احمد سالك در گفتگو با خبر نگار مهر، رويكرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر را يك ضرورت دانست و افزود: موضوع مبارزه با مواد مخدر در كشور، مفاد قانونی دارد و در حال حاضر هم ضوابط قانونی مقابله با اعتياد، عوامل موجود برای ترك اعتياد، پيشگيری و برخوردهای لازم اعم از فرهنگی، اجتماعی و... در اين زمينه وجود دارد، اما اگر دست اندركاران امر خلاءهای قانونی برای تشديد مبارزه با مواد مخدر احساس می كنند، مجلس آمادگی بررسی اين موضوع را دارد.
وی با بيان اينكه اعتياد به مخدرهای صنعتی و روانگردانها، نابودكننده وجود افراد بويژه قشر جوان كشور است، اظهار داشت: با دقت زياد و انجام برنامههای هدفمند از سوی مسئولان فرهنگی، اجتماعی و غيره بايد جلوي هجمههای وسيع دشمنان را كه در تلاش هستند، جوانان را از طريق مواد مخدر صنعتی و روانگردانها به انحراف بكشانند، گرفت.
سالك، اقدامات فرهنگی در بحث مبارزه با مواد مخدر را مهم دانست و ادامه داد: كانونهای فرهنگی، مساجد، مدارس، دانشگاهها بهترين مكان برای ترويج اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر هستند، زيرا مردم در اين مكانها بيشتر رفت و آمد دارند.
وی تاكيد كرد: افرادي كه در راس مبارزه با موادمخدر هستند، بايد بدانند پيشگيری اوليه از اعتياد را می توان در برنامههای فرهنگی جستجو كرد.
رئيس كميسيون فرهنگی مجلس درباره نقش مردم و احساس مسئوليت افكار عمومی در مقابله با اعتياد، گفت: مردم همواره در عرصههای مختلف، همدلی و مشاركت خود را با مسئولان نشان دادهاند، در راه مبارزه با موادمخدر نيز می توانند هميار دستاندركاران باشند، آنان نسبت به مسايل درون جامعه و تهديدهايی كه مورد توجه است اعم از اعتياد، بيش از گذشته احساس مسئوليت دارند.
نماينده مردم اصفهان در مجلس با تاكيد بر اينكه افزيش مصرف مواد مخدر صنعتی و روانگردانها در بين جوانان نگرانكننده است، افزود: برای مبارزه با پديده اعتياد و جلوگيری از شيوع آن در جامعه اجرای كارهای بنيادين و عملياتی از سوی مردم، رسانهها، مراكز آموزشی و مسوولان ضروری است.
سالك با بيان اينكه بايد همه آحاد جامعه هر كاری كه از دستشان بر می آيد برای مقابله با اعتياد انجام دهند، خاطرنشان كرد: برای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر سه ركن مهم درمان، آموزش و پيشگيری مدنظر قرار گيرد و نمايندگان مجلس نيز راهكارهای قانونی را در اين زمينه هموار می كنند.
به گفته وی، از سالهای گذشته تاكنون، سياستها و اقدامات خوبی در برخورد با پديده قاچاق مواد مخدر، انهدام مراكز توليد مواد مخدر صنعتی و روانگردانها و بررسی آسيبهای ناشی از اعتياد در كشور انجام شده است، اما بايد هم اكنون تمام توجه به موضوع پيشگيری و مديريت كاهش تقاضا برای مصرف مواد مخدر صنعتی و روانگردانها معطوف شود و ما نيز مسئولان و مردم را در اين زمينه همياری می كنيم.
نظر شما