به گزارش خبرنگار مهر، كوروش بهادری پیش از عصر امروز در سمینار علمی كانونهای ریزگرد عوامل، اثرات و راه كارهایی مقابله با آن در اهواز اظهار كرد: خشكسالی و ریزش كم نزولات آسمانی، وزش بادهای شدید و حركت صعودی هوا از جمله اصلی ترین عوامل گرد و غبارهای موجود هستند. متاسفانه در سال جاری ۴۶ درصد كاهش باران را شاهد بوده و وضعیت بارش ها اصلا مساعد نیست.
وی افزود: از ساعت سه بعدازظهر امروز طبق پیش بینی های انجام شده در استان شاهد وزش باد و كاهش دید برای شهرهایی مانند اهواز، آبادان، ماهشهر و امیدیه هستیم.
مدیركل هواشناسی خوزستان تصریح كرد: وقتی منشا گرد و غبار داخلی باشد در اداره هواشناسی وزش باد شدید كه پیش بینی شد به فاصله حدود دو ساعت بعد از وزش باد وقت داریم تا گرد و غبار یا همان مهمان ناخوانده به اهواز برسد و این مسئله كار را برای ما سخت تر می كند.
بهادری یادآور شد: طی یک هفته اخیر شهرهای اهواز، بندرماهشهر، رامشیر، امیدیه، هندیجان، زیدون و بخشی از آبادان كانون و منشا ایجاد گرد و غبار در استان بودند.
وی عنوان كرد: برای مقابله با پدیده گرد و غبار پیشنهادهایی از قبیل تقویت ایستگاه های پایش وضعیت جوی و سیستم های پیش آگاهی هشدار دهنده مناطق درگیر بحران، تقویت سیستم های ناوبری فرودگاه های استان برای پرواز در شرایط بد آب و هوایی و آب رسانی و احیای هورها و تالاب های استان را ارائه داده ایم.
مدیركل هواشناسی خوزستان در پایان گفت: ایجاد طرح های ضربتی آبخیزداری كوتاه مدت در جهت تغییر اقلیم منطقه، توسعه و ترویج كشاورزی در جهت بیابان زدایی، كنترل كانون ها و مراكز انتشار ریزگردها با ایجاد فضای سبز و كاشت نهال و استفاده از پتانسیل انجمن های مردم نهاد در جهت ایجاد فضای سبز از دیگر پیشنهادها برای مقابله با گرد و غبار است.
نظر شما