اساسی در رشد و توسعه کشور و عامل اصلی در وقوع جرم خواند و تاکید کرد: در حال حاضر سازمان زندان ها با توجه به منابع و امکانات محدود مددجویان بی سواد را تحت آموزش سواد آموزی و همچنین مددجویان واجد شرایط را تحت پوشش آموزش در مقاطع مختلف آموزشی از ابتدایی تا دبیرستان قرار داده است و لیکن در عین حال هنوز تا رسیدن به حد مطلوب فاصله زیادی داریم.
وي گفت: لازم است تا به کمک وزارت آموزش و پرورش نسبت به تحت پوشش قرار دادن کلیه بی سوادها و کم سوادها در زندان ها اقدام گردد چرا که آمارها گواه این مطلب است که آگاه سازی و آموزش این قشر آسیب دیده در جلوگیری از تکرار جرم آنها و جلوگیری از بازگشت به زندان نقش بسیار مهمی دارد.
رئیس سازمان زندان ها با اشاره به اینکه برنامه های سوادآموزی نسبت به جمعیت کیفری کشور هنوز به حد قابل قبول نرسیده است گفت: هدف ما این است که با توسعه زیرساخت ها و استفاده از تمامی ظرفیت های موجود بتوانیم برنامه جامع آموزشی را برای زندانیان طوری طراحی نماییم که اوقات زندانیان را با آموزش های متنوع و مستمر پر کنیم.
جهانگیر در ادامه با اشاره به وجود تعدادی از فرهنگیان در زندان ها گفت: اگر چه نسبت آمار جرایم فرهنگیان نسبت به سایر مشاغل در کشور از پایین ترین سطح برخوردار می باشد ولی از آنجاییکه معلمین پیشگامان امر آموزش و هدایت در جامعه هستند، وجود همین تعداد اندک نیز می تواند تبعات منفی در جامعه ایجاد کند.
وي در ادامه گفت: سازمان زندان ها آمادگی دارد تا با تشکیل کار گروهی ضمن توجه به خانواده های آنان با استفاده از ظرفیت های قانونی و بر اساس قوانین و مقررات کمک های لازم را برای تسریع در حل مشکل آنها که عمدتاً به دلایل جرایم سبک و مشکلات مالی در زندان بسر می برند اقدام مناسب انجام دهد.
نظر شما