۱۶ آبان ۱۳۸۴، ۱۰:۰۱

آيا طرح اخير مسئولان فرهنگي خراسان اجرا خواهد شد ؟

امير برزگر : اگر بودجه شعر عادلانه توزيع شود موضوع خودگرداني جلسات شعر منتفي است

امير برزگر - شاعر ، گفت : بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در رابطه با " شعر " در پايتخت ، براي شعراي خاصي هزينه مي شود .

عضو شوراي شعر خراسان در گفت وگو با خبرنگار فرهنگ وادب مهر در مشهد  ، گفت : در اساسنامه انجمن هاي فرهنگي شعر ، بندهايي وجود دارد كه بايد بر اساس آنها علاوه بر كمك گرفتن از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي ، از راه هاي ديگري مثل گرفتن شهريه كلاس هاي تدريس شعر ، گرفتن حق عضويت  از اعضاي  انجمنها  و كمك گرفتن  از برخي سازمانها  و ارگانهاي فرهنگي يا در رابطه  با امور  فرهنگي  و قبول كمك از مردم هزينه هاي لازم  در برگزاري جلسات  و محافل  شعر خواني  را فراهم كرد .

امير برزگر تصريح كرد : اين در حالي است كه  بودجه  مربوط  به شعردرست تقسيم نمي شود يعني اكثر بودجه اختصاص يافته  به شعر در پايتخت  هزينه مي شود كه بيشتر اين هزينه ها نيز براي  شعراي محدودي در تهران خرج مي شود .

برزگر افزود : متاسفانه عده اي خاص از شعرا با هزينه هاي دولتي به مسافرتهاي متعدد خارج از كشور مي روند و يا جلسات  و انجمن هاي مختلف ادبي  برگزار مي كنند ، اين در شرايطي است كه جلسات شعربسياري ازشهرستانها به خاطر كمبود بودجه  در حال تعطيلي  يا نيمه تعطيلي است .

رئيس انجمن ادبي پاژ درادامه افزود : راهكاري كه در اساسنامه انجمن هاي فرهنگي شعر مطرح شده ، شايد براي هنرهايي مثل  نقاشي ، خوشنويسي يا موسيقي  مناسب باشد  اما براي شعر غيرعملي است چرا كه در تاريخ ادبيات  ايران هرگز سابقه تدريس و تعليم فنون شعر با اخذ  شهريه از هنرآموز وجود نداشته است . اين رشته هنري از لطيف ترين رشته هاي هنري  است و هر آنچه كه به آن مربوط  مي شود نيز بايد به همان زيبايي و لطافت باشد مثلا شعر خواني  بايد در فضاي  سبز و زيبا برگزار شود  اما هم اكنون شعراي شهر مشهد بايد در تالار شعر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي كه زير زمين ساختمان محسوب مي شود ، به شعر خواني بپردازند كه اين درست نيست اما شعراي ما تنها به دليل عشق به شعر و هنر بدون بيان گله و شكايتي  هر هفته دور هم جمع مي شوند و در فضاي بسته اي به شعر خواني مي پردازند .

مولف كتاب " نماز عاشقي " افزود : حال چگونه از چنين هنر مقدس و لطيفي انتظار داريم تا بريا كسب درآمد  بيشتر  به مسايلي مثل شهريه  در ازاي شعري و يا پرداخت حق عضويت روي بياورد كه اين امور اصلا در شان هنر و شعر نمي باشد . ازسويي ديگر جوانان شاعر ما حوصله آموزش  و مطالعه را ندارند . مشكلي كه نسل شاعر امروز ما  دارد اين است كه ابتدا شاعر مي شود و چندين سال بعد  تازه ضرورت مطالعه و آموزش در هنر شعر را درك مي كند .

مولف كتاب " شعر و شاعري در آدينه زمان " در پايان گفت و گو با مهر اظهار كرد : هنر شعر مقوله اي است كه ازگوشه ها و سختي ها  به وجود مي آيد  و رشد مي كند و خود شعر نياز به سرمايه و هزينه ندارد اما هزينه ها  و بودجه هايي كه بريا حمايت  اين بخش لازم است  در حقيقت  به جوشش و جهش اين هنر كمك مي كند . پس حمايتهاي دولتي براي ارتقاي فرهنگ اين كشور نيازاست و اين وظيفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است نه شاعر . اين وزارتخانه بايد با تدبير مناسب بودجه هاي مربوط به شاخه هاي مختلف هنري از جمله  شعر را به صورت عادلانه و منصفانه بريا رشد فرهنگ ، هنر و ادب كشور هزينه كند .

کد خبر 250014

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha