به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید مهدی حسینی در مصاحبه مطبوعاتی که قبل از ظهر شنبه در مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد، اظهار داشت: پذیرش در حوزههای علمیه خواهران از امروز ۲۵ بهمنماه آغاز شده است و داوطلبان میتوانند با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند.
وی با اشاره به گسترش حوزههای علمیه پس از انقلاب اسلامی عنوان کرد: امروز طلاب خواهر در بیش از ۴۰۰ مدرسه علمیه در سراسر کشور به تحصیل علوم دینی و قرآنی مشغول هستند.
معاون آموزش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران عنوان کرد: امسال پذیرشها در سطح دو (کارشناسی) در بیش از ۳۷۰ مدرسه برای دو گروه دارندگان دیپلم دوره پنج ساله و برای دارندگان سیکل (متوسطه اول) دوره هفت ساله ارائه میشود.
وی بیان داشت: ۳۴۵ مدرسه علمیه برای دارندگان دیپلم و ۲۵ مدرسه برای دارندگان سیکل پذیرش میکند.
حجت السلام حسینی ادامه داد: همچنین در سال جاری سطح سه با ارائه ۱۲ رشته در ۵۰ مرکز تخصصی و سطح چهار (دوره دکترا) در چهار استان قم، تهران، اصفهان و فارس و در دو رشته فقه خانواده و تفسیر تطبیقی ارائه خواهد شد.
وی افزود: در سال جاری طی توافق با جامعه المصطفی العالمیه از داوطلبان غیر ایرانی در همه استانها به جز اصفهان، گرگان و مشهد پذیرش خواهد شد که تعداد پذیرش آنها مشخص و معلوم نیست.
معاون آموزش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران یادآور شد: سال جاری همچون سال گذشته از داوطلبان سطح دو آزمون کتبی گرفته نمیشود و بر اساس سوابق علمی و ارزیابی اخلاقی و رفتاری پذیرش آنها صورت میگیرد.
وی عنوان داشت: ظرفیت پذیرش در مقطع سطح دو حدود ۱۵ هزار نفر، سطح سه ۲ هزار نفر و در سطح چهار ظرفیت به صورت نامحدود در دو رشته میباشد.
حجت الاسلام حسینی افزود: در سال گذشته فقط در مدرسه علمیه معصومیه ثبت نام از داوطلبان قمی صورت میگرفت ولی با احداث چهار مدرسه جدید در نقاط مختلف شهر، در سال تحصیلی آینده ظرفیت پذیرش در قم افزایش یافته است.
۱۴ مدرسه علمیه جدید احداث می شود
وی با اشاره به اقامت ۷۰ هزار خانواده طلبه در استان قم ابراز داشت: پیش بینی شده است که ۱۴ مدرسه علمیه در استان قم احداث شود و تعدادی از مدارس در حال احداث است.
معاون آموزش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران افزود: هشتمین دوره تربیت مدرس در مقطع سه در چهار رشته آغاز شده است و هدف از آن این است که شهرهای مختلف بتوانند نیاز به استاد خود را از این طریق برطرف کنند.
فارغ التصیلی ۲۰۰ نفر در تربیت مدرس
وی ادامه داد: تاکنون ۲۰۰ نفر در این مرکز فارغ التحصیل شده اند و امسال در چهار رشته سطح سه و سطح چهار پذیرش انجام می شود.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به اقدامات معاونت آموزش مرکز مدیریت حوزه علمیه تصریح کرد: راه اندازی سطح چهار، بازنگری فقه و اصول و تفسیر علوم قرآنی، تنوع پذیرش در مقطع سطح دو، سطح چهار، حضوری، نیمه حضوری و غیرحضوری و مجازی از جمله فعالیت معاونت آموزش بوده است.
افزایش سه برابری ظرفیت پذیرش
وی با اشاره به اینک هدر سال گذشته تعداد پذیرش پنج هزار نفر بود که امسال به ۱۵ هزار نفر افزایش یافته است، ابراز کرد: در سال ۸۶ پذیرش در سطح سه در دو رشته بود که امسال در مراکز تخصصی حوزه علمیه پذیرش در ۱۲ رشته انجام میشود.
معاون آموزش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران بیان کرد: برخی کتب درسی جدید به مجموعه دروس حوزه علمیه خواهران افزوده شده است و میتواند در رشد طلاب تأثیر خوبی داشته باشد.
علاقه دانشگاهیان برای تحصیل در حوزه علمیه
وی افزود: در سال های گذشته تعداد تحصیل کردههای دانشگاهی که به حوزه علمیه روی آوردهاند افزایش یافته به طوری که سال گذشته حدود چهار هزار نفر از دانشگاه وارد حوزه شدند.
حجت الاسلام حسینی در این زمینه ادامه داد: ۱۱۰۰ نفر در مقطع کاردانی، ۳۸۷ نفر در مقطع کارشناسی، ۳۵۲ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۷ نفر در مقطع دکترا طی سال گذشته وارد حوزه علمیه خواهران شدند.
وی اضافه کرد: این نشان میدهد که دانشگاه نیاز و علاقمندی آنها را تامین نکرده و همچنین برای ورود به حوزه علمیه اشتیاق دارند.
معاون آموزش مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران با بیان این که بخش پاره وقت در استان قم ارائه نمیشود، افزود: در حوزه علمیه خواهران ۹۰ درصد استادان در سطح دو خواهر هستند و در سطح چهار ۸۰ درصد استادان برادر میباشند.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به گستردگی بخش غیرحضوری و مجازی در حوزه علمیه خواهران ابراز داشت: پیش از این آموزش مجازی به صورت آفلاین بود اما در سال جاری به صورت آنلاین و با حضور زنده مدرس آموزش صورت میگیرد.
نظر شما