به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر به نقل از صندوق بين المللي پول، نسبت درآمدهاي مالياتي ايران به توليد ناخالص داخلي آن طي 10 سال گذشته 1.1 درصد افزايش يافته است و به 5.8 درصد رسيده است.
بر اساس اين گزارش، ايران با داشتن سهم 5.8 درصدي درآمدهاي مالياتي از توليد ناخالص داخلي، پس از عربستان سعودي دومين نرخ پايين درآمدهاي مالياتي را در سطح كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا دارد.
بر پايه همين گزارش، از كل 5.8 درصد سهم درآمدهاي مالياتي ايران از توليد ناخالص داخلي آن، 3.2 درصد آن از طريق ماليات بر درآمد، يك درصد از طريق ماليات بر كالاها و خدمات، و 1.6 درصد نيز از طريق مالياتهاي ديگر حاصل مي شود.
اين گزارش حاكي است، سهم درآمدهاي مالياتي عربستان سعودي از توليد ناخالص داخلي اين كشور 2.1 درصد است كه در سطح خاورميانه و شمال آفريقا پايين ترين نسبت درآمدهاي مالياتي محسوب مي شود.
گزارش صندوق بين المللي پول همچنين حاكي است كشور تونس با داشتن 26 درصد سهم درآمدهاي مالياتي در توليد ناخالص داخلي، بالاترين نرخ درآمدهاي مالياتي را در سطح كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا دارد.
صندوق بين المللي پول همچنين سهم درآمدهاي مالياتي الجزاير از توليد ناخالص داخلي اين كشور را 8.5 درصد، مصر 16، اردن 16.1، لبنان 16.6، مراكش 22.2، موريتاني 15، پاكستان 12.9، سودان 5.7، و يمن را 7.2 درصد اعلام كرده است.
اين گزارش مي افزايد، از لحاظ نسبت ماليات بر درآمد به توليد ناخالص داخلي، ايران در سطح خاورميانه پس از كشورهاي الجزاير، اردن، لبنان، عربستان، سودان، و يمن هفتمين نرخ پايين را دارد.
بعلاوه بر اساس اعلام صندوق بين المللي پول ايران از لحاظ نسبت درآمدهاي حاصل از ماليات بر كالاها و خدمات به توليد ناخالص داخلي، پايين ترين نرخ ماليات بر كالاها و خدمات را دارد و اين در حالي است كه تونس از اين لحاظ نيز با 11.1 درصد بالاترين نسبت ماليات بر كالاها و خدمات را دارد.
نظر شما