به گزارش خبرنگار مهر، علی اكبر سیاری پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه خانه بهداشت روستای «عرب راشد» شهرستان هفتكل اظهار كرد: من خاطرات زیادی از خوزستان دارم. سال ۵۹ داوطلبانه برای جنگ عازم خوزستان شده و تا سال ۶۴ كارم در اهواز ادامه پیدا كرد.
وی افزود: در زمان جنگ بسیاری از مردم خوزستان در گرمای بالای ۵۰ درجه و زیر چادر زندگی كرده و علاوه بر اینكه هیچ امكاناتی نداشتند؛ با مشكلات زیادی نیز مواجه بودند. به عنوان مثال وقتی اعلام شد كه قرار است اهواز مورد بمباران شیمیایی قرار بگیرد همه مردم به یكباره از شهر خارج شدند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تصریح كرد: هر دولت سه وظیفه اصلی دارد و اولین موردش تامین سلامت مردم است. در زمینه عمومی سلامت، اولین كار، تامین هوای سالم است كه متاسفانه در شهرهای بزرگ مشكل آلودگی هواد داشتیم و اكنون در خوزستان گرد و غباری كه رخ داده باعث آلودگی هوای روستاها نیز شده است به همین دلیل برای مسئله گرد و غبار خوزستان باید چاره اندیشی شود.
سیاری بیان كرد: آب سالم یكی دیگر از وظایف دولت ها است. آب سالم و كشاورزی در حقیقت مایه حیات است. سومین وظیفه دولت نیز تامین غذای سالم است كه هر دولت باید هر سه وظیفه مذكور را به نحو احسن انجام داده و شرایط لازم را نیز فراهم كنند.
وی با اشاره به اینكه امنیت غذایی و دسترسی تمام مردم به تغذیه سالم باید توسط دولت ها انجام شود، گفت: در ارتباط با تامین امنیت غذایی مردم خوزستان یک جلسه ویژه با استاندار این استان برگزار كردیم. مسئله آموزش هم در كنار تامین امنیت غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است. فرزندان این مرز و بوم باید آموزش داده شوند و خوشبختانه در حال حاضر دولت تمام تلاش خود را می كند تا در روستاها مدارس به اندازی كافی راه اندازی شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تاكید كرد: انجام امور مربوط به آب و هوای سالم و امنیت غذایی توسط دولت كار چندان اضافه ای نبوده و دولت با انجام آنها تنها به وظیفه اش عمل كرده است.
خانه بهداشت، خانه توسعه
سیاری بیان كرد: خانه بهداشت در حقیقت خانه توسعه است. در سال ۶۰ بسیاری از كودكان كشور به دلیل كزاز و اسهال می مردند. همچنین در سال ۶۴ تعداد ۳۴ هزار كودک در كشور به دلیل اسهال و ۱۰ هزار نوزاد نیز به دلیل كزاز فوت كردند.
وی ادامه داد: در حال حاضر در كشور شاهد مرگ هیچ نوزادی بر اثر كزاز نیستیم. حداكثر میزان فوتی كودكان بر اثر اسهال در سال به ۲۰۰ نفر هم نمی رسد. دو سال پیش ۱۸۰ هزار كودک زیر پنج سال در جهان به علت سرخک فوت شدند و این در حالی است كه ایران طی پنج سال اخیر یک مورد مرگ كودک بر اثر سرخک نداشته است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: سال گذشته ۲۲۰ هزار كودک بر اثر سیاه سرفه در دنیا جان خود را از دست دادند ولی در ایران به دلیل انجام به موقع و خوب واكسن این بیماری، حتی یک مورد فوتی نداشتیم.
سیاری عنوان كرد: خوشبختانه در ۱۴ سال خیر یک مورد فلج اطفال در كشور اتفاق نیفتاده است. با وجود اینكه بالاترین میزان این بیماری در كشورهای همجوار ایران از جمله پاكستان و بعد افغانستان و به تازگی هم در عراق است اما هیچ موردی را نداشتیم.
ایران در محاصر فلج اطفال
وی بیان كرد: در حقیقت ایران در محاصره فلج اطفال است ولی چون سیستم بهداشت كشور هوشیار و مراقب بوده و همیشه به موقع عمل كرده، هرگز شاهد فلج اطفال در كشور طی چند سال اخیر نبوده ایم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تصریح كرد: خانه بهداشت ماموریت جهانی، ملی و روستایی دارد. در سطح جهانی باید بیماری های مختلفی از جمله فلج اطفال و سرخک را ریشه كن كرده و از مرگ مردم جلوگیری كند. خانه بهداشت خانه توسعه است و در واقع به دست خود مردم انتخاب شده و ما تنها آموزش می دهیم.
سیاری خطاب به مردم روستا گفت: هر چقدر بیشتر كمک كنید تا بهورزان آموزش های خود را انتقال داده و آن را به خوبی گسترش دهند به نفع شما بوده و آبروی بین المللی ما را تضمین می كند.
وی یادآور شد: دولت هم اكنون به وظیفه خود در زمینه بهداشت به درستی عمل می كند. از سال گذشته همزمان با روی كار آمدن دولت یازدهم، تصمیم گرفته شد تا از محل مالیات بر ارزش افزوده به روستاها كمک كرده و درصدی از آن را به راه اندازی و تجهیز خانه های بهداشت اختصاص دهد. دولت تمامی این كارهایی را بنابر وظیفه انجام داده و اعتبار آن نیز از خود مردم است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در زمینه گرد و غبار خوزستان گفت: در ارتباط با گرد و غبار كمیته های تحقیقاتی باید به وظایف خود عمل كرده و تحقیق و عملیات در زمینه فلزات سنگین، میكروب و كلر آب به حوزه كاری من مربوط است.
سیاری در پایان گفت: امیدوارم شاهد بهبودی وضعیت روستاییان و هوای خوزستان باشیم. همچنین شاهد بهبد وضعیت زندگی و رونق كسب و كار و ارتقا سلامتی آنها باشیم.
نظر شما